Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!

Шампион стана отборът на Китай
10 авг 2024 17:09, Инна Ангелова
296
Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!
Снимка: LAP.BG

Националният ансамбъл на България не успя да спечели медал от Олимпийските игри в Париж. Родните грации бяха предпоследни след първата част на финала, след което се представиха страхотно при второто си съчетание, но това им стигна само за четвърта позиция.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева събраха 67.800 точки за двете си композиции.

Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 34.100 точки за съчетанието си с пет обръча, като се наредиха на предпоследно място в класирането. Във втората ротация с лента и топки, „перлите” постигнаха резултат от 33.700 точки.

Вчера ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели първо място в квалификациите, като представи отлично двете си композиции.

Българският отбор показа характер и се вдигна за втората част от финала. Златните момичета бяха без грешки в съчетанието с 3 ленти и 2 топки и получи резултат, който 33.700, който бе най-силен от всички осем ансамбъла. Сборът на България обаче бе 67.800 и остана на 0.300 от този на италианките, които взеха бронзовия медал.

Изненадващ шампион стана ансамбълът на Китай, който бе безгрешен и триумфира с 69.800. На втора позиция се наредиха гимнастичките на Израел с 68.850.

Така България приключва турнирът по художествена гимнастика със сребърен медал на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента в Стара Загора за първа лига играят Олимпик Тетевен и Левски Кюстендил! И това ли не помните бре. Берое и Локомотив Пловдив - викайте си колкото си искате.
242
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То пък едни медали! Спортисти ще започнат да правят рекламация на медалите. Вече първи медал върна Американецът Нийджа Хюстън спечели бронзов медал по скейтборд на 29 юли, но 10 дни по-късно се оказало, че медала е изхабен и ръждясал. Хахахахахаха хахахахахаха И медалите им са менте като всичко в Париж.
241
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГОТВЯТ ВИ ОТ СЕГА КОЛЕДНИ НАГРАДИ. Предстоят промени в цената на тока. Плащанията за някои потребители ще са непосилни. А ВИЕ ПИШЕТЕ ЧЕ СЪДИИТЕ НИ ВИНОВНИ.
240
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може би някой от четящите тук знае: Какво става с Анелия Раленкова? Това момиче, като избухна демокрацията, май замина за Америка. На честванията на федерацията по художествена гимнастика май въобще не я споменаха. А беше най ! Много, много специална гимнастичка! Сега трябва да е на около 60 години.
239
6
 
7
 
! Отговори
Прокопи преди 1 месец
Наиграха се.,,, Майната му, Дано следващия път си изиграят съчетанието без грешки когато трябва! Но си е тотален провал
238
14
 
7
 
! Отговори
Тия Алчни БезДарници преди 1 месец
по-добре да не се връщат - Не са Желани! стойте си в Париж - дали и без друго имате Милиони в Швейцарски сметки - тъкмо ще сте близо до Окрадените си от Българският Народ Пари - Заселете се на ФренскоШвейцарската Граница!!
237
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Класацията е такава ,каквато е. Китайките си подчертаваха китайската култура, не бяха като на циганорски селски панаир. Не си бяка поставили съчетанието и на музика от произведения за леки жени.Държаха се на ниво. Заслужено са първи.
236
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на нашите мацки! Красиви и талантливи! Не им достигна малко късмет, а си заслужават единствено и само злато!
235
8
 
10
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Стига сте плюли ве ОФце...като,толкоз философствате ходете вие на олимпиада и вземете медалите и парата....злобари...Достойно се представиха момичетата,нормално е да има и грешки...яд ме е и мен,че се издъниха и те и това другото момиче в индивидуалното...Но България има сребърен медал от Биляна Калейн..Респект....===]]]
234
6
 
9
 
! Отговори
Раева или лично Пише преди 1 месец
или си е Купила Тр0лове да Заглушават - Народният Гнев! тия са Позор!!
233
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поздравления за българските момичета НАПРЕД смело и уверено някакви айци няма да ви сразят Успех момичета
232
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има обяснение за провала. В отбора има представител на ЛГБТ общността - Рейчъл Стоянов! Да се допълни веднага закона за спорта и да не се допускат състезатели с нетрадиционна сексуална ориентация.
231
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не са грации, а излагации! Грации са другите отбори и лекоатлетките на САЩ, Великобритания и Канада! Стада черни газелки припкащи на пистата! Напъчили картунките, имат прически, гримиранки, трениранки, стройни, знойни, въртят очи - екзотика! Шикари Ричардсън, Габриел Томас, ямайки, британки, Жулиан Алфред от Санта Лусия....
230
6
 
7
 
! Отговори
Братя и Сестри преди 1 месец
тия ни Измамиха, да да Гепат Милионите! като ПП Пуделът с Пачките са!!
229
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези трика на снимката са безобразни!!!!! Редовно българките излизат с абсолютно противни облекла. И също редовно - музиката е компилация, безобразна, умишлено търсен хаос и истерия. Положителното спрямо миналата олимпиада е, че не бяха с надути гърди.
228
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да поздравим нашите момичета и да им вдъхнем увереност за предстоящи шампионати. Те напълно заслужават нашата подкрепа!
227
11
 
15
 
! Отговори
Раева преди 1 месец
Връщай Парите, Крадло!
226
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 223 - Това се случва на такива състезания, а също и на конкурсите по красота - ако някоя държава е придобила ореол на мъченик или на несправедливо ощетена в международните отношенвия, получава призово място.
225
3
 
13
 
! Отговори
Живял-видял преди 1 месец
И аз споделям правилото, че рибата се вмирисва от главата. Илиана Раева да подава оставка,времето й изтече. Има си внучки и е време да си ги гледа. Трябва обновление - от ръководството на федерацията до гимнастичките. Да идва новото поколение.
224
0
 
1
 
! Отговори
Hristina Ivanova преди 1 месец
До Кевин КостнъровPrav ste ,no i muzikalnia saprovod na Kalein ne padache po dolu.Sram i pozor!!!!!!!!!!!!!!!!!

Спонсорирани публикации