Руският отговор за Курск: Нашите танкове могат да стигнат до Райхстага

Москва въведе режим на "Антитерористична операция"
10 авг 2024 06:50, Петър Бойчев
714
Руският отговор за Курск: Нашите танкове могат да стигнат до Райхстага
Снимка БГНЕС

Нови руски танкове могат да стигнат до площада пред сградата на Райхстага в Берлин в отговор на появата на германска бронирана техника в състава на украинските части, нахлули в Курска област. Това предупреди заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Агенцията отбелязва, че думите му са в отговор на публикация в германския вестник „Билд“, която съобщава за новата поява на германски танкове на руска земя 80 години след Втората световна война.  

Русия въведе рано тази сутрин режим на антитерористична операция в три погранични с Украйна области, съобщиха руските осведомителни агенции, като се позоваха на представители на властите.

Регионални губернатори и Националният антитерористичен комитет бяха цитирани да казват, че извънредните мерки ще засегнат Курска област, където силите на Москва водят боеве с нахлули на руска земя украински подразделения, и Белгородска и Брянска, посочва Ройтерс.

В съобщението на руските власти се посочва, че решението за въвеждането на режима е взето от Александър Бортников, ръководител на руската разузнавателна служба ФСБ, в отговор на "безпрецедентните опити на Украйна да дестабилизира обстановката в редица области".

Според агенция РИА Новости въведеният особен режим включва мерки като възможно временно преместване на местни жители към безопасни райони, ограничаване на транспорта в определени зони, засилване на охраната около чувствителни обекти и следене на телефонни и други комуникации.

Медведев окачестви публикацията, „в която с гордост се съобщава за завръщането на германските танкове на руска земя“, като реваншистка. „В отговор ще направим всичко, за да доведем новите руски танкове на Площада на републиката (пред сградата на Райстага в Берлин)“, написа той в социалната мрежа „Екс“.

Вестник „Билд“ съобщава, че в украинското нахлуване в Курска област се използват бронирани машини „Мардер“. Засега германските власти нито са потвърдили, нито са отхвърлили официално тази информация, а председателят на комисията по отбрана на Бундестага Маркус Фабер каза, че не вижда проблем в използването на германски оръжия в нападенията на руска територия, включително и на танкове „Леопард“.  

Масираната атака от страна на украинската армия в Курска област започна на 6 август. На територията на областта няколко пъти беше обявяван сигнал за въздушна тревога.

В резултат на обстрелите и нападенията са били убити най-малко петима и ранени над 60 души, сред които девет деца, съобщи ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: КурскРусиярайхстага
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
515
8
 
32
 
! Отговори
Другаре, преди 1 месец
а нашиьо Свръх главнокомандващ Чорап Чорапов, няма ли да прасне едно експозе за "Крим е наш" или "Курск е ваш"!? В пРезидентството на БГ се е размирисало страшно.
514
12
 
36
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
С оня бързият танк дето заседна на червения площад...ха ха ха ха
513
8
 
29
 
! Отговори
Вярвам на Пригожин преди 1 месец
Макар и боец срещу Украйна се оказа много честен и откровен човек. Неговото дело по пътя към Москва е продължено от Зеленски, който разбра посланието на Готвача за разнебитената овенна машина на Не/победимата руска армия.
512
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кадиров пие ли си кафето в Лисабон или се крие някъде oпиkaн?
511
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пияни престъпници апартамента на Милошевич в Хага ви очаква там ще изтрезнеете
510
8
 
32
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 месец
На този шут или да му спрат пиенето или да му дават качествен алкохол, бояршчика хептен му е размътил мозъка.
509
13
 
43
 
! Отговори
Вече казах: преди 1 месец
Подържам постоянни контакти с украинец на 69 години, който е в пряка връзка със смелите украинци на фронта. За нещастие не мога, а и не искам, да публикувам фотки, показващи камари от трупове и непобедима СеСеСеРейска техника. Украинците са освирепели и мелят всьо, което се изпречи на пътя им. Гледайки труповете, то това са младежи, не по-възрастни 20-21 години. Родителите им лично трябва да линчуват Путин и неговата пуяндурска кохорта.
508
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали правиха изложба с унищожени руски танкове из Европа, в Германия ако е нямало - да се направи и да се кротне пияндето.
507
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е Боби?????
506
8
 
34
 
! Отговори
ПУТИН-ВОР! преди 1 месец
24 ГОДИНИ ГРАБИ И ТЕРОРИЗИРА РУСКИЯ НАРОД А СЕГА ЕВРОПА И ЦЕЛИЯТ СВЯТ НО ВСЯКО НЕЩО СИ ИМА КРАЙ СКОРО!ДА МУ МИСЛЯТ ПРЕДАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ СЛЕД НЕГО!
505
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците използваха, че Путин е зает със служебното правителство в България!
504
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С разгрома на руската първобитна армия от украинските войски ,България се освобождава от руското робство от 1944 до 2022 г. / и Хибридната война срещу Родината ,което ни направи най- бедната държава в Европа !!! ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ !!!
503
8
 
37
 
! Отговори
Другаре, преди 1 месец
Що се умълчахте, като пpъднaлu в СеСеРеРейски автабусь. Развийте някоя нова теория за падението на вашата скапондрена империя и запомнете: No Empire Lasts Forever (Няма Вечна Империя)
502
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От десет дни ,Путин не е излизал от бункера .Не се хранел ,напикавал се и говорел несвързани неща !!!!!
501
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато в панталоните имаш фамилията си а нямаш топки само заплашваш и се криеш в бункера Жалка работа
500
7
 
32
 
! Отговори
Говорих преди 1 месец
С Микита от Украйна, който живее тук, на Запад и има перфектна информация от фронтовата линия. Подържа връзка с негови авери сражаващи се свирепо на територията на "БраЦка Рассия". Каза, че "укрофашистите" мелят рашковцете до откат, едни се предават, а другите ги разстрелват на място. Очаквайте велики новини от Кукерландия, с имени Pycпuя.
499
5
 
28
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Скара се на Медведев да си пие хапчетата - каза, че ги пиел с водка. Ясно!!! Ама че вие открай време ходите на гости с танкове. Какво друго можете? Ама тоя път ще е край на *** ата еи държава
498
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съветът за сигурност на Русия е нещо като детска градина за разни изкуфели популярни лица от руската политика, където Путин праща на практика за вечна пенсия тези, които са станали тотално безполезни. На практика нямат никаква власт и това не е случайно. Този отдавна е там, Шойгу от скоро, Наришник и той...
497
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо ще трябва да минат през Киев. С досегашното темпо в Берлин след 1000 години. Дотогава русия ще провинция на Китай.
496
10
 
15
 
! Отговори
Afuera преди 1 месец
Помнете ми думите Путин и този ще го смени с някой друг. Прекалено много се излага Медведев вече.

Спонсорирани публикации