Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5

Проблемът с навигацията ще изложи на подигравки много от феновете на Apple
Обновена: 24 сеп 2012 14:53 | 24 сеп 2012 14:16,
541
Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5
Те чакаха дълго, но дали ще намерят пътя към дома? Снимка: Ройтерс

Подигравките над собствениците на iPhone 5 са повече от сигурни. Когато излизат от магазините на Apple с чисто новите си устройства в ръце, някои от тях ще бъдат посрещани с ироничния въпрос дали могат да намерят пътя до вкъщи с помощта на навигацията.

Защото се оказа, че пълната с грешки услуга е първият голям гаф и същевременно сериозен тест за новия изпълнителен директор Тим Кук.

И ако досега гладкото взаимодействие на хардуера и софтуера беше в основата на добрата репутация на продуктите, произведени от Apple, то бедствието с картите е добър пример за това как всичко това може лесно да бъде срутено.

А и доставчикът на софтуера за карти побърза да се дистанцира. Tomtom обяви, че ще помогне на Apple да отстрани грешките и застана зад качеството на своите карти. Но съществува твърде голям риск партньорството с Apple, което първоначално бе чудесен PR успех, да се обърне срещу доставчика на картите.

Мапгейт е втората голяма грешка в стартиращ продукт на компанията след т. нар. Антенагейт при iPhone 4. Металната нишка около корпуса на iPhone 4 трябва да изпълнява функцията на антена и по този начин да гарантира по-силен сигнал, а специален софтуер трябва да избира най-слабо натоварения мобилен канал.

За първи път проблемът беше идентифициран на интернет страницата за фенове на Apple, MacRumors. Притежатели на iPhone 4 споделят, че когато докосват металната нишка на различни места, това предизвиква смущаване на връзката.

Концернът се извини на потребителите си, но тогава на преден план бе Стив Джобс. Така че сега това наистина сякаш е първият истински тест за наследника му Тим Кук.

Гафът с навигацията е доста сериозен, особено като се има предвид, че това е централно приложение за всеки смартфон, на което се уповава и всеки един потребител. А подобни големи неточности тук обезценяват цялото устройство.

Още новини за технологии четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: AppleiPhone 5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да имам IQ сертификат отдавна, стои ми на стената с другите признания сертификати и т.н. е и ...Иначе самсунг отдавна ползват 4 инчови дисплеи, както и по големи, което е мега гига иновацията на новия айфон. Смешното е, че от епъл се кълняха, че предния им дисплей е мега гига оптимално ергономичния за човешката ръка и изведнъж сложиха по голям в стил копи пейст от конкуренцията.Евала пичове, купете си айфон и си мислете, че сте със Верту.
380
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Адамс споделя също за случай, когато Бил Гейтс се появил в NeXT за среща. Било есента на 1986г. Секретарката се обажда на Джобс (чиито кабинет е на горния етаж) за да му каже, че Гейтс го чака за среща в приемната. Можех да го видя в офиса му, стои, не прави нищо, не е зает. Но не се обажда на Гейтс, нито слиза при него за срещата. Остави го да чака в приемната един час. Това е заради тяхното съперничество.
379
1
 
2
 
! Отговори
@520 преди 11 години
По време на събитието Шин не разкри много от детайлите по устройството, но заяви, че ходът на Samsung e вдъхновен от нарастващото търсене на 4-инчови смартфони в Европа. Той отбеляза още, че новият модел на Galaxy S III няма да е устройство от нисък клас, а ще бъде "пълноценен фактор" на пазара.
378
1
 
4
 
! Отговори
@514 преди 11 години
До Анонимен Вие собствениците на Vertu сте най-интелегентните хора които съм срещал въобще, най-добре ще е с покупката на нов Vertu да Ви се издава официално удостоверение за високо iQ за предпочитане е стойността в сертификата да е по-висока от тази на стайната температура по скалата на Целзий. Също така в комплекта включен в кутията на последната версия Vertu, която се очаква да излезе всеки момент на пазара е включена и платинена верижка- мини ланец, за да си носите телефона на врата :-))))
377
2
 
3
 
! Отговори
Copy-Paste преди 11 години
Ръководителят на Samsung Mobilemunications Джей Кей Шин (JK Shin) потвърди информацията, че неговата компания ще пусне на пазара четири инчова версия на Galaxy S III на 11 октомври в Германия. Новината бе обявена по време на среща с корейски медии.Интересно е защо корейските "иноватори" решиха да минат на 4'' вариант нали джапанката с 4,8 била върха бе ?!?
376
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ве прецаквател, пише се лакмусува ама ти си го написал "лукмусова хартия". Поредното доказателство относно това колко са ти мозъчните клетки.Очевадно на акъл си като тия от снимките, а на вид дали си като тях :)
375
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъподател собствениците на Верту сме интелигентни хора и се интересуваме от много неща, знаем много и за бизнеса и за парите и т.н. неща за които ти очевадно си нямаш представа. Каквито и глупости да блещиш с което да будиш съжалението на хората това не променя факта. Какво е казал *** Кук. Интересувай се и Возняк какво каза в последните дни и сам си направи сметката за какво ти говорят хората с доказано повече ум от теб :)
374
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъподател, моето Верту по евтино няма да става, а по скъпо, защото АЗ съм го ползвал. Колкото и да ни обясняваш колко са яки картите на епъл което си е поредната измислена гнусна пликоумна лъжа, *** Кук точно ясно и категорично каза да ползваш гугъл, което е доста показателно смешно и жалко.
373
3
 
2
 
! Отговори
@504 преди 11 години
До Анонимен Положителното при теб е че се опитваш да разсъждаваш, лошото е че не ти се получава :-)))
372
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То се вижда кой е парвенюто :) и кой се хвали с китайски телефон за 1400 лева и кой чака куриера :).Вижда се и на тия от опашките колко им е ай кю то :). Ммм не благодаря ще си карам с Верту ***, балъците да си се оправят :).
371
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на Кока Кола дизайна на шишето не е пипан от създаванвто й, защото това го отличава. Според анализаторите iPhone няма никога да има драстична промяна на дизайна на тялото, защото е достатъчно уникален и не се нуждае от смяна. А дизайнерите на Епъл преди няколко седмици взеха поредната си награда. Човек с телефон с Андроид да говори за дизайна на Епъл е смешно.
370
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко и смешно е, че хора които говорят колко як е айфон 5 дори още не са го докосвали,пробвали тествали. Вече седмици точат лиги и чакат куриера да им го достави, като типичния селски гъзарБизнесмените и можещите хора не чакат куриери направо отиват и си взимат Верту. Интересно колко пари епъл са дали за дизан при все, че имат цял отдел с дизаинери в последните години след като дизайна на телефона не се е променил изобщо. Просто увеличиха екрана като конкурентите си.
369
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъподател, не си отговорил на въпросите които ти зададе човека, но типично по селско епълски манталитет побърза да наредиш не поста, а човека който задава въпросите на който ти не отговаряш защото ......знаем защо :)
368
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпрос с повишена трудност ?Ако си поръчаш 32 гб версия вместо 16 гб, колко е надценката при положение, че разликата в цените на частите м/у двата е 10 долара, а разликата в продажните цени 100 долара.Въпрос с повишена трудност?Ако си поръчаш 64 гб версия вместо 32 гб, колко е надценката при положение, че разликата в цените на частите м/у двата е 29 долара, а разликата в продажните цени 200 долара.
367
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Телефонът първо не е китайски изобщо, това, че нещо се сглабя там далече не означава, че се произвежда, или е измислено там. Второ - надценена 200% е само главата ти. Един телефон не е само материалите за производството му, но и редицата проучвания и разработки, за да бъде създаден той. При Самсунг телефона си е самите материали като цена, защото всички знаем, че там Research & Development етап няма. Да копираш един телефон не е точно същото като да го създадеш.
366
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То се вижда кое колко ти е ясно."знам, че ще получа най-добрия smartphone в момента, за което можеш да ми завидиш или да си купиш сам. Или ти е скъпо 1370 лв?"Вижда се и кой колко е комплексиран, та си купува надценен на 200% китайски телефон за да се помисли за човек различен от поредния социален неудачник.
365
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъподател тука сме много анонимни и не знам защо, но всички те нареждат. Явно имаш свойството да будиш съжаление и смях у хората който са се докоснали макар и виртуално до селското ти овчарско мислене. Може да се хвалиш с телефона си, но има къде къде по скъпи и стилни от него. Пича с Верту е само един от многото хора с по скъп телефон, но гледам не се хвали във всеки втори пост за разлика от порения айфон фен.Скромността краси, а ти очевадно си мнооого грозен.
364
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм ползвал повечето от посочените от теб думи никога през живота си, но това не ми попречи да ти отговоря на елементарния въпрос "ти с какъв телефон си, щото моя е айсифон за 1400 лева и чакам куриера?".Има много хора с по скъпи от китайската айсифон играчка телефони, но не парадират с това, и не се хвалят по форумите типично по комплексарски, че другите нямали китайско стъкълце за 1400 лева, но с надценка 200 %. Истинския стил струва пари, за *** остава сифон стъклото.
363
2
 
3
 
! Отговори
Бай Чикибой преди 11 години
До Анонимния с Vertu ха то се вижда че си чикибоец щом си се изръсил за този кич за комплексари, къде си седнал да говориш и да спориш тук въобще неразбирам той с Vertu пък иска да спори за високи технологии, видяла жабата че подковават коня и та вдигнала крак хаха:-). Ти не знаеш ли че този телефон е създаден от Nokia за да цоца кинти от богати пенсионери и комплексирани чикиджии:-)
362
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А къде съм писал за телефони ?Писах, че си куха зомбирана лейка, защото коментираш и защитаваш яростно, телефон с не си работил, още не си докоснал, тествал, пробвал и стоиш и чакаш куриера като типична послушна овца.

Спонсорирани публикации