Фон дер Лайен: Украйна може да спечели войната, трябват средства

Нуждае се от "предвидимо финансиране", заяви тя
16 яну 2024 15:30, Александър Попов
424
Фон дер Лайен: Украйна може да спечели войната, трябват средства
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес, че Украйна се нуждае от "предвидимо финансиране" през 2024 г. и след това, за да спечели войната, но предупреди, че има риск от умора у съюзниците на Киев пред лицето на руската инвазия, предаде Франс прес.

"Украйна може да спечели тази война", заяви тя от Давос и добави: "Ние обаче трябва да продължим да й даваме средства, за да се съпротивлява".

"Украинците се нуждаят от предвидимо финансиране през цялата 2024 г. и след това", посочи Фон дер Лайен, две седмици преди европейската среща на върха, посветена на финансовата помощ за Киев, която обещава да бъде особено сложна поради заплахите за вето на Унгария.

"Те се нуждаят от постоянни и достатъчни доставки на оръжия, за да защитават страната си и да си върнат териториите", добави тя.

Като припомни, че през декември Европейският съюз реши да започне преговори за присъединяване на Украйна, Фон дер Лайен посочи, че това ще бъде "историческа стъпка напред" за страната и "отговор на призива на историята" за Европа.

Предупреждавайки за "опитите за дезинформация и за изкривяване на съобщената информация", които са особено разпространени по въпроса за войната в Украйна, председателката на Еврокомисията се спря подробно на неуспехите, които Москва е претърпяла след началото на офанзивата си преди почти две години, на 24 февруари 2022 г.

"Русия не постига стратегическите си цели ... Русия се провали и в икономическо отношение. Санкциите изолираха нейната икономика от съвременните технологии и иновации", каза тя.

"И накрая, Русия се провали в дипломатическо отношение", добави Фон дер Лайен, имайки предвид присъединяването на Финландия към НАТО, която скоро ще бъде последвана от Швеция./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
Спрете и наркотиците на тая баба!
335
0
 
5
 
! Отговори
И метеорит преди 3 месеца
може да унищожи планетата, но каква е вероятността?
334
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако Германия даде пари ще има война, а ако не ще....Като дойде Тръмп тази война ще легне на рамената на германците и те ще решават.
333
0
 
12
 
! Отговори
Румен преди 3 месеца
Господи, спаси ни от Урсула Фон Дерлайна, от другите наркомани сами ще се пазим!Тази жена е сериозно болна и трябва да се лекува. Тя не е виновна, че говори и върши глупости. Зеленски и влезе под кожата и това животно го гледа като надрусано.
332
0
 
1
 
! Отговори
По скоро преди 3 месеца
До АнонименМИЛИАРДИ
331
0
 
22
 
! Отговори
sa преди 3 месеца
Тази лелка е истински психопат. Жалко че толкова много млади момчета украинци и руснаци загинаха напразно заради политици психопати
330
0
 
17
 
! Отговори
Миш преди 3 месеца
Украйна е твой проблем а не мой . Две години европейски упадък стига . На мен ми се живее какго и на всички европеици . Няма да се съобразяваме група *** и една мафиотска държава .
329
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За Русия не знам, но Германия е в рецесия. Факт.
328
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази не е добре. Не знам вярва ли си какво говори. Америка и Германия да си дават пари на който искат, да не ни закачат нас да наливаме пари на крадливите украинци. Там се краде с милиони който е във властта, затова не признават, че вече са загубили войната за да може баламурниците да им дават още.
327
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До КОНСТАНТИНОВТези 30000 тя не ги брои за пари мъжа и е милиардер от ваксините .
326
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ти дърто госпожо каза че русия им свършиха автоматите сършиха им ракетите нямат чипове за ракети стига с стези въображения лъжливи твой храниш ни с едни лъжи ти си лъжлива дърта госпожа
325
0
 
18
 
! Отговори
anon преди 3 месеца
Дайте да дадем другари.
324
1
 
39
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 3 месеца
ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ СТАДОТО ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ДОБИЧЕТА.ТАЯ ПОБЪРКАНА ЛЕЛКА ЛИ Е ВАШИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ? ТЯ ПОЛУЧАВА САМО 30,ООО ЕВРО ОФИЦИАЛНО БЕЗ РУШВЕТИТЕ НА МЕСЕЦ ЗА СЛУГИНАЖА КЪМ САЩ.
323
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е решил Путин не е свършил военната игра. И до сега неможахте да разберете , че това не е война а военна игра. Ако беше истинска война украйна отдавна щеше да е в развалини
322
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия пари можем да си ги ползваме за нас. Русия има стотици милиони население и ще се бие до последния човек. Войната в момента осмисля съществуването и. Там я продават сякаш е ВСВ. Все нацисти и гейове са им в главите и населението си мисли, че царя спасява света. Войната може да трае десетилетия и ние няма как да я финансираме.
321
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лайен пътува из розовите облаци.
320
0
 
30
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Русия е самодостатъчна,но фондерлайнайнен нек си дрънка,така е по-евроGейски ориентирана.
319
18
 
2
 
! Отговори
до 334 преди 3 месеца
До още трябва споко целта е руската педерацийка да не може да напада други държави и да се изтощи максимално изобщо не е целта укрйана да побеждава
318
22
 
2
 
! Отговори
още трябва преди 3 месеца
стига сте давали на украина някакви трохи и дранкулки дайте и сериозни средства и сериозни оръжия, преди това трябва да сте сигурни че е чиста от руски агенти и корпуционни схеми от които беше пропита дълги години, а същи и да обучите персонал да работи с новитв оръжия... със сегашните темпове войната ще продължи дълго време, ако това е целта ок
317
1
 
35
 
! Отговори
дедо поп преди 3 месеца
таз невяста пие ли си редовно илячите?

Спонсорирани публикации