След трагедията в Пловдив: Отстраниха началника на специализираните полицейски сили

"Това е крайно тежък и нелеп инцидент", посочи Калин Стоянов
13 авг 2024 14:45, Красимир Ангелов
125
След трагедията в Пловдив: Отстраниха началника на специализираните полицейски сили
Снимка: БГНЕС

Началникът на специализираните полицейски сили в Пловдив е отстранен от длъжност, обяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в Пловдив.

Още по темата
Той е в града по повод инцидента, при който дете уби по погрешка баща си, който е полицай.

"Това е крайно тежък и нелеп инцидент", каза Стоянов.

"След като сутринта са имали задача, колегите са имали планирано обучение. По-късно полицаят взел детето си, което е на 7 години, и го завел в сградата на МВР. Детето е било в помещението, в което полицаите се преобличат. Там, вероятно в шкафче, е бил пистолетът. Детето и полицаят са били сами в помещението, не е имало други хора", каза Стоянов и посочи, че останалите полицаи само са чули изстрел, а когато отишли в съблекалнята, заварили детето с пистолет в ръцете, а мъжът бил прострелян.

"Има много въпроси - как дете на седем години се намира в едно от специализираните звена и как в ръцете му е имало пистолет. Въпрос на установяване е дали се е случвало и друг път", каза Стоянов.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
С моят син имах множество проблеми; не един път той е вземал семейната кола и по цели нощи е ходил по "мацки" в съседни градове и села на разстояние от 80 до 125 км. Това става когато моят син беше на 17-18 г. Сега главата му узря, поне аз така смятам; самият той, често ни казва, ама как така, ама защо той това го е правил? Болката при мен е голямата, защото ценностната система и самото общество е дълбоко болно, а това води до тези изкривявания в ежедневието ... Какво прави при това положение?
29
0
 
17
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
А още колко инциденти и престъпления на полицай се прикриват...и те започват даси мислят че са недосегаеми,това са болни и опасни.
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо е завел детето си на място, където е забранено за външни лица?!Бас държа, че е бил от тези, които возят детето си в скута, докато шофират!!! Големи бабаити !!!
27
2
 
22
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Зетя е полицай, 50 дни платен отпуск, аз това лято не съм го видяла да роботи това момче. За какво му плаща държавата никой не знае. Отделно хич не е интелигентен и работата съвсем става зле
26
1
 
13
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Когато няма кой да кара самолета и отговорносста се прехвърля става разпасана работата. Политиците са пълен брак, няма управление на държавата вече години, явно и в полицията е така, и цялата работа на самотек. Абе нали съм на работа и ми тече надника - е докато има такива разсъждения ще сме така - последните в ЕС.
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Инцидентът не е нелеп. Аз имах приятел полицай. Ходеше с оръжието си на плажа на морето и го оставяше безпризорно, докато всички бяхме в морето. Всяко любопитно дете можеше да го вземе, за да си поиграе. И защо трябваше да носи служебния си пистолет на почивката си на морето? Има ли контрол въобще? С оставки не става. Един ще си тръгне, друг ще го смени и толкоз.
24
1
 
7
 
! Отговори
Цирк преди 1 месец
Защо никой не иска оставката на гл.секретар на мвр?!нали той е най вишият профисионален ръководител?!
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Липсата на контрол и наказания е най големият проблем в полицията,само погледнете как изглеждат полицайте и разбирате че началниците им не стават,работата им в полицията е чадър за друго.
22
0
 
20
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Цялата държава е разпасана и е на самотек. Контрол никакъв, карат друсани и пияни до козирката а полицайте спят на сянка. Наркотици и мафията всеки ден банкети дават, няма кой да ги гони явно. После - увеличете ни заплатите, че за какво, да не би да сте се преработили. Я отидете в частния бизнес да видите как се работи а не цел живот на държавна хранилка
21
0
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Погледнете какъв бардак е в мвр и полицията,никой не спазва инструкции и закони,деца,оръжия,пълен хаос.И някой искат министъра да остане ?!
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 12, кой мислиш е разрешил децата им да са в полицията, при това в работно помещение, ако имаше ред, детето не трябваше да бъде допуснато в сградата, а задържано още на входа, в полицията се влиза с представяне на документ за самоличност и записване на данните, ето какъв мнистър си харесват специалните, да им е разрешено да правят каквото си поискат
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е имало да се случи. Където народа е казал, че писано ли ти е да се удавил, дори да не влизаш в морето, от капка вода ще се удавиш. Голяма трагедия. Последствията за семейството ще са много тежко. Дано намерят сили да се справят.
18
0
 
16
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Наказването на началника е стара комунистическа традиция. Вместо да се накажат полицайте ама ше е малко трудно той човека си е заминал, как да го накажеш. Ами ако детете беше излязло на улицата и започне да чатка по преминаващите други деца и хора. В една псевдо-демократична държава сега всякакви по висши политици и полицай ще се правят на загрижени и ще уволняват, за да се покаже че има наказани виновни
17
0
 
6
 
! Отговори
ГрипенРадев преди 1 месец
Кажи ми Горо, кажи на мене, защо Калинката сърдито стене.... Утре за да не "изглежда" уволнена Калинката сама ще си отлети от министерството.
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не им знам началника, читав ли е, не е ли......Но, ако е свестен и си гледа работата, тая оставка с какво ще помогне? Едва ли убитият е ходил да му иска разрешение да стои с детето си на работа?
15
0
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 1 месец
Така е устроено, че по вертикалата пряка отговорност носи който е началника.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нали точно специализираните протестират в подкрепа на стоянов, нали беше въвел ред, какво трябва още да се случи, да убиват всеки ден
13
5
 
14
 
! Отговори
Много грехове преди 1 месец
се събраха на Калин Стоянов
12
5
 
9
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
И кво е виновен началника, бе, до го е...??? Всеки Нормален човек знае, че не трябва да оставя оръжие на открито, със свободен достъп до него и без надзор, още по-малко пък когато наоколо има деца!!!!!
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Две глави хвръкнаха. Другата е на шефа на тактически действия към спец. полицейски сили.

Спонсорирани публикации