Как дете застреля баща си и ще има ли оставки в полицията в Пловдив?

12 авг 2024 22:15, Александър Попов
193
Как дете застреля баща си и ще има ли оставки в полицията в Пловдив?
Комисар Чергов. Снимка: БГНЕС

Седемгодишно дете простреля смъртоносно собствения си баща, полицейски служител. Трагичният инцидент в Пловдив може да доведе и до оставки на висши полицаи в града, утре се очаква там да пристигне и вътрешният министър Калин Стоянов.

Ще има ли оставки?

Готов съм да поема отговорност, каквато ръководството прецени, коментира шефът на полицията в Пловдив старши комисар Георги Чергов.

Чергов подчерта, че незабавно е информирал вътрешния министър Калин Стоянов за инцидента.

"Запознах го с цялата фактическа обстановка, коментирахме и въпроса със заеманата от мен длъжност. Готов съм да поема отговорност, каквато ръководството прецени. Те ще решат кое е най-добре за дирекцията и за служителите й", каза старши комисар Чергов.

Защо е имало дете в управлението?

На въпрос дали е обичайно служителите да видят децата си на работното място, той отговори: "Не е обичайно тук да има деца".

Стана ясно още, че загиналият служител е на 49 години. Има две деца. Съпругата му също е служител на МВР - разследващ полицай във Второ районно. В моменти момченцето е при майка си.

Как се е стигнало до трагедията?

Фаталният изстрел е произведен в 16.40 часа.

"След случилото се незабавно е създадена организация по запазване на местопроизшествието за събиране на необходимите доказателства. Бяха ангажирани следователи. Беше осигурен психолог за работа със 7-годишното дете, както и необходимите експерти. Идвайки на място, ръководителят на сектор "Специални тактически действия" ме уведоми, че след приключването на служебните задължения и проведени учебни занятия, служителите се насочили в помещенията на сградата, обособени за почивка и съхраняване на вещи. Там е бил и синът на един от служителите.

По-голямата част от служителите са били в стаята, където се прави разбор и са чули изстрел. Излизайки в преддверието, те забелязват детето на техния колега да държи в ръцете си пистолет. Влизат в контакт с него, спокойно взимат пистолета и информират ръководството, като на място констатират прострелва рана на колегата, довела до фаталния край", посочи шефът на полицията в Пловдив.

Разпити

Образувано е следствено дело. Всички служители на територията на сектора са установени, ще бъдат разпитани.

"Голяма част вече са разпитани. Що се касае за пропуски в дейността, всичко това ще бъде предмет на дисциплинарна проверка, която вече разпоредих и която ще има за цел да установи има ли пропуски в дейността на служителите, в какво се изразяват, кои са лицата, допуснали нарушения и респективно ще се предприемат действия", подчерта Чергов.

"Подробности относно оръжието не мога да дам, защото са предмет на разследването. Не искам да обсъждам доказателства. В присъствието на психолог и майката са извършени необходимите действия с детето на служителя на МВР. Предстои и изготвянето на експертиза. Разследването ще продължи доста време. Още много действия има да се извършват", коментира окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от Страната
Измериха рекордните 39,2 градуса на сянка в Русе
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
2
 
2
 
! Отговори
Гepгaнa Coтиpoвa преди 3 седмици
>>>М_Ъ_Р_Ш_А, И3Р0Д, И3МЕТ, У_Т_А_Й_К_А, Б0КЛУК, ГАД, Д_Е_Г_Е_Н_Е_Р_А_Т, ***, с една дума П0ЛИЦАЙ!!!:>>> tiny.cc/zxvyuz >>>MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, YYYYYYYYY!!!:>>> tiny.cc/0yvyuz >>>KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!!!:>>> tiny.cc/b4dzuz
162
2
 
4
 
! Отговори
нещастник преди 3 седмици
ще те преместят на друга длъжност, и пак ще барате топките и това дете ще го забравите..
161
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какъв е тоя, и с какво разрешение(кой си затваря очите) си води детето там ! Много ниска култура в полицията.
160
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
още една причина да се иска оставката на тоя брадясалия и некъпан некадърник министър на МВР
159
3
 
3
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 седмици
Още една причина да се иска оставката на "калинката" на Магнитски-Калин Стоянов. Слаба дисциплина в полицията и не спазване инструкциите за боравене с оръжие. Сбогом Калинке,дано повече не се показваш никога заедно с твоя покровител г-н Магнитски.
158
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
навсякъде са такаводят си децата където работятпо училищапо полиции
157
1
 
19
 
! Отговори
SS CLUB преди 4 седмици
Родната милиция ни пази
156
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
това за пореден път показва, че МВР не става за нищо
155
10
 
15
 
! Отговори
Я стига преди 4 седмици
Необичайно е да няма къде да си оставиш детето, когато училищата са във ваканция!!!Сега, това мутре, калинчицата на шишкото, се държи неадекватно. Защо ще уволнява! ТОЙ трябва отдавна да си е подал оставката! И като Брендо да се скрие в затвора!
154
1
 
15
 
! Отговори
090 преди 4 седмици
... главен комисар Чергов да си взема чергата и чупката...
153
0
 
38
 
! Отговори
Столичанин преди 4 седмици
Като им се обадиш- не идват. Като минеш през районното и гледаш красота- насядали и си пият кафето. Дано поне така да се поизчистят. И да попитам- какво прави дете в районното с достъп до оръжия???? Ами трябва много сериозна чистка в МВР. Или да направят допитвне до хората необходима ли е структура, която да пази пресъпниците.
152
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Номер 1 с болестта си по рождение.
151
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ СИ ОТИДОХА ЗАВИНАГИ
150
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Глупостта на разума .
149
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това е Чергата, знам го. Изключителен послушко и изпълнител на Баце. Преместен е от София в Пловдив за да пази схемите с горива.
148
4
 
26
 
! Отговори
Пряк ръководител преди 4 седмици
На убития е Иван Елшишки,който беше сред уличените за превишаване на права на полицаи по време на протестите лятото на 2020година.Няма отърваване от Калин.ките на ГЕРБ.
147
0
 
39
 
! Отговори
Еее, преди 4 седмици
То бива карък, ама един изстрел да произведе седемгодишно дете и той да се окаже смъртоносен, това вече е съдба.
146
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
бащата е инструктор, инструктирал е детето как да борави с оръжието
145
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
в Пловдив имаше смяна на кадрите на всички нива, че пеевски отчете ниски резултати там
144
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За любителите да пренебрегват правилата това е факс от горе, и напомняне защо са измислени. За близките трагедия. За руководството уволнение по непригодност, поради факта, че са допуснали такова отношение върте в структурата. За публиката е нещастен случай, за близки трагедия.