Маркет линкс: ГЕРБ-СДС води с 8% на ПП-ДБ, каква е изненадата?

ИТН са на кантар, но под чертата при вот за парламент
Обновена: 12 апр 2024 09:33 | 12 апр 2024 09:18, Александър Попов
276
Маркет линкс: ГЕРБ-СДС води с 8% на ПП-ДБ, каква е изненадата?
Кадър: bTV

Ако парламентарните избори бяха сега, разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще бъде над 8% пункта, показва национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1046 души над 18 г. между 30 март и 7 април, чрез пряко-лично интервю и онлайн анкета.

За ГЕРБ биха гласували 25,5%, а за ПП-ДБ - 17,1 на сто.

Третото място е за ДПС с резултат 11,8%.

Партията на Костадин Костадинов е на второ място при подреждането спрямо всички анкетирани, но сред гласуващите "Възраждане" е четвърта по ред - с 10,3 процента.

БСП събира подкрепата на 8,7 на сто.

Според проучването "Има такъв народ" е под прага за влизане - с 3,9 процента сред гласуващите.

Избирателите като цяло дават оценка 2,7 по шестобалната система на 49-ото Народно събрание. 2,8 е оценката за кабинета „Денков“. При отделните избиратели оценките не са много по-високи. Избирателите на ПП-ДБ посочват, че оценката им за кабинета е 4,2, а тези на ГЕРБ-СДС – 2,8.

41% от анкетираните посочват, че ще гласуват на предсрочните парламентарни избори през юни, а 12% са категорични, че няма да го направят.

Доверието в институциите през последните месеци постепенно спада. Доверието в Народното събрание през септември е било 15%, докато през март – 9%. Това в правителство през септември е било 21%, а сега е 14%.

Националното проучване е финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет ЛИНКС". То е проведено сред 1046 души над 18 г. между 30 март и 7 април, чрез пряко-лично интервю и онлайн анкета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: изборимаркет линкс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
5
 
! Отговори
Сифилиско преди 5 месеца
Гласувам си за Божков и другите не ме ***. Ако Възраждане бяха малко по-адекватни щяха да са топ избора иначе.
35
3
 
6
 
! Отговори
Доган преди 5 месеца
За кой и да гласувате пак аз ще ви управлявам плебеиии
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ананас, Пинокио, Киртаки и Кокор са под Слави, бре.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
30- и аз се присъединявам- виж какво направиха олигарсите 2020- през седмицата платени протести- събота и неделя Българите на море- нека пак, тоя път платени избори- искаме искаме пари от олигарсите! Че виж Дамаджан докато дуднеш че един беден работник от пътищарите изтеглил 60 000 000 в чували а то прибрал ги у тях- малий давайте и на нас....
32
5
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 5 месеца
Очертава се ГЕРБ да са отново на власт.
31
0
 
3
 
! Отговори
Интересното е, че преди 5 месеца
на всички партии са занижили процентите.
30
5
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 месеца
До Уха 33 Какво разбираш от отстояване на националните интереси ? Поясни.Да не би да си за излизане от ЕС и НАТО . Ако е така , това е невъзможно.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гешев дава властта на гражданите.За първи път в пост комунистическата ни история ще има партия не зависима от ДС и БКП.Гешев смята да включи най - сетне народа в истинското управление.Ето ви алтернативата.От вас завиди този път дали сме народ или м...а както е казал поета навремето.Има алтернатива.Излезте и пометете статуквото демократично!
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
29- Да ядеш на Баци дъртите та..а.ци
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия проучвания са от типа "ако баба беше мъжка, щеше да има дръжка"...
26
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Баце и Шиши зле, но Киро , Асен и Лена мноооого по-зле !!!
25
4
 
11
 
! Отговори
Уха преди 5 месеца
Роба си е роб... Не иска да гласува,мисли,че гласа му е безмислен. Няма мнение за нищо смислено,като например отстояване на национални интереси.Нали сутрин набива мазната баница в колата докато виси в трафика.Нали може да си метне *** където му дойде и се мисли за пръв демократ,щото си прави квото поиска.Нали ще мине работния ден и после ще пусне телевизора за да се нагледа на простотии, вместо да прочете нещо даващо знания.Нали ще метне таблета на детето да не го занимава.Айде ПП
24
0
 
12
 
! Отговори
Да го ...партиите преди 5 месеца
Не само, че няма да се засрамят, ами те това целят. Да гласуват колкото се може по-малко хора за да им излезе бройката без да се налага да правят много далавери на самите избори. Ако всички излезем да гласуваме процентите им няма да излязат.Тук естествено идва въпроса за коя ***.ва да гласуваш? За кривокраката или кривогледата...
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
продавам глас за тия избори, подобно на политиците ни и аз нямам морал на тия избори. Само за Възраждане не искам да гласувам, всички останали сте добре дошли с предложения в брой. Ще приложа снимка за доказателство
22
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Боко и Шиши ще са първи и втори . Човешката глупост няма граници в България !!! Заслужаваме си робското минало и бъдеще !!!
21
0
 
13
 
! Отговори
Какви политици ?! преди 5 месеца
В Бг няма политическа класа. Има поДСтавените хора на ДС. Ще продължат да грабят, като няма кой да ги спре...
20
1
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 5 месеца
,,ПИТАНИТЕ ПОСТАВЯТ ,, ВЪЗРАЖДАНЕ " НА ВТОРО МЯСТО" - ТОВА УСПЯХ ДА РАЗБЕРА ОТ ,,ИНФОРМАЦИЯТА" ВИ !!!
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При наличието на тези дърти к...ви като кандидати, хората няма да гласуват !!! И ми е много интересно ако гласуват 20% от избирателите , няма ли да се засрамят политиците или на тях не им дреме, важното е да върви далаверата .
18
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По-скоро вярвам на тия отколкото на Галъп. Познаха за Възраждане на местните и на предните. Аз лично няма да гласувам освен ако някой не ми плати, така или иначе ще са някакви злета, поне да се почерпя веднъж
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така беше и 2001.Костов плащаше да му казват как ще е първи.После гледаше странно.Така и с ППДБ.Плащат да ги държат в играта.17 си е добър резултат.Кой знае дали с такъв няма пак да извият ръцете на близнака Борисов, стига да се събуди оня близнак дето е за Костов.Ако се събуди другия, дето иска да гради няма да им мине номера.