Нов скандален запис на Василев, Петков и Бориславова за "кеш в торби", но от ПП обясниха контекста му

Пред 2023 година партията трудно сабирала средства за кампанията си
Обновена: 21 май 2024 07:18 | 21 май 2024 07:00, Нели Христова
446
Нов скандален запис на Василев, Петков и Бориславова за "кеш в торби", но от ПП обясниха контекста му
Снимка: БГНЕС

Запис с гласовете на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков беше публикуван от сайта "Афера" малко след 17 часа вчера. Според изданието, което вече няколко пъти разпространява аудио файлове с разговори между политици, става дума за партийна среща по време на последните парламентарни избори през 2023 година.

Около 2 часа по-късно - малко преди 20 часа, от "Продължаваме промяната" потвърдиха достоверността на записа, като го качиха на официалната си страница във Фейсбук. Разликата между двете публикации е в трактовката на съдържанието.

От "Афера" извеждат извън скоби върху цитати като "ние неофициален кеш имаме", "ако има кеш в торби" и "още един милион и половина за кампанията", което според изданието е реплика на Кирил Петков към бизнесмена Пламен Бобоков.

Според "Продължаваме промяната" пък записът свидетелства, че на изборите през 2023 не са успявали да съберат пари, за да си финансират кампанията. "Сега положението е същото, затова и сме обявили дарителска кампания. Другият извод, който се налага, е че българските служби ни следят и подслушват. Това може да ви обясни и защо ГЕРБ и ДПС водиха такава люта битка, за да ги запазят в този вид", добавят от ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
6
 
3
 
! Отговори
272 преди 3 месеца
До Факт Няма как премиер да знае какво правят измамници и престъпници в държавата, преди да са го направили. Очевадно е, че няма как за дни да се направи проект, да се съгласува, да се отпуснат пари и да се реализира ремонт на пътя... Това е все едно да знаеш, че някой ще убие съседа ти, преди да го е направил. Но, ако мислиш, че Главчев е виновен за измамите, кражбите и престъпленията извършени от ПП/ДБ....
291
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПП-ДБ затова ли закриха Специализирания съд и прокуратура на които Бобоков бе клиент и изкара доста време в затвора? Сега трябва да им снася кеш инъче се връщат ГЕРБ и Бобокови пак отиват в ареста.
290
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
а ето защо им трябва изборите да ги провеждат с техенв вътрешен министър, главен секретар, шеф на ДАНС, ГЛАВЕН ПРОКУРОР... ЗА ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ПОИСКАТ, ДОКАТО ДРУГИТЕ ПАРТИИ ДА БЛЪДАТ МАЧКАНИ И РЕПРЕСИРАНИ ЗА НАЙ-ДРЕБНОТО НЕЩО.
289
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой няма да разследва ПП-ДБ за нищо. Нито прокуратурата, нито НАП искат да бъдат обявени за политическа бухалка на ГЕРБ срещу тяхните опоненти на изборите. Това е същото като да обвиниш Израел за нещо. Венага биваш обявен за антисимитист и фашист.
288
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
много са ви трънливи, със кеф ще гласувам за ПП за да им е гадно на прасенцатааааа
287
1
 
5
 
! Отговори
Фъкт преди 3 месеца
Всички пластици да тръгнат да изнудват за пари. Спешно !
286
3
 
10
 
! Отговори
интересно преди 3 месеца
защо обаждането до Пламен за кирцата не е проблем
285
6
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До 272 Единственото, което твърдиш, е че Главчев не знае какво става в собствената му администрация. Колко удобно - сега ще заметат всичко под килима, а Главчев (ГЕРБ/Радев) ще е помогнал на ПП.
284
4
 
9
 
! Отговори
Ленда преди 3 месеца
Моля ви гласувайте за бащата на дъщеря ми - кирка. Криза е, милионите свършват в глупави брънч кампаний. Без джип съм, ползвам кола на НСО. До къде паднах.За фалшифициране на всякакви документи - Лена ( общата)
283
4
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До Анонимен 284 "Самите ПП-ДБ гласуваха този закон. И дори се хвалеха с това като една победа над мафията." Защо службите не разследват престъпление?
282
4
 
6
 
! Отговори
272 преди 3 месеца
До Факт След асфалтирането на участъка, където е станала катастрофата, Главчев е разпоредил проверка кой, кога и защо е наредил да се асфалтира участъка докато се води следствие и предстоят технически експертизи с цел установяване вината на участниците в катастрофата.... Това е като прикриването на труп след убийство. И, още: В момента има служебен кабинет....ако разбираш какво значи.
281
4
 
4
 
! Отговори
До Гошо преди 3 месеца
Да ,ще гласуваме за тях .Ти ли ще ми кажеш за кого да гласувам?
280
4
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До Анонимен 279 "Чакайте малко самия Асен Василев искаше да променя закона за кешовите разплащания." Типична КГБ/ДС тактика е да си криеш действията като или прехвърляш такива на противниците си, или се преструваш, че искаш нещо, но на практика го саботираш сам или чрез помощници. Нещо като прословутата фраза "много исках, но нямах желания". Впрочем, като е "искал" какво е спряло "искането" да се превърне в закон?
279
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По закон даренията към партии трябва да са само по банков път. Всякакви дарения в брой и подаръци на стойност над 5000 лв са забранени. Самите ПП-ДБ гласуваха този закон. И дори се хвалеха с това като една победа над мафията.
278
6
 
7
 
! Отговори
Шишо преди 3 месеца
Тези са толкова евтини, че и без разпродажба ги купувам на килограм.
277
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Горкия Христо Иванов и ген.Атанасов, пак закачиха куката за потъващия към дъното камък. Ама хич ли не въдяха от самото начало че той яко килнат към вълните...язък
276
3
 
9
 
! Отговори
Всички партии преди 3 месеца
Имат спонсори за изборите.Въпросът е КОЙ подслушва хората.Вкаква държава живеем?
275
5
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
ПП-ДБ са истински измамници. Гласувайте за тях. Не че другите са цвете за мирисане....
274
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чакайте малко самия Асен Василев искаше да променя закона за кешовите разплащания. Да ги оганичи до 5000 лв. Всичко друго да е по банков път. За какъв кеш става дума? Или този закон важи само за обикновените хора?
273
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТРЯБВА ДА ВЯРВАМЕ НА ВСЯКО ОБЯСНЕНИЕ НА ППДБ, ТЕ ВЪОБЩЕ НЕ ЛЪЖАТ, ЧЕСТНИ И ПОЧТЕНИ СА ХАХАХАХАХАКАКТО КАЗА ДЕНКОВ ЗА ПАЧКИТЕ ВИНОВЕН Е САМО ПУДЕЛА.