За ДПС било важно Калин Стоянов да остане

Бъчварова: Това е пример за завладяна държава
20 авг 2024 12:21, Инна Ангелова
30
За ДПС било важно Калин Стоянов да остане
Снимка: БГНЕС

От известно време това е най-драстичната проява на завладяване на държавата. Държавата се използва в интерес на определени хора и се създава вътрешен кръг от зависимости. Мнението е на Румяна Бъчварова, бивш министър на вътрешните работи и бивш посланик на България в Израел.

Пред bTV тя коментира политическите сътресения след отказа на държавния глава да подпише указ за служебно правителство с министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева.

"Политическата отговорност на партиите в парламента сега е да отчитат този факт и да търсят решения, които да ни изведат на едно по-високо ниво, отколкото да вървим към пълната деструкция на политическата ни система", каза още Бъчварова.

Ябълката на раздора се оказа министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той беше министър и от редовния кабинет на Николай Денков и Мария Габриел, а след това стана служебен министър в кабинета на Димитър Главчев, какъвто е и в момента.

"Има някакви зависимости, които той гарантира. То пролича още при съставянето на първото служебно правителство – той преди да бъде попитан заявяваше, че ще “остане“ с екипа си. В края на краищата става въпрос за едни 2 месеца на този служебен кабинет и той има много ограничени правомощия и задачи, които трябва да изпълни. Но страстта, с която той се налага, показва, че има нещо друго извън това“, обясни Бъчварова.

Според нея важна роля има и ДПС. Една от страните – вероятно тази на Пеевски, много държи той да остане, за да бъде използван.

“Ако си върнем лентата назад, ще видим как беше процедирано по някои от представителите на ДПС, които не споделяха политическата линия на Пеевски – вероятно заради това“, заяви още Бъчварова.

“Някой трябва да каже на глас и да обясни на министъра, че при така създадената ситуация той няма смисъл да се бори – както вчера заяви, че ще се бори до край, защото вече няма начин следващо служебно правителство, одобрено от президента, да мине ако той е в неговия състав. Ако това се случи, ще означава, че президента Радев нахалост е спрял това правителство, което Кожарева предложи“, обясни тя.

По думите ѝ за излизане от ситуацията по най-добър начин на първо място е нужно парламентът да излезе от ваканция и да се събере. След това да се работи за “мнозинство на националната отговорност“, което да включва хора, които искат да изведат страната от кризата и са готови да отстъпят от някои свои позиции. Това мнозинство след това ще реши как да минем през този проблем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от Избори 2024
Изход от политическата криза: Висока активност или нова партия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Климбо преди 3 седмици
Някой помни ли,че прякора и ,когато бе министърка,беше "Шматката"?Защо ли?
26
0
 
2
 
! Отговори
лена преди 3 седмици
Тази кака се изказва неподготвена до вчера нейния БОГ-БУДА ТИКВЕНСКИ стоеше зад кравешкия поглед калинчов
25
3
 
0
 
! Отговори
Учуден преди 3 седмици
От 4ри години насам една и съща бандитска групичка,начело с руското прокси Радюф върти една и съща плоча и се изживяват като единствена и крайна инстанция за тистината и със самочувствие на инквизитори посочват кой е следващият виновник за кашата,която всъщност Радюф,Киро,Кокоро,Гномът,Пинокиото и цялата плеяда псевдодесни,псевдо красиви,забъркаха.Обединява ги ненаситната омраза към Борисов,че е държавник и се справяше добре,а те не можеха да се докопат до властта.После парите на олигарсите !
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Доган създаде едно голяма чудовище което поглъща ДПС с 2 % доверие иска да погълне и България ако още спим ще се събудим под Диктатурата Пеевски
23
0
 
3
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 3 седмици
Що се отнася дали Президентът е нарушил Конституцията искам да кажа на г-н Магнитски,че Конституционния съд първо я наруши,като отхвърли искането на Президентът за служебното правителство с решение в конфликт на интереси. Не може Десислава Атанасова да гласува в НС промените в Конституцията,а после да гласува като Констигуционен съдия за същите промени втори път срещу жалбата на Президента.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Доган все още не може да бутне пеефски, а пеефски е най-големия проблем на България, дори по-голям от Бойко! Това е бедата!
21
0
 
3
 
! Отговори
vale_karo преди 3 седмици
До Реалист Абсолютно си прав. Но аз пък ще попитам ,има ли наивници които да повярват ,че всички спонтанно излезли в почивка и пили кафе ТОЧНО пред президентството. Мен ми намирисва на нещо организирано. Не казвам ,че е организирано от министъра.
20
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
ако беше мъж на място веднага щеше да си подаде оставката ама не трябва даминат и тези избори и дпс да печели в северозапада защо не питат магнитскикакво ще става с тези 500 милиона от банката на цв василев кога ще се връщат
19
4
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
До няма как. Айде стига с тази мантра, че изцяло лично от министъра зависи купения вот. И какво, той казва на редови началници и полицаи "ей там ще следите да се купуват/или да не се купуват гласове" и готово - точно така става? Има ли такива наивници?
18
0
 
4
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 седмици
Кое Д(п)С . Че са поне 3 открити ;)
17
4
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 седмици
А каква е гаранцията, че като се смени Калин Стоянов с друг няма да стане още по-зле? Ще ревнат други партии, да не говорим за огромна част от хората в системата, които явно искат той да остане и може да почнат брожения. Така че, в тази опоскана и разбъркана държава май колкото по-малко се пипа, по-добре.
16
6
 
8
 
! Отговори
Алито от София преди 3 седмици
Много правилно, тези наглед Калин Стоянов,няма място във властта, щом е от дпс,и то на шишо алчния, чао,толкова много престъпления пренибрегна и остави на корумпирани си заместници,да не говорим за нотариуса,за който каза че,,не е познава ",що ние не знаем че колко доносници са му съобщили за него и всичко свързано с нотариуса се знае и то именно от Калин гьонсурата,да се маха от мвр,малко ли хора имат дпс у данс и службите,да ходи да бозае от шиши
15
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И без това дъртата "кожа" г-жа Кожарева беше грозноватичка и не ми харесваше прическата и.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ъхъ "Защо ли е толкова важно, нещо ала-бала, с Вас сме г-н президент? А бе, г-н Прецедент?" ---------------- Важно е защото президентът не желае шиши да контролира купения вот! Капиш?
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
точно тя като вътрешен министър говореше, че пеевски е почтен бизнесмен
12
8
 
7
 
! Отговори
хе хе хе преди 3 седмици
Те от ППДБ си го казаха - заради Калинчо били загубили 300 000 гласа. Как точно се губят 300 000 гласа заради министър на вътрешните работи, оставяме на населението да разсъждава. Като имаме предвид машинките, некои предишни записи с изсказвания на Киро Умното и като цяло, интелектуалните и морални висоти на ППДБ. Айде, до следващите избори. И успех с "връщането" на гласовете чрез уволнението на Стоянов:)))
11
11
 
5
 
! Отговори
ъхъ преди 3 седмици
Пък за ППДБ било много важно Калин Стоянов да се махне. Също и за Радев, както се оказа. Защо ли е толкова важно, нещо ала-бала, с Вас сме г-н президент? А бе, г-н Прецедент?
10
4
 
14
 
! Отговори
Няма как преди 3 седмици
Без Калинчо , Шишането няма как да купи изборите в Северозападна България.
9
4
 
16
 
! Отговори
Dinozavar1962 преди 3 седмици
Няма добро или лошо ДПС.Всички- ВЪН!
8
3
 
11
 
! Отговори
Герен преди 3 седмици
Нема ли КОЙ НЯКОЙ ДА ГО ГИ ПООВЪРГАЛЯ У КАУША. ШИШИ И ТУПИС БАНКЯ ВСЕ ОЩЕ СТАВАТ А ДОГИ РЕЗЕРВА. ВРЕМЕ Е ДА СИ ВЗЕМЕМ ДЪРЖАВАТА. И ТОВА СКОРО ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ. АМИН.