Повторната номинация на Главчев е заради непостигнато съгласие на партиите

“Да, България” призовава Калин Стоянов да не е в списъка с министри
Обновена: 22 авг 2024 20:34 | 22 авг 2024 16:21, Инна Ангелова
4
Повторната номинация на Главчев е заради непостигнато съгласие на партиите
Снимка: БГНЕС

“Повторната номинация на Димитър Главчев за служебен премиер е резултат от неспособността на политическите сили в българския парламент да постигат съгласие и мнозинства за важни политически решения”, съобщава позицията си “Да, България”.

В изявлението се казва още, че заедно с “Продължаваме промяната-Демократична България” са предложили именно такова решение - осигуряване на алтернатива за избор на служебен премиер. "По наша инициатива бяха организирани консултации с всички парламентарно представени формации, без ДПС-Пеевски, с цел задвижване на процедурите за приемане на внесените от ПП-ДБ промени в Закона за Сметната палата, които щяха да позволят избор на човек с високо обществено доверие за заместник-председател на Сметната палата", посочват от "Да, България".

“Предложихме обсъждане и на всички други възможни опции за най-бързо довършване на конституционната процедура по избор на служебен кабинет. За нищо от това не беше намерено мнозинство от 121 народни представители”, коментират от партията.

От “Да, България” настояват Димитър Главчев да се съобрази с обществените очаквания и не просто да представи проект на състав на Министерски съвет, в който отсъства името на Калин Стоянов, а да гарантира, че няма един “лейтенант” на Пеевски в МВР да бъде заменен с друг”.

От партията настояват още "г-н Главчев да престане да назначава и уволнява областни управители под диктовката на Пеевски". Според тях от тези действия на служебния премиер ще зависи дали ръководеното от него правителство ще осигури честни и свободни избори на 27 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Избори 2024
Този служебен кабинет не трябва да има отношение към изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТА НЕ Е... преди 2 седмици
...ПОЛИТИК----ЗА ДА ИЗБИРА СЪСТАВА НА .ПРАВИТЕЛСТВОТО, А Е ИЗБРАН ДА БЪДЕ "НЕЗАВИСИМ"--- ЗА ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА!!!
3
0
 
1
 
! Отговори
Смех... преди 2 седмици
НИКОЙ НЕ МОЖЕ И НЕ БИВА ДА ОСПОРВА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА ГЛАВЧЕВ---НЯМА РЕШЕНИЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗА ТОВА ДЕЙСТВИЕ....ХАХАХА.....
2
0
 
2
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 2 седмици
Проблемът е новите "законодатели" в промяната на Конституцията с цел да ограничат Президента и "да му бъде гадно",само че сега на Просто Киро му е гадно и моли Президента. Не ми е ясно само защо на другите институции може да бъдат титуляра или неговите заместници служебен премиер,а на НС само председателя без неговите заместници? Защото ще има Президента по- голям избор,а те искаха да го ограничат,а сега всички тези реват,че се избират хора на Борисов и Пеевски.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Гаранция, Франция!"