Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата

Политическият егоизъм трябва да бъде сложен назад, каза той
11 сеп 2024 11:52, Нели Христова
195
Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата
Снимка: БГНЕС

"За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата. Истината е, че ние си нямаме доверие между партиите, иначе нямаше да сме на това дередже".

Това заяви пред журналисти съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за джентълменско споразумение между партиите.

Още по темата
"Ние предложихме решение за изход от политическата криза и това е равноотдалечен, непартиен икономист или юрист, всички да се съгласим за обща програма и да изведем България напред", припомни Петков. Той сподели, че се чувства като в "Майстора и Маргарита" на Булгаков, а причината за това е, че се "вкарват закони за защита на смяна на пола на деца от ИТН, вкарват се закони като на "Възраждане" за чуждите агенти".

"Възраждане" взима закона на Путин от преди 12 години, вкарва го в България – Русия се опитва между другото да го изнася този закон навсякъде. Спряха европейски път на Грузия с този закон. Ние си говорим от сутрин до вечер за смяна на пола, за джендъри, за чужди агенти. Ние спираме с това. Нашата програма изцяло ще бъде за реалните проблеми, инвестиция в младите и в бъдещето", категоричен е Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ посочи, че една трета от всички медицински сестри, които завършват в момента, отиват в чужбина. "Над една четвърт от всички млади хора завършват университет, искат да работят в чужбина. Нямаме един университет в топ 1000", добави той и допълни, че програмата на коалицията ще бъде изцяло насочена в младите и в бъдещето.

Според него, ако всички тези приоритети бъдат сложени на маса, едва ли би имало партии, които не биха се обединили около тях. "Слагайки една такава общонационална програма за бъдещето на младите хора на масата, вярвам, че е много трудно за която и да е партия да каже ние не сме съгласни", поясни още Петков.

Петков призова Борисов да се замисли каква е дефиницията на джентълмена и кои са приоритетите на България. По думите му в момента политическият егоизмът трябва да бъде сложен на заден план.

"Трябва да намерим един достоен премиер, на който всички да му имаме доверие и да сложим на масата реалните политики за България", заключи той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от Избори 2024
Липсата на доверие е основен проблем в политиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
9
 
! Отговори
Умно преди 1 седмица
И бойко и киро са един дол дренки. Измамници от класа.
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоз сел я ндур погреба България, обаче се прави на джентълмен, сигурно от единия том за Винету го е научил това нещо :))) Къде е Севда да му лъска лоения имидж, нещо не е виждам :)))
88
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той кирчо себе си не чува какво говори,обсъжда другите!
87
3
 
12
 
! Отговори
тъп виц преди 1 седмица
Просто Кире щял да мисли за бъдещето на България.
86
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
киро е по скоро джендърмен...
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Нашата корупция ще се бори с вашата корупция." Спират с жендерите, зелените далавери с европари, приемането на мигранти, защото от вчера Германия им смени чипа. Пепе-Дебе ще предават нова програма.
84
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Джентълмен по селски, Банкянския отново изплиска легена :)))
83
6
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Бойко, не вярвай на шарлатани.
82
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
големи Жентелмени се извъдиха всички.
81
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Голямо си дърво, с гатер банциг са те моделирали, а в кой университет всички знаят.
80
12
 
4
 
! Отговори
ПП ДБ истински преди 1 седмица
Кире не вярвай на лъжеца измамник и крадец боко!!!!
79
1
 
4
 
! Отговори
Опппааа преди 1 седмица
Големи *** се натискат да ни управляват отново. Ако с гласуване можеше да се промени нещо нямаше да ни позволят да го направим!
78
2
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 1 седмица
кико говори за спазване на думата :) той дето едно говори друго прави
77
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Боко е олицетворение на 80% от така наречения народ, про сти като тикви :)))
76
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП са проклятието на България. Те бяха инсталирани във властта от мракобесната ДС, за да унищожат Борисов а ГЕРБ, не за да управляват. Те вкараха България в спирала от "избор докато съдипем ГЕРБ". Но нещо не им се получава, българският народ вижда кои са измамниците, които живеят в лукс и разврат, на негов гръб- ПП. Вижда кой позори България, вместо да отговарят за фалшифициране на подписи, такива като цвилещият Никола Минчев, клеветят страната си. В нито една държава няма подобен случай.
75
4
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Тиквата Е супер джентълмен, който казва истината на про'с'таците, че са такива и те затова го и мразят. Факт.
74
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Странно как тези дето на "ядяха" асфалт сега пълнят магистралите при всеки по-дълъг край на седмицата както предната и задаващия се идната седмица, за да ходят да ядат и пият по съседните държави... от Бойко ще запомним нещо, а от Петков какво?
73
4
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Киро може да е джентълмен само в затвора.
72
8
 
5
 
! Отговори
??? преди 1 седмица
Е как може символът за българска мутра в управлението да се държи като джентълмен?! хахаха Той не разбира даже значението на тази дума.
71
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще ти дадем да ядеш асфалт Боко, нали само това ти е в празната селска кратуна :)))