Мощна ракетна атака по Москва ще убеди Русия да започне преговори с Украйна

Украйна иска разрешение да използва оръжия с далечен обсег
25 авг 2024 13:05, Петър Бойчев
681
Мощна ракетна атака по Москва ще убеди Русия да започне преговори с Украйна
Снимка БГНЕС

Украйна иска разрешение от Запада да използва ракети Storm Shadow с голям обсег за унищожаване на цели дълбоко в Русия. Това, според Киев, може да принуди Москва да преговаря за прекратяване на военните действия, пише The Guardian. Украински официални лица предполагат, че използването на англо-френски оръжия в "демонстрационна атака“ ще покаже на Кремъл, че военни съоръжения близо до самата столица може да са уязвими на директни атаки.

Гледната точка, казва един източник на изданието, е, че Русия ще обмисли преговори само когато смята, че Украйна е в състояние да "заплаши Москва и Санкт Петербург". Тази стратегия обаче е високорискова и все още няма подкрепа от САЩ.

Украйна лобира в продължение на месеци, за позволение Storm Shadow да бъде използван срещу цели в Русия, с малък успех. Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки по повод Деня на независимостта на страната, заяви, че Киев няма друг избор, освен да отговори на пълномащабното нахлуване в Русия, започнало преди 913 дни, през февруари 2022 г. - и по-специално на използването на Москва на авиационни бомби и балистични ракети срещу Украйна.

"Нашият враг също ще знае какво означава достойно, симетрично и широкообхватно украинско възмездие, което рано или късно ще достигне всяка точка на Руската федерация, която е източник на опасност за живота на нашата държава. и нашия народ“, подчерта украинският президент.

В Киев смятат, че след като са видели, че украинските въоръжени сили могат да нанесат дълбоки удари, Кремъл може да преоцени действията си. Но малцина вярват, че президентът Владимир Путин е заинтересован да спре.

Ракетите Storm Shadow са разработени основно като част от англо-френско сътрудничество и се произвеждат от европейското съвместно предприятие MBDA, което също има италиански партньор. Но тъй като част от компонентите на ракетата се доставят от САЩ, Белият дом също трябва да се съгласи с използването й на руска територия. Досега Вашингтон отказваше да направи това, опасявайки се от ескалация на конфликта.

Зеленски твърди, че последиците от операцията на Украйна на руска територия показват, че предупрежденията на Кремъл за червените линии са преувеличени. Москва до голяма степен омаловажава нападението, като лидерите го споменават малко публично и описват реакцията си като "операция за борба с тероризма".

Американски служители смятат, че ракетите Storm Shadow и други ракети с голям обсег може да не са достатъчно точни на дълги разстояния и че руските изтребители, които изстрелват планиращи бомби в зоните на фронтовата линия на Украйна, до голяма степен са базирани извън техния обсег.

Съобщава се, че Обединеното кралство не се е обърнало официално към САЩ за разрешение Украйна да използва Storm Shadow на руска територия. Министерството на отбраната отказа коментар, но повтори предишни изявления, че Лондон смята, че Украйна има "ясно право на самоотбрана“, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


681
Още от Кино
И небето плака за Ален Делон
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
457
4
 
23
 
! Отговори
Кръволокът Зеленски преди 3 седмици
Общо по време на боевете в н-ие Курск фашистката и*з*м*е*т на киевската хунта загуби повече от 4400 военнослужещи, 65 танка, 27 БМП, 53 БТР, 316 БММ, 133 автомобила, 31 арт.оръдия, пет зен.рак.с-ми, девет пускови установки на реактивни системи за залпов изстрел, включително три РСЗО HIMARS и една РСЗО, шест станции за радиоелектронна борба, четири единици инженерна техника, вкл. две инженерни машини за разчистване и една противоминна установка УР-77. Зеленски продължава да кръволочи собственият си народ за да угажда на господарите си и да си пълни офшорните сметки.
456
2
 
13
 
! Отговори
Логиков преди 3 седмици
Въпроса е Света готов ли е за ядрени взривове за да върне Крим и рускоезичните територии на Украйна.Или по скоро е готов за мир в сегашното положение, зашото за зеленски условито за мир е изтегляне на руснаците от окупираните територи и от 2014г.При положение,че украйна ще е част от НАТО и ЕСКрим в ръцете на НАТО няма как да бъде прието и от най-миролюбивия руски политик...
455
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 седмици
Молете се да е жив и здрав Путин до края на войната, че ако дойде Медведев на бутилка и половина водка ще запраска с атома на лево и десно.
454
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До сега Русия не атакува невоенни цели, въпреки инсинуациите и голямото напъване на западните пропагандатори да твърдят обратното. Но "мощната ракетна атака по Москва" ще убеди Русия да започне да воюва сериозно и да размаже Киев. Това е целта на западните ментори на Зеленски - наркомана се чуди как да получи поне един ядрен удар, за ад ореве орталъка, ако остане жив след него.
453
4
 
22
 
! Отговори
Армагедона е билизо преди 3 седмици
Ракетна атака по Москва ще предизвика автоматично активиране на автоматичната система "Ръката на мъртвеца" -ядрени удари по вражеските градове с над 5000 ядрени оръжия. Това несъмнено ще докара месията ,който чакат от една секта, която умишлено иска да предизвика апокалипсиса...
452
8
 
22
 
! Отговори
СПРАВКА преди 3 седмици
..ТОЧНО ЗА 9 МИНУТИ, САМО С 10 БР. РУСКИ ХИПЕРЗВУКОВИ ТЕЖКИ ,РАКЕТН.БЛОКА,ОТ МЕГАТОНЕН КЛАС Х 20 МГТ.- SS-29 Sarmaт 15А28-РС-28 И, САЩ ЩЕ БЪДАТ ИЗПЕПЕЛЕНИ ! ТЕХНИЧЕСКО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НЯМА. ЗА БРИТАНИЯ Е НУЖНА САМО 1 БОЙНА ГЛАВА ОТ СЪЩИЯ ТИП, И 4 МИНУТИ ТЕХ.ВРЕМЕ ,СЛЕД КОЕТО НЯМА ДА Я ИМА.В ПЕНТАГОНА ЗНАЯТ ТОВА, И НЕ ВЕДНЪЖ СА ГО КОМЕНТИРАЛИ. САЙТА ДА ГО ЗАПОМНИ,А СЪЩО И ,ЧЕ СРЕЩУ НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЪРЖАВА С НАЙ-МНОГОБРОЙНИЯ И ОБНОВЕН ЯДРЕН АРСЕНАЛ ,ШАНС НЯМА НИКОЙ !
451
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
жypнaлятa от инвестор всекидневно лъжaт и разделят своитe cи, безкрупулно за пари. Това е анти-българска медия
450
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жалки жypнaля-търгаши, дюнерджиите са по-честни и чистоплътни от вас, продажни кучетажypнaля е цензурирана дума тук, обиждат се
449
6
 
31
 
! Отговори
Христо преди 3 седмици
Що почвам да си мисля ,че нещата отиват на руски бази в Куба.Една средна атака по Калифорния ще убеди света че атака по Москва е равносилно на самоубийство.
448
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жалки ***-търгаши, дюнерджиите са по-честни и чистоплътни от вас, продажни кучета
447
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бате, дай пари, ръце ше целувам, Москва ще превземам.
446
4
 
24
 
! Отговори
Z преди 3 седмици
Ще глубеди Путин да заличи УА за 1 минута
445
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ДО 460 Ти правиш ли разлика между военна операция и война? Русия е обявила военна операция. Има време да обяви и война, но тогава ще стане страшно. Тъй, че не се перчете укрофилите много. Както казваше Наш Мончо....."Когато му дойде времето!"А то ще дойде и не само укрите, а и 2/3 от Европа ще бъде пометена. така поне казва Нострадамус. Боже, опази ни!
444
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След мощна атака по Москва,киев ще изчезне,а мъгливият остров,пълен с бозави алкохоолици ще потъне.Това ще стане :) А...може и зад океана да изчезнат някои щати,напълно случайно!Ударени от метеорит! :)
443
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русофили, дето казвате, че ако Украйна удари Москва, Русия ще отвърне като бомбардира Киев.Ами... Русия отдавна бомбардира Киев, и Киев все още си е на мястото след 3 години руски бомбардировки. Време е да се тества дали и Москва може да издържи на бомби
442
14
 
31
 
! Отговори
Забравихте ли? преди 3 седмици
Забравихте ли, че Русия е първа ядрена сила и притежава най-добрите хиперзвукови ракети. Една водородна бомба е достатъчна и Киев ще изчезне точно за 2 секунди
441
8
 
37
 
! Отговори
Стареца Байдън преди 3 седмици
Стареца Байдън подпали Европа и се кефи
440
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Рашистан трябва да бъде смазан веднъж и завинаги . Трепане на кому-нягите
439
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най накрая НАТО ще изрине скапаната губерния. Яко бомби и булдозери после да разчистват за нова статуя на свободата на красният площад
438
23
 
15
 
! Отговори
Баба преди 3 седмици
Русия няма проблем да удря по Киев с ракети 3 години вече, а сега като Украйна иска да удари Москва и превзема Курск, това е прекалено?Смях голям. Русофилите и логика не се обичат.