Решено е: Ще има и сертификат за антитела

Той ще важи само на територията на България
Обновена: 9 ное 2021 15:30 | 9 ное 2021 14:24, Веселина Йорданова
366
Решено е: Ще има и сертификат за антитела
Снимка: БГНЕС

Нов сертификат ще има за антитела, който ще важи само на територията на България, съобщи здравният министър Стойчо Кацаров на пресконференция.

Той ще важи 90 дни от датата на изследването и се въвежда от четвъртък.

Ще се търсят антитела от вида IgG с праг 150 единици на милилитър, обясни проф. Радка Аргирова.

За хора, които са прекарали безсимптомно заболяването, за хора, които са си купили антигенен тест, оказал се е положителен, но не са отишли в болница и са се самоизолирали, и такива, които по-късно са постъпили на лечение, но нямат верификация. По този начин косвено ще получим информация и за това колко хора действително са преминали среща с вируса, каза още Аргирова.

След като в лаборатория този тест се окаже с необходимите стойности, сертификат ще може да се изтегли от информационната система по същия начин.

Кацаров каза още, че с 30% повече са заразените при този вариант на вируса, но смъртността не е толкова висока, колкото е била.

Броят на починалите отнесени към броя на заразените е 3.5, леталитетът при предишните две вълни е достигал до 10, каза той.

Над 1.5 млн. теста за коронавирусната инфекция ще се осигурят за учениците. До вчера са били доставени 200 хиляди теста, а днес ще бъдат доставени още 80 хиляди, съобщи Кацаров. Единият от доставчиците, с който е бил подписан договор за доставка на щадящи тестове, не ги е доставил.

Министърът каза, че се прави всичко възможно през следващта седмица цялото количество тестове да бъде предоставено на Министерството на образованието и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПрограмистТолкова си ***, че не можеш да разбереш, че пиша нарочно , за да избягвам цензурата. Освен това, ако не си забелязал, на нов ред не отива след Ентер от такива като теб пишман програмисти.
195
4
 
4
 
! Отговори
РАДЕВ МА4КАААА преди 2 години
Мутрата от С.И.К, мияча на колите на бай Миле(Умрелия П.Р.И.М.И.Т.И.Ф),Пашат (а) и Мад (жо) К..А..У..Н..Я , автокрадеца на скъпи мерцедеси от Будапеща през 1990г.-осъден и лежал в затвора в Панкрац - Чехия, убиеца на Мишо бирата и неговата съпруга, както и на генерал Владо Танов, контрабиндиста гавгстер от масовата контрабанда на бензин за Югославия през 1999г, източилият милиардите от КТБАНКА, откраднал други милиарди от схемата на Ружа за уан-коин за чието препиране в долари ходи до Саудитска Арабия, О.А.Емиратства и вигра танца на сабите ,главният бос-какпо ди тути капи контролиращ заедно
194
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички антиваксъри може да ми правят като вятъра... :D
193
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ъхъ 218 На вируса му стигат, на проф.аните не им стигат :) Колко са в момента в болница от повторно заразените.
192
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да свърши вече тази мъка с този Кацаров. Не става и това е.
191
2
 
1
 
! Отговори
Ха, ха, ха преди 2 години
"МЗ препоръчва да има сертификати за изборите"
190
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***...ЛУК!!!! ФАШИСТИ. Пак предупреждавам, ако утре ми докоснат/тестват детето в училище, ще ги очистя. Ще ги излежа, дупе да им е яко на тия.........................
189
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сертификат за чревна микрофлора? Че и това има отношение към имунитета-дали а....каш редовно. Даже е много съществено. Предлагам след всяко изхождане сутрин да се издава сертификат. Който не е посетил тоалетна да дуе супата.
188
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев е починал днес във ВМА Рекламата за ваксината и зеления пааржал може вече да ги спрете и да ви пращаме по затворите
187
5
 
6
 
! Отговори
Ъхъ преди 2 години
Само антитела не стигат. Трябва да се определи от кой вид са.
186
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая ще стане, че ще ни убивате, за всеки случай, да не ни убие вирусът. Сигурно и тогава ще има такива, които ще мислят, че това е конспирация.
185
3
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Идват избори, чудат се какво да направят, в самолета няма пилот, но има още гориво. Пак сме единствени в света, пак никъде другаде няма да признават нащо изобретение. Но важното е на изборите да отидем и да си дадем гласа за да може да си вземат субсидията и да си въртят далаверата. Сертификат нямам значи и на избори не влизам....А тия дето ще гласуват за баце са точно толкова зле колкото и тия дето ще гласуват и за лъотчика, ако ги махнем тия двамата където само се карат може и по да тръгнат
184
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хахаха 19350% от тези програматрочета са калинки, уредили се на голяма заплата абсолютни гллупаци, което им личи по ценностаната система с жена някоя използвачка и мечтаещи си за вмнимание тип сдуханяци напомани на фитнис с малко мускули идея си нямате какви комплексари са толкова са тъппи че сами първи се набучкаха с вакксините лекарите 80% не са ваксинирани, защото знаят какво представляват а тези *** първи на опашката пред палатката
183
6
 
20
 
! Отговори
Овце сте! преди 2 години
"Пандемията" никога няма да си отиде и "мерките" никога няма да бъдат премахнати докато народа не се вдигне и не вземе властта в свои ръце и да се възстанови истинската нормалност в държавата. На политици не може да се разчита защото всичките са подставени лица. Купени и платени и вербувани да служат на новият световен ред много отдавна. Сега само ни ги вадят на порции и ни казват ето тези са нови хора гласувайте за тях. Няма такова нещо. Няма нови. Всичките са от системата. Обучени да мачкат.
182
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете му дрогата на тоя програмист бре! Нека си плющи виртуалните жени с 3 сантиметровата си чурка .
181
5
 
8
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
Болният ваксиниран е по-здрав от здравият неваксиниран, а сега де? Аз съм против зелени сертификат, QR кодове и сегрегации, защото ни водят само по-бързо към блатото. колкото повече хора осъзнаят че по този начин не се решава нито един проблем, толкова по-добре!
180
4
 
7
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
идеално,правим си сертификат за мол ,само след първата доза,правим си тестове за антитела само за България,скоро очаквам да си правим лекарства само за области Софийска ,Пернишка,Пловдиска,този съвсем ни отдалечава от Европа,ааа да машините бяха от Венецуела за Албания и Грузия ,вървим само нагоре
179
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** се люти. Веднъж на 100 години, но запомнящо се.
178
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министре ..а безплатен и че теста ,или лаборатории ще стават милионери )
177
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА РЕПТИЛА ДОКОГА ЩЕ МУ ГЛЕДАМЕ ФИЗИОНОМИЯТА?