Решено е: Ще има и сертификат за антитела

Той ще важи само на територията на България
Обновена: 9 ное 2021 15:30 | 9 ное 2021 14:24, Веселина Йорданова
366
Решено е: Ще има и сертификат за антитела
Снимка: БГНЕС

Нов сертификат ще има за антитела, който ще важи само на територията на България, съобщи здравният министър Стойчо Кацаров на пресконференция.

Той ще важи 90 дни от датата на изследването и се въвежда от четвъртък.

Ще се търсят антитела от вида IgG с праг 150 единици на милилитър, обясни проф. Радка Аргирова.

За хора, които са прекарали безсимптомно заболяването, за хора, които са си купили антигенен тест, оказал се е положителен, но не са отишли в болница и са се самоизолирали, и такива, които по-късно са постъпили на лечение, но нямат верификация. По този начин косвено ще получим информация и за това колко хора действително са преминали среща с вируса, каза още Аргирова.

След като в лаборатория този тест се окаже с необходимите стойности, сертификат ще може да се изтегли от информационната система по същия начин.

Кацаров каза още, че с 30% повече са заразените при този вариант на вируса, но смъртността не е толкова висока, колкото е била.

Броят на починалите отнесени към броя на заразените е 3.5, леталитетът при предишните две вълни е достигал до 10, каза той.

Над 1.5 млн. теста за коронавирусната инфекция ще се осигурят за учениците. До вчера са били доставени 200 хиляди теста, а днес ще бъдат доставени още 80 хиляди, съобщи Кацаров. Единият от доставчиците, с който е бил подписан договор за доставка на щадящи тестове, не ги е доставил.

Министърът каза, че се прави всичко възможно през следващта седмица цялото количество тестове да бъде предоставено на Министерството на образованието и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
7
 
! Отговори
Честито! преди 2 години
ИЗЛИЗАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО ОТ ПРЕГРЪДКАТА НА КОВИД! ДОГОДИНА - ПЪЛНА СВОБОДА!
175
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казвам още веднъж за oлигoфpeнитe на власт. Няма да показвам здравното си досие на всеки магазинер и кръчмар. Точка.
174
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков Близалката къде се покри? Чакаме го в подлеза
173
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неподчинение!
172
4
 
1
 
! Отговори
хахахахаха преди 2 години
Добре, че такива като Христо Христов са се родили на този свят. Всепризнати гении, наградени с всички престижни отличия от цял свят.
171
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пффф ама сериозно ли ми пращате някъф парцалив линк, че Кунчев умрял? Май достъпът до новите технологии се отрази зле на българина и го изстреля обратно в Средновековието! Парадокс!
170
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЯ КАТО СЛЕЗЕ ОТ ПОСТА, КЪВ БОЙ ГО ЧАКА... И ОНЯ "АКАДЕМИКА"...
169
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо антителата трябва да са висока стойност? Те са просто признак, че си се срещал с вируса, а щом си се срещал, значи имаш имунитет. Защо се търси под вола теле с тези стойности? Че те половината ваксинирани не могат да ги покрият. Кво правим?
168
2
 
17
 
! Отговори
А за сперматозоиди преди 2 години
А сертифират за брой сперматозоиди на mm2 ще има ли?
167
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ НА СЕРТИФИКАТА! Какво не разбрахте? ФАЛИТ на всички ***, които го подкрепят!
166
2
 
1
 
! Отговори
Историята говори, че преди 2 години
На 9 ноември 1989 г., в деня, в който пада Берлинската стена, в Народна република България Тодор Живков подава оставка като генерален секретар на БКП
165
3
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Програматорче, не дърпай дявола за опашката, че може след две години ти да си в онкото или на 2 метра под земята, а някой друг да плющи жена ти или партньора ти!
164
2
 
8
 
! Отговори
150 единици на милл? преди 2 години
Тея добре ли са бе!Ми то 80 процента от ваксинираните няма да влязат в тая графа.
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо заради ПП да ги продаде,като част неваксинирани,а другата част ваксинирани и двете части по преболедували с проследяване за изменения на всеки 3-6 месеца понеже ще трябва да се изследват и не може да ги боцкат постоянно в продължение на петилетки,десителетия както да ги сменят групите и вирусите.
162
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задължителни тестове за антитела трябва да се правят и на всички ваксинирани до постигане на тия нива или бустерно ваксиниране до постигане но на всеки деветдесе дни.
161
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 2 години
Хипостенна невръстения е изписана на това лице.Така става като си надскочиш възможностите.
160
4
 
6
 
! Отговори
Кацаров, преди 2 години
Да не би това временно облекчение на упражнявания терор върху населението да има нещо общо със състоянието на Кунчев? Осведомете ни! Защо го криете?
159
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега овцете *** антивакси ще се юрнат да плащат за тестове които 99% ще бъдат без необходимия брой антитела.... но пък парите им ще потънат в нечии чекмеджета.
158
1
 
14
 
! Отговори
Край преди 2 години
Що не мерите антителата на ваксинираните. Що искате на нас да са 10 пъти над нормата само. Искайте да са 100 или 1000. Ваксините може и да са необходими може и да предпазват може и да не са толко вредни НО българския политик и "професорите" му. За нищо не стават. Заради некъдърността ви и лъжите ви не се ваксинират хората които са реално рискови и при които риска от ваксината превишава риска от болестта.
157
3
 
6
 
! Отговори
Ваксофоб преди 2 години
Като стана въпрос за Ангел Кунчев, някой може ли да отговори с колко неутрализиращи антитела е бил след третата игла? Явно не са били достатъчно щом е лапнал тръбата!