За 28 дни: Австрия с 470 починали с COVID, България с 2344

Вървим към еднократно годишно имунизиране срещу коронавирус, каза проф. Гетов
Обновена: 17 фев 2022 09:15 | 17 фев 2022 09:15, Петя Славова
408
За 28 дни: Австрия с 470 починали с COVID, България с 2344
Снимка: БГНЕС

След Омикрон много държави отпускат противоепидемичните мерки, а специалисти прогнозират край на пандемията. "Оттук нататък се говори еднократно, годишно поставяне на ваксина срещу COVID-19, по подобие на сезонна грипна ваксина", обясни пред bTV проф. Илко Гетов.

Още по темата

Той допълни, че в САЩ вече се работи по комбинирана ваксина срещу грип и COVID-19. По думите му, вече се работи по появата на новите варианти ваксини като се очаква те да бъдат двувалентни и тривалентни.

Експертът коментира и високата смъртност у нас. Според него това се дължи на множество фактори - външни, вътрешни, на системата, на начина на живот, на нивото на индивидуалното здраве, на обществото. "Нещата при нас са трагични", допълни Гетов по повод данните започиналите от COVID-19 в страната.

Той даде сравнение - за 28 дни в Австрия са регистрирани 840 хиляди нови случая на коронавирус и 470 починали.

За същия период у нас новите случаи са 212 хиляди за 28 дни, но са починали 2344. Той посочи и разликите във ваксинацията - в Австрия за 28 дни са поставени 772 хил. дози ваксини, а у нас 229 хиляди.

"ЕМА разглежда и първото лекарство за COVID-19 - хапчето "Паксловит" на "Пфайзер". То трябва да се приема от пациенти, които нямат нарушение на бъбречната и чернодробната функция. Те трябва да се следят по време и след терапията", допълни Гетов.

Според него, хапчето за COVID-19 вероятно ще бъде използвано в амбулаторни условия и няма да се предлага в аптечната мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
3
 
19
 
! Отговори
Армеец преди 2 години
Не ви щем нито ваксините нито бройките болни и умрели щото в тях няма и доза истина.А истината е че боцнатите са хората с проблеми с тромби и инсулти и те умират. Колежка си получи инсулта в клас пред децата щото бе с 2 дози и бустер в допълнение.
284
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И к'во трябва да сравняваме от качеството на живот в Австрия от доболничната и болничната помощ до общото здраве на хората с това в България ли? Вие сериозно ли?
283
8
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
и с коковид,и без него,бройките на капладисалите в Австрия и у нас,ЩЕ Е СЪЩАТА !!!!!!..И моля,СТИГА С ТОЯ"коковид" !!!!!...Не разбрахте ли,че на хората ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ им писна от тая НАГЛА ДИВОТИЯ ?!
282
2
 
22
 
! Отговори
11 преди 2 години
БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е БЕДЕН И МНОГО БОЛЕН,ЗАТОВА УМИРА .
281
3
 
14
 
! Отговори
гогич преди 2 години
До Откийте разликите Абсолчютно си прав! Дори вече има доказани случаи на хора в интензивните или починали с по 2-3 вакси, но писани официално като неваксинирано само и единствено щото не били развили достатъчно антитела. Това в Австрия и Германи. Пък вие си вярвайте на ковид-стъкмистиката.....
280
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАвстрия е с мин 3 милиона човека повече.
279
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
74% от починалите са на пенсионна възраст. От тях 1/3 нямат придружаващи заболявания.
278
6
 
9
 
! Отговори
г преди 2 години
Всяка година ваксинка, така ли ? Май конспирациите, че ни готвят за новото нормално и че искат да изгубим човешкото в себе си и душите си става все по реално.Чудя се каква ли връзка с Господ би имал човек с 50 ваксини в живота си и колко ще е човек все още ?
277
2
 
10
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ОТ КОВИД ИЛИ-С КОВИД.-ДАЙ ДА СЕ УТОЧНИМЕ ЕДИН ПЪТ.
276
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес отново ще има данни с умрелите и на колко години са... Ще видим и дали имат други болести. Отново ще се потвърди информацията, че в 99 % от случаите жертвите са пенсионери с... или без придружаващи заболявания... Киро Пpocтото и всички съпричастни към епидемията да вземат най-после да реагират и да направят нещо реално в помощ на уязвимите групи хора.
275
8
 
16
 
! Отговори
Откийте разликите преди 2 години
В Австрия почти всички са ваксинирани, затова които умрат ги пишат че са починали от естествена смърт за да подържат илюзията че ваксините помагат.... в България няма много ваксинирани и все още фарма мафията не си е получила желаната печалба и затова всеки който умре без значение от какво се пише -умрял от коронавирус за да се принудят антиваксърите да се ваксинират и да се реализират едни планирани печалби...
274
1
 
15
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Истината поне за мен за високата смъртност в Родината е в ЕТ "Здравеопазване"
273
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мъка българска "Това е функция на застаряващо население и некадърни доктори" Значи от антиваксъри като теб разбираме, че в България ваксинираните са млади и ги лекуват кадърни лекари, а неваксинираните са възрастни и ги некуват некадърни лекари. Само така може да се обясни, че с едни и същи лекари, лекуващи по един и същи начин, 90 плюс процента от жертвите на Корона вируса са неваксинирани.
272
1
 
6
 
! Отговори
FACT преди 2 години
отървават се хората.По-добре мъртъв, отколкото роб във ваксоландия.
271
2
 
8
 
! Отговори
Мъка българска преди 2 години
Защо ни сравнявате с Австрия ? Там и 2018 и 2019 смъртноста е значително по ниска . Това е функция на застаряващо население и некадърни доктори . Когато здравеопазването е малко по добро имаме картината на Румъния .
270
1
 
17
 
! Отговори
Тук е пази ни боже! преди 2 години
Там лекуват сериозно, тук ако не те оставят на стълбите, нямаш и кой знае какви шансове и в болница.Там е здравеопазване, тук господ да помага!
269
0
 
3
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 298 - ами пробвай ти, и ще ни пишеш как е! Нали знаеш, от писмо. За там ред няма Слънчице. Само Бог може да каже кой подир кого.
268
5
 
12
 
! Отговори
ПлАндемия преди 2 години
Коведарите лъжат че по света неваксинираните умирали масово. Колко масово да умират? Смъртността от ковид е нищожна. За три години са умрели ок. 5 милиона души от 8 милиарда световно население. Къде е това масово измиране на неваксинирани? Факт е че в най "ваксинираните" държави заболеваемостта е най висока само дето коведарите крият реалната смъртност от ковид щото народите им ще ги избият с камъни, докато тук обратно надуват броя на умрелите от ковид за да излъжат хората да се набоцкат
267
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в Австрия са ваксинирани, в България -НЕ
266
2
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
НЕАДЕКВАТНО ЛЕЧЕНИЕ ИЛИ ПО- СКОРО - ЧАСТИЧНО ВЯРНО.