За 28 дни: Австрия с 470 починали с COVID, България с 2344

Вървим към еднократно годишно имунизиране срещу коронавирус, каза проф. Гетов
Обновена: 17 фев 2022 09:15 | 17 фев 2022 09:15, Петя Славова
408
За 28 дни: Австрия с 470 починали с COVID, България с 2344
Снимка: БГНЕС

След Омикрон много държави отпускат противоепидемичните мерки, а специалисти прогнозират край на пандемията. "Оттук нататък се говори еднократно, годишно поставяне на ваксина срещу COVID-19, по подобие на сезонна грипна ваксина", обясни пред bTV проф. Илко Гетов.

Още по темата

Той допълни, че в САЩ вече се работи по комбинирана ваксина срещу грип и COVID-19. По думите му, вече се работи по появата на новите варианти ваксини като се очаква те да бъдат двувалентни и тривалентни.

Експертът коментира и високата смъртност у нас. Според него това се дължи на множество фактори - външни, вътрешни, на системата, на начина на живот, на нивото на индивидуалното здраве, на обществото. "Нещата при нас са трагични", допълни Гетов по повод данните започиналите от COVID-19 в страната.

Той даде сравнение - за 28 дни в Австрия са регистрирани 840 хиляди нови случая на коронавирус и 470 починали.

За същия период у нас новите случаи са 212 хиляди за 28 дни, но са починали 2344. Той посочи и разликите във ваксинацията - в Австрия за 28 дни са поставени 772 хил. дози ваксини, а у нас 229 хиляди.

"ЕМА разглежда и първото лекарство за COVID-19 - хапчето "Паксловит" на "Пфайзер". То трябва да се приема от пациенти, които нямат нарушение на бъбречната и чернодробната функция. Те трябва да се следят по време и след терапията", допълни Гетов.

Според него, хапчето за COVID-19 вероятно ще бъде използвано в амбулаторни условия и няма да се предлага в аптечната мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 298 "Защо е толкова зле да умреш, когато си възрастен, с болести, тежко ти е, пенсията ти е малка и живота е такъв никакъв." Ето ТОВА са антиваксърите: даже и "разсъждават" колко добре било възрастните хора да умират!!!! Отвратителна гавра с най-уязвимите в обществото ни!
264
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че ние сме били винаги на челните места по висока смъртност, дори сред новоредини и деца, от поне 15 години. Нищо ново не казва статията. Причини: мизерия на население, липса напрофилактика и адекватно лечениеи,липса на адекватни условия в болниците, липса на медицински персонал, едно от най-застарелите населения в света с най-ниски доходи, особено при възрастните хора, които не могат да си позволят елементарно лечение дори за елементарни заболявания.
263
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми нормално - у нас от вече 15-20 години няма медицина и здравеопазване. Край мен за две години починаха поне 15 души - онкологични заболявания, склероза, емболия след операция /очевидно непроведенапрофилактика/, един удавен на "охраняем" плаж - все жертви на тоталната липса на държавност и грижа за хората. Какво ми сравнявате с Австрия, където медицина има и се полагат грижи? У нас няма медицински персонал, профилактика, медицинска техника - нищо няма. Благодарение на управляващите.
262
3
 
9
 
! Отговори
Коведаро стъкмистики преди 2 години
Коведарите са разобличени. За последните десет години смъртните случаи на ден са 290 души. Коведарите безсрамно лъжат че заради ковид сега уж умирали дневно над 400 души. Какви лъжци са тия сами можете да видите от един брояч на живо в реално време показва броя на умрелите за деня. Изпишете България население 2022 CountryMeters.info, проверявайте всяка вечер към 23 и 50 часа, умрелите отново са ок. 285 души а не 400 както лъжат коведарите, тоест умрелите са толкова колкото преди ПлаНдемията.
261
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо е толкова зле да умреш, когато си възрастен, с болести, тежко ти е, пенсията ти е малка и живота е такъв никакъв. Ако е млад, може да си по живее, разбира се още. На никой не му се умира, но нищо не е вечно. А там имат по-добър стандарт, хранят се разнообразно и имат по-добро здравеопазване, най-вероятно.
260
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 295 "А това, че в България били починали 2000 човека за 20 дни? Абе оставете хората да починат нормално поне, стига сте им бъркали в мозъците с подобни 'новини'. Природата и Господ си знае работата" Сериозно, антиваксърите като загубите почва под краката и започвате да дрънкате такива глупости, че човек може да го заболи главата докато ги чете. Значи Господ ще ги решава тези неща. Ами, след като така или иначе той ги решава, защо не се ваксинирате, ако той е решил няма да има проблем
259
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Михаил "Винаги сме били на 1-ви места по смъртност в Европа." Това е все едно да кажеш, че щом се на първо място по смъртност от сърдечно съдови заболявания, няма смисъл да се борим за намаляване на жертвите от катастрофи по пътищата, защото нали така или иначе сме вече по един показател номер едно. Логика - нула.
258
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблем. Всичко е стъкмистика. И австрийците няма да ги подмине красотата в инжекционните препарати. А това, че в България били починали 2000 човека за 20 дни? Абе оставете хората да починат нормално поне, стига сте им бъркали в мозъците с подобни 'новини'. Природата и Господ си знае работата, това все още не е отменено. Няма филм в който човек да се направи на Господ. НО опитите продължават. Всичко е суета.
257
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България болшинството смъртни случаи са на пенсионерите, като голяма част от тях, са с тежки придружаващи заболявания... Кабинета и съветниците на Киро Прocтото да бяха опитали да предпазят тези хора, а не да се държат за *** сертификати, като удавници за сламка...
256
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като сме толкоз бедни и болни и с много лошо здравеопазване, значи има още повече аргументи да се ваксинирате. На какво точно разчитате?????
255
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както и да го сучите и лъжете, ваксините правят разликата. Това е истината.
254
1
 
4
 
! Отговори
язе да кажа преди 2 години
До 283 И за какви оторизирани тестове говорш, след като става въпрос за отчитане на смъртност?!???
253
3
 
8
 
! Отговори
язе да кажа преди 2 години
До Анонимен 283Това не е вярно , методиката за отчитане на ковид-жертвите в БГ е различна от тази в Австрия и повечето западни държави. Това се направи след започване на ваксинацията.
252
13
 
6
 
! Отговори
az преди 2 години
Това е защоото ние сме по-умни и по-тарикати. Посрещаме пандемията с отворени и не ваксинирани бели дробове. Като хайдути!
251
2
 
7
 
! Отговори
язе да кажа преди 2 години
До Дододо249"2020 когато нямаше ваксини, при нас и на запад бе еднакво, после ние се влошихме драстични, те не." - вече ти обясних коя е оснвната причина - след като започна ваксинацията в Австрия, те промениха начина на отчитане на жертвите от ковид - за ковид-жертви се броят хората, които са починали ОТ ковид и които НЯМАТ никакви други заболявания, за разлика от БГ. Ако и ние ги отчитаме както в Австрия, ще се изненадаш какви са данните...
250
2
 
16
 
! Отговори
Михаил преди 2 години
Да сравняваш смъртност на една от най-болните и бедни нации в ЕС с тази на една от най-богатите и развитите , и като фактор за разликата да отчиташ единствено ваксинация срещу КОВИД е,меко казано, нелепо... Елементарна справка в интернет показва,че смъртността в Австрия за периода 2009-2019г. е средно 9.4 /1000 , в България - 15.5/1000 . Далеч преди КОВИД-а... Винаги сме били на 1-ви места по смъртност в Европа. Не само в ЕС...
249
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До язе да кажаНавсякъде методиката на отчитане е една и съща: един от двата оторизирани теста. Някой ви набие нещо в дефицитните чутури и го повтаряте до припадък.
248
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 274 ---- Няма какво да се доказва тепърва. И епидемиите от чума са свършвали без ваксини. Подробностите са в броя на тези, които не са преживели. Примерът от тази статия е показателен.
247
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те разликите между БГ и Австрия са доста по принцип, не е само това.
246
11
 
4
 
! Отговори
Дододо249 преди 2 години
йде обясни ми това повишение в починалите в България с 40% на какво се дължи, ще ти дам жокер, не сме във война, не е паднала атомна бомба в някой български град. Повишение спрямо предходните години в България, не в друга страна. Най-зле ваксинираната страна, с брутално повишение на починалите. 2020 когато нямаше ваксини, при нас и на запад бе еднакво, после ние се влошихме драстични, те не. Изведнъж нашето здравеопазване стана много зле.