Окончателно: Отпадна карантината за болни от коронавирус

Контактните лица също няма да бъдат изолирани
57
Окончателно: Отпадна карантината за болни от коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите приеха окончателно промени в Закона за здравето, с които отпада карантината за болни от коронавирус. Контактните лица също няма да бъдат изолирани повече.

С поправките в закона се изключва COVID-19 от обхвата на особено опасните инфекции. Промените бяха приети единодушно.

Цончо Ганев от „Възраждане“ коментира, че като цяло мерките по време на пандемията не са били добри.

"Правителството на Борисов тогава забрани на хората, които живеят в София да се качват на Витоша, изтърбушихте пейките в парковете, забранихте на хората да ходят без маски по улиците и налагахте глоби. Само че хората не искаха такива мерки и това даде своя дан в правителството на Кирил Петков, последваха протести и кабинетът падна", коментира той.

"Тогава имаше българи, които идваха от чужбина да си купят "зелен сертификат" и се стигна дотам, че се заговори в Европа да не се признават сертификатите, издадени от България", посочи още Ганев.

Искрен Митев от ПП отсече, че няма смисъл при обсъждането на промените в закона да се припомня ужаса, който преживя целият свят.

"Пандемията беше изключително тежко преживяване на цялото човечество, но темата днес е отпадането на карантината", настоя той.

Андрей Чорбанов от ИТН коментира, че България е похарчила 600 милиона евро за ваксини, които "изсипваме в канала".

"Трябва да се знае кой носи политическата отговорност за тези мерки и похарчени пари", призова той.

Явор Божанков обвини повечето от депутатите от "Възраждане", че са ваксинирани, въпреки че са говорили против имунизацията по време на пандемията

"Днес трябва да сте по-ниски от тревата", обърна се той към тях, а Цончо Ганев му отговори, че той не може да говори за морал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: парламенткоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Някой изобщо наясно ли е бил,че до сега е имало задължителна карантина?" - Понякога е добре, че държавата ни не си е на мястото. В случая с Ковид, карантини, ваксини и другите глу_пости това се оказа положително. И да, аз лично не знаех, че до днес това безумие все още е било в сила.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До НаПълно НеВаксиниран - Ще им измислят нов вирус, споко хахах ... Лошото за тях е, че новият ще е свързан със страничните ефекти от ваксата. Все пак тези странични ефекти ще трябва да се оправдаят някак си и не върви да кажат, че е от ваксината спасила света... :)
30
8
 
6
 
! Отговори
Свобода преди 10 месеца
Супер новина. Да не забравяме, че Възраждане натрупаха толкова гласове заради анти Ковид риториката. Скоро като забравим КОВИД ще имат пак под 4 %.
29
0
 
10
 
! Отговори
Свобода преди 10 месеца
Айде една от опорките на *** падна.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някой изобщо наясно ли е бил,че до сега е имало задължителна карантина?
27
2
 
17
 
! Отговори
Не се ваксинирайте преди 10 месеца
Един познат от ваксината за половин година оплешивя на 100% а пък една колежка след втората доза изпадна в менопауза!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 22, написах сенна хрема :) А тя не е с вирусен произход :) Иначе си прав!
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Абе къде са тези маняци с Ковида където твърдат, че другите са били много зле и те ще оцелеят." - За съжаление са все по-малко. Все пак ваксината наистина работи, но не така, както на тях им се искаше. В Африка ги морят с глад. В Европа ни морят с телевизори!
24
0
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
До 15.... Ами да, него съвсем го бях забравил.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що тъй бре? Не беше ли остро заразно инфекциозно? Въздушно-капков път ... Ами сега за кашлица и хрема болнични ще има ли, не разбрахме!
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Хахахахахахахахахаха - Тестовете хващат близо 50 вируса. Естествено ако питаш някой ваксър ще отрече, въпреки че си има официална информация по темата. Те обаче от официална и научна информация не се интересуват. Важно е какво казва св. Телевизор. Щом имат телевизор вкъщи, мозък не им трябва. Все пак телевизорът им казва какво да правят хахаха
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе къде са тези маняци с Ковида където твърдат, че другите са били много зле и те ще оцелеят. Липсва ми 2020 тези хиподрици да обеждават другите в превърхоството си!
20
1
 
7
 
! Отговори
не става ясно преди 10 месеца
Путин, който обяви задължителна ваксинация в блатната сатрапия отмени ли мерките или още си се крие в бункера (3-та година!!!) ?
19
1
 
13
 
! Отговори
Има списък преди 10 месеца
Няма да се размине трибнала, нямааа.........
18
1
 
10
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 10 месеца
По време на измислената ви пандемия се разболя детето. тествах го, защото ми трябваше сертификат за пътуване. Карантинирахме таткото :) Аз си щъках. Никой НИКОГА не провери колко човека живеем заедно и дали сме на адрес. Мерки по български ;) Ама то и за това съседите ми германци са напуснали германия. Тук всичко е парлама :) СМЕШКОВЦИ неземни! Апропо, детето не беше болно от К19 :) Но мега-гига-пета тестовете хващат и сенна хрема :)
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Карантината падна, обаче маскаджии от Иво се появиха в градския транспорт. Освен това пишман лекари въвеждат самоинициативно мерки не пускат граждани за преглед ако не са маскирани. На това окончателно трябва да се сложи край.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ГОСТ - Всички имат право на живот, включително хората с телевизори на раменете, вместо с глави и мозъци. Затова ти пожелавам и на теб да си жив и здрав... :)
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Сата НАТО - Не забравяй Мутафчийски... :)
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Болни от фалшив вирус.. хи хи хи
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радвам се, че това безумие най-сетне отпадна, но въпросът е защо го имаше по принцип. Ковид стана по-малко опасен ли, заразените вече не са толкова заразни ли, или просто дойде времето на пЛандемията да се сложи край и експериментът да приключи? За нас антиваксърите всичко приключи отдавна, но за горките ваксъри нещата ще продължават още доста време. Все пак отровата веднъж вкарана в организма си върши работата малко по малко, но щом вярват на телевизора, никой не може да им помогне! Успех!