Руска синя котка и други екзотични писани на изложба у нас

На 25 и 26 март в музея "Земята и хората" ще се съберат още редки породи котки - норвежка горска, мейн куун, корниш Рекс
23 мар 2006 15:52,
Руска синя котка и други екзотични писани на изложба у нас
Такива фотомодели ще могат да бъдат видени на изложбата този уикенд. Снимка: Булфото
Съдии от Дания, Холандия и Чехия ще оценяват на 7-та и 8-та Международна изложба на котки на 25 и 26 март в музея "Земята и хората", съобщиха организаторите от Националната федерация по фелинология.

В различните категории ще се състезават различни породи. При късокосместите участва британска котка в редки и непознати досега в България цветове, руска синя, ориенталска и сиамска.

При полудългокосместите участие ще вземе норвежка горска, мейн куун, корниш Рекс. Има много персийски котки в цялото им разнообразие от цветове, включително и късокосместите им разновидности - екзотите.

Редовни участници се очакват от Сърбия и Черна гора, Румъния и Гърция. Те показват котки, които се срещат рядко у нас като корниш рекс и регдол.

Победителите от всеки клас и възраст се събират на голямото "Бест ин шоу" в края на всеки от двата дни, където си оспорват крайната титла и получават купи и награди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание