Русия извършва масиран обстрел на Харков

Нападението е било насочено към централния квартал "Днепър" и е продължило около час
13 юли 2024 07:45, Нели Христова
106
Русия извършва масиран обстрел на Харков
Снимка: БГНЕС

Руските сили са извършили масиран обстрел на град Херсон, съобщи на 13 юли ръководителят на регионалната военна администрация. Нападението е било насочено към централния квартал "Днепър" и е продължило около час, съобщи Роман Мрочко в Telegram. "По чудо никой не е пострадал". Публикацията включваше кадри на срутени и силно повредени сгради. Мрочко заяви, че щетите по инфраструктурата означават, че водоснабдяването в района може да бъде засегнато, но че възстановителните работи продължават.

Украинската противовъздушна отбрана е свалила пет крилати ракети и 11 дрона, насочени към градове в Украйна през нощта срещу петък, съобщи командващият на военновъздушните сили на страната. Ракетите са били изстреляни от Саратовска област в Южна Русия и свалени над украинските области Хмелницки, Сумски и Черкаски, съобщи генерал-лейтенант Николай Олешчук в Telegram. Той добави, че са били изстреляни общо 19 безпилотни летателни апарата, а 11 са свалени над Николаев, Киев, Виница, Хмелницки, Херсон и Сум. По думите му останалите осем дрона са били изгубени, но вероятно са били само фиктивни дронове, предназначени да претоварят противовъздушната отбрана.

Трима цивилни бяха ранени от мина в източната украинска област Харков. Областната военна администрация съобщи, че това е станало в село Старица, на около 46 км от град Харков и само на няколко километра от руската граница. Ранените са двама мъже на възраст 18 и 63 години и жена на 43 години, съобщи тя в Telegram.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от ЕС
Части от Сицилия остават без вода, принудени са да връщат туристи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Русия буквално онищожава украйнска и натовски воиници и техника преди да стигнали до фронтовата линия *** зеленски просто не може да изчисли загубите на украйнска и натовски ***
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 98 Ами то фронт не остана. Има тук там бандеровски шайки, които се крият по градове и села и затова ги трепят там. А като дойдат натовчетата, после и тях. Та така...
96
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Или за "пътя на смъртта" в Харковска област? И 250мл вода на ден за храбрите руски войници? Защо обстрелват градовете - много просто,на фронта се закучи работата.
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо да не поговорим,например,за Кашеварова? За хора пращани на фронта с патерици. Неудобна тема,може би
94
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не ви ли писна наратива за бандеровци? Изтърка се. Трета година върви,а нищо. За Азов се канеха показателен процес да правят. Зала подготвиха,решетки,точно както ерефските съдебни зали. Подгряха публиката с татуировки и какво стана? Ни-щи-чко. Зиро. Ниенте. Та ще видим ли някога тези митични същества?
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва да е още по масиран.Бандеровците са със стоманени глави.Кинжали и Циркони са безсилни .
92
3
 
4
 
! Отговори
СлаваУрина преди 3 седмици
Да нападнеш страна чиято админстрация насочва собствената си армия да стреля, осъкатява и убива народ си(виж 2014 Донбас и Луганск) използвяйки артилверията си, самолетите си и бомбо ракетите срещу изцяло цивилни обекти е повече отсвято учение за ДнепърскияИдиотенКапут.Зеленята метастаза обруга,излъга и се подигра сНатовските данъкоплатци,военните и финансовите им експерти като им "подари"ТриДе инфлация във всички посоки наОбществата.Сам си е предписал размера на бримката и височината на дирека
91
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вечна слава на ZРФ! Поне три поколения ще помнят зверствата на тези ***. Безсмислена, без цел, без оправдание, жалка война. И такива са стеснителни,че чак не я наричат война,а операция.
90
7
 
5
 
! Отговори
блицкриг преди 3 седмици
тридневната специална военна операция е в 872-я ден
89
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нямаше нужда да спират руснаците за олимпиадата. И изобщо за спортните състезания. Също и за културните прояви. Тази дискриминация ги консолидура. Освен това постоянно се лъжи и манипулира за много неща , на което те не могат просто да си премълчат. Те реагират. Разбираемо е.
88
10
 
9
 
! Отговори
до 89 преди 3 седмици
Украйна никога, никого не е нападала. Русия ако беше толкова за грижена, да им беше дала руско гражданство и да ги засели по великите сибирски полета. С тези пари дето ги хвърлят щяха да им построят нов Дамбас. Място бол.
87
6
 
14
 
! Отговори
До 88 преди 3 седмици
Е кой пък им е виновен на украинците .Те нападнаха хората в Донбас и сега ,кво стана и ще чакаме да дойде батко с фланелката с мускулите да ни спасява
86
9
 
7
 
! Отговори
до 85 преди 3 седмици
Що не отвориш политическата карта, за сравнение само колко е голяма Русия и колко малка Украйна. Не е повод за гордост, как страна с 140 милионно население и най-голяма по територия в света издевателства над страна с 40 милиона и 30 пъти по-малка.
85
3
 
12
 
! Отговори
До 84 преди 3 седмици
Да времето тече и ЕС остана без пари и не само той ,а и САЩ и Великобритания.Зелето търси още 500000 шарана и те така.Времето си тече
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Укрия Путин я стопи като С*ВИ"Н,ска пр*Ъж,ка. От 45 милиона вече са 10 милиона. А стотици хиляди, може и повече от милион вече са издимели във подвижните крематориуми.
83
8
 
3
 
! Отговори
чрез чур преди 3 седмици
Някой да напомни какви са целите на джуджето. Денацификация, освобождение на рускоезичното население, НАТО, окупация на цяла Украйна, поне една от целите изпълнена ли е вече, че времето тече.
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
69 - МОЖЕ ДА Е "ХОТЕЛ" НА НАЕМНИЦИ. КАТО ГЛЕДАМ И РАЗБИТИТЕ ЖЕЛЕЗОРИЙ.
81
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
МАЧКАЙ ВОВА ВСЕ ТАКА, ДО ПОБЕДАТА. СЛАВА РОССИЙ.
80
8
 
2
 
! Отговори
дивизия зомби преди 3 седмици
Вперееееед. У нас и по Европа стана вече икиндия. Руснаците да мрът за безсмислените каузи на царя си. Ай наздраве.
79
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Харков не е Херсон!