Мицкоски иска трайно решение на "проблема с България"

Целта му била през РСМ да минават енергийните източници
18 юли 2024 21:51, Александър Попов
59
Мицкоски иска трайно решение на "проблема с България"
Снимка: БГНЕС

Македонският премиер Християн Мицкоски поиска трайно и устойчиво решение на "проблема с България".

"Основен приоритет на Македония и новото македонско правителство са добросъседските отношения и най-накрая намирането на трайно и устойчиво решение на проблема, който имаме с източната ни съседка", каза Мицкоски след Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност (ЕПО), визирайки България.

"Освен това бих подчертал срещите, които имах с президента Зеленски, както и с председателя на Европейския съвет Мишел, на които ясно представих позициите на новото македонско правителство", добави министър-председателят на Северна Македония във видеообръщение.

Християн Мицкоски е акцентирал по време на форума върху "предизвикателствата в енергетиката, регионалната свързаност, но и какво представлява интересът на РСМ".

"Основният интерес на Македония като държава е да бъде страна, през която ще минават основните енергийни източници, с които ще се захранва Централна Европа", подчерта премиерът.

БГНЕС припомня, че в рамките на форума Мицкоски е разговарял с новия министър на външните работи на Великобритания Дейвид Лами, президента на Сърбия Александър Вучич, министър-председателя на Хърватия Андрей Пленкович и Яков Милатович, президент на Черна гора.

Македонският премиер се срещна и с президента Румен Радев. Българският държавен глава изрази надежда, че Република Северна Македония ще ускори изпълнението на двустранния Договор за приятелство добросъседство и сътрудничество с България и на споразуменията на страната с Европейския съюз, което да отвори перспективата за започване на преговори за пълноправно членство с ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: мицкоски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
До Вуте преди 1 месец
Вуте, пий си ракията и не се занимавай с неща, които не разбираш. Стой мирно, докато не те изгонят от къщи.
48
1
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 1 месец
Да си вракят бг. личните карти и край на гурбетчетата заедно с транспортните лицензи !!!
47
0
 
1
 
! Отговори
555-1 преди 1 месец
Трайно решение да не стане скоро албански македонци а?! От големия имат де го имат !
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма трайно решение ,то вече е решено *** Мицко. Не Ви искаме до нас такива *** дето не си знаят майчиното мляко.
45
1
 
1
 
! Отговори
Alex преди 1 месец
На времето издавиха български туристи с лодка еднодръвка в Охридското езеро! Платиха ли кръвнината, щото се правиха на ударени, че други са им виновни!?
44
2
 
1
 
! Отговори
Alex преди 1 месец
При последното преброяване не видях българи с МАКЕДОНСКИ паспорти!? Шо така ве Мицковс ки? Във Вашингтон ли ги печаташ?
43
1
 
1
 
! Отговори
Alex преди 1 месец
Къде е тая држава, щото не се сещам! Те даже и президент ли имат? Гърците им казаха, че ези кът им е диалект на българския!
42
1
 
3
 
! Отговори
555 преди 1 месец
Тоя мочко на къв се праи ?!
41
1
 
2
 
! Отговори
Бате Спиро преди 1 месец
Трайно решение - Европа през крив макарон !
40
2
 
8
 
! Отговори
final solution преди 1 месец
Добре, завършете 30 км жп линия между Гюешево и Крива паланка, да добавим и една магистрала и енергийните източници ще минават през вас.
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До македонец - Ще ни кажеш ли защо Османската империя за 500 години не намери нито един македонец? Откъде се взехте вие македонците не мога да разбера. От Луната ли пристигнахте? Твоите прабаби и прадядовци са се смятали за българи, ти днес плю_еш срещу българите т.е. плю_еш срещу собствените си прабаби и прадядовци. Това само твое хоби ли е, или всички макета обичате да се гав_рите с паметта на починали хора?
38
19
 
3
 
! Отговори
македонец преди 1 месец
Вие бугарите не сте народ А мршаСлавеков така вели
37
13
 
2
 
! Отговори
македонец преди 1 месец
До ?!? македонски премиер..........не бидете злобни
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прочетете в сръбски и руски медии, навсякъде споменават Северна Македония. Никой в ​​света не им угажда, да ги наричат ​​само Македония.
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо в публикацията пише Македония и македонският премиер, а не Северна Македония и министър-председателят на Северна Македония? Редакторите не знаят, че името е сменено.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато се дават в България важни постове на хора от фамилии от Македония, до тогава македонците все повече ще ни се качват на главата.
33
2
 
15
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
Тоя не разбра ли, че докато е на власт и такива като него. За Северна Македония няма да има Европска Уния. Ще чакаме да дойде някой по благосклонен към конституционните промени и истината Северно Македонски президент. Аре да мълчи тоя относно България и да му минава мандата. После да бяга в Сърбия
32
1
 
24
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
България няма проблеми, тия дървеняци македонците да си ги решават. Те горките не знаят нито какви са, нито откъде са! Мислят си, че като променят всички ударения на българските думи, ще се получи нов език! Нещастни паяци!
31
2
 
21
 
! Отговори
СФЕРИЧНИ КОПИЛЕТА преди 1 месец
АМИ РЕШАВАЙ СИ ПРОБЛЕМИТЕ МИЦОКОСАТА И НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ С УМНОСТИТЕ СИ!!!...
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алоу Днес, не ви ли прави впечатление, че публикувате глупости? Как през държава ще преминават енергийни източници? Болни ли сте, или корумпирани, или дълбоко обвързани с медийната мафия?