Привърженици на Доган прекарали нощта в палатки в Бояна, Кючюк обещава мирен протест

Тази сутрин полицейското присъствие отново е засилено
Обновена: 31 авг 2024 09:48 | 31 авг 2024 09:30, Анисия Иванова
318
Привърженици на Доган прекарали нощта в палатки в Бояна, Кючюк обещава мирен протест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Засиленото полицейско присъствие в района на сараите в „Бояна“ на почетния председател на ДПС доктор Ахмед Доган остава, като периметърът е разширен точно там, където вчера бяха сблъсъците между привържениците на ДПС на Доган и силите на реда.

Привърженици на Доган са прекарали тази нощ в палатки пред дома на почетния председател на ДПС в столичния квартал "Бояна". Недоволството им продължава трети ден, след като собственикът на имотите в София и Росенец поиска Доган да ги напусне. Вчера в "Бояна" се стигна и до сблъсъци с полицията.

"Нормите на правовата държава са под сериозен риск. Едва ли е допустимо дома, в който е живял и живее има договор за наемни отношения, да се влиза със самоуправство. Вътре има много документация на партията, голяма част от архива е там", заяви Джевдет Чакъров на брифинг от мястото, до което са ограничени протестиращите.

Той подчерта, че инициативата е за мирен протест, но не знаят кой е издал заповедта да бъдат държани на по-далечно разстояние от сараите.

"Сериозен въпрос е какво и кого охраняват полицаите пред сараите", каза още Чакъров.

Тази сутрин полицията не допуска привържениците на ДПС да стигнат до така наречените сараи.

Те се събират по улица "Беловодски път". По думите на евродепутата Илхан Кючюк съмишлениците са от цялата страна. Пред медиите той заяви, че те не искат да влязат в имотите, а да стигнат до тях.

Още по темата

"Излизат информации, че вътре в сградата се случват някакви неща. Има голяма неяснота. Тя поражда различни чувства в членовете и симпатизантите на ДПС. Нека да кажа, че това не е просто имот на Ахмед Доган, а място, където сме прекарвали доста време, споделяли сме емоции, говорили сме за бъдещето на младежката организация. Хора тук са получавали мандати и са ставали кметове, министри и евродепутати“, обясни Кючюк, цитиран от БГНЕС.

Той е категоричен, че вчера не е имало опит от тяхна страна да влязат със сила в сараите.

„Нямаше такъв опит от наша страна. Вчера попитахме на какво основание трима-четирима души са вътре, какъв е техният документ? Къде е решението на българския съд в техния случай“, добави Кючюк.

Той още веднъж подчерта, че става дума за мирен протести и че те не ескалират напрежението.

„Всички твърдения, че се опитаме да ескалираме напрежението, са неверни. Това са свободни български граждани. Това ще бъде мирен протест. Виждате, че едно от посланията е „ДПС без Пеевски“. Докато ДПС е в това положение и българските власти подпомагат Делян Пеевски да ограничава нашето движение, ние ще бъдем тук“, подчерта Кючюк.

В начало на улица "Стар Беловодски път" е изградена жива верига от полиция, като на първа линия са поставени униформени от нежния пол. Има патрулни автомобили на входа на лятната резиденция, както и микробус със специализирани полицейски сили.

Прави впечатление, че днешния ден хората тук са донесли със себе си и знамена с българския трибагреник и на партия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от Общество
Заради западнонилската треска: Бум на продажбата на тестове и репеленти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
До 22 Доган е агент на ДС. А Луканов ги регистрира. Какво не е ясно?
256
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
Където е текло ВЕЧЕ няма да течеКаквото пипне Дебелян съхне, вехне и мре. Много съм щастлив, че реши да завзема ДПС!По един или друг начин ще им види сметката, което отдавна трябваше да стане !
255
0
 
2
 
! Отговори
Джо преди 1 седмица
Да помогнат на *** да си изнесе багажа.
254
0
 
2
 
! Отговори
Спонсор преди 1 седмица
Кючека да си купи спален чувал, щото там е усойно зиме!
253
0
 
2
 
! Отговори
Спонсор преди 1 седмица
Поредните простотий в измисле ната ни държава! По какво е ДОКТОР ПОЧЕТНАТА СОВА/СОК ОЛ/, че не се сещам?
252
0
 
5
 
! Отговори
на снимката преди 1 седмица
Виждам наредени шайка милионери и крадци които се борят за пари и далавера
251
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Конфискация на фичко крадено на деребеите и в зандана там им е мястото.
250
0
 
3
 
! Отговори
Хохо преди 1 седмица
''тук са получавали мандати и са ставали кметове, министри и евродепутати, обясни Кючюк, цитиран от БГНЕС. - явно има доста компромати - аудио и видео записи. На тия сега им треперят мартинките.
249
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Китюк да не чуди защо не може да стои пред чуждия имот, на него ще му е приятно ли някой да стои пред неговия имот. И само с какво си спомня сараите, с това че там са раздавани постове. И товачка не трябва ли да е в Брюксел.
248
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
какво казва нап за плащането на наемите за 20 години в софия и в лозенец
247
0
 
3
 
! Отговори
Х преди 1 седмица
Много долнопробен цирк
246
0
 
9
 
! Отговори
Прозтаг преди 1 седмица
Абе тва Ахмед Доган къде му е адресната регистрация, в Бояна, Росенец, Дръндар или на Луната?..... за един приятел питам.
245
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Договора е прекратен с предизвестие ,какво има,стига сте лъгали.Догорор от 2008 г.показаха една страница,че сега е 2024 г.Има ли анекс,условия ,и какво като е живял там,вече е приключил.Като има документи,ще ви ги дадат,но не да влизате със взлом..Доган нали знае ,че трябва да напусне?Къде са фактурите ,че е плащан наем?Договора е с ДПС ,а не с Доган.Излиза,че партията е длъжник на висок наем за две резиденции в които живее един човек който дори не фигурира в никакви регистри на партията.
244
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Двама се карат трети печели! - Двама кандърмъ патаклъмъ, трети кяр!
243
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Алтьн вар пара вар само пари и турски злато има в сераите
242
0
 
7
 
! Отговори
пари и турски злато преди 1 седмица
на Ахмед в Сараите в блиндираните стаии има само "пари и турски злато" ! Разбрахте ли сега за какво става вьпрос ? Привьржениците заради тези пари са там.
241
0
 
4
 
! Отговори
пари и турски злато преди 1 седмица
на Ахмед в Сараите в блиндираните стаии има само "пари и турски злато" ! Толкова е зор да влезе Демир и да вземе парите . Разбрахте ли сега за какво става вьпрос ?
240
1
 
14
 
! Отговори
Лили Барута преди 1 седмица
Кои са тия ( ........) че заплашват с ултиматуми? Това са тия от които не трябваше да остане нито един,повтарям нито един на Свещената Българска Земя след поражението им при Руско - турската война !!! След като клаха 500год.българите,и сега искат власт ,пари и привилегии които малко българи имат....При определени условия и сега не е късно да бъдат изгонени!!!
239
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ДПС Доган се опита да дестабилизира държавата, като отказа да подкрепи кабинетът предложен от единствената стабилна партия в момента ГЕРБ. И то в последния момент, по заповед лично на Доган, като преди това бе заявил, че ще даде подкрепа. Подло и противодържавно!
238
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
свидетели сме на ПъПъСеДеСация на Полит-имотите. Иван кокълеф -2.