Кремъл: Молдова върви към украинския сценарий, САЩ й доставят оръжие

Русия била притеснена, че Кишинев не спазва неутралитет
19 юли 2024 07:07, Петър Бойчев
387
Кремъл: Молдова върви към украинския сценарий, САЩ й доставят оръжие
Снимка БГНЕС

Съединените щати, прехвърляйки военна техника в Молдова, тласкат Кишинев да реализира украинския сценарий, заяви на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

"В същото време режимът (на молдовския президент Мая) Санду, под прикритието на европейската интеграция, продължава курса си към милитаризация. На 15 юли Министерството на отбраната на Молдова обяви предстоящото пристигане на следващия партида военно оборудване от Съединените щати, това не е отваряне на училища, не повишаване на благосъстоянието на гражданите, това е тласкане на Молдова към изпълнение на украинския сценарий“, заяви дипломатът.

Захарова отбеляза още, че в проекта за актуализирана национална отбрана на Молдова за 2024-2034 г. се посочва, че действията на Русия представляват заплаха за националната сигурност и конституционния ред на Молдова. Тя също така добави, че независими молдовски експерти казват, че в близко бъдеще, противно на волята на молдовския народ, властите на страната ще се откажат от конституционния неутралитет на страната.

По-рано Министерството на отбраната на Молдова съобщи, че на 15 юли Кишинев е получил партида военна техника от Съединените щати за национално и международно обучение и учения на армията, пише Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
3
 
4
 
! Отговори
Трошача преди 1 месец
Бой по каските на конекрадците !!!Мястото им е зад океана а не да се месят из цялата планета ... Ако Тръмп не спечели изборите американския сбирщайн и техните слуги има много да страдат !
311
2
 
4
 
! Отговори
до тоя под мен преди 1 месец
Не бе приятел, те не са нацисти, те просто изпълняват поръчки на американците. Нормално е когато съседите ти започнат да те заобграждат от военни бази на държава която не е спряла да воюва и напада други такива за да си поддържа фалиралата икономика, да действаш първи преди да ти се е запалил двора. Те даже руснаците бая чакаха. Вземи се образовай малко и мили че с такива велики умове като тебе не ни чака нищо добро и нас, най-много да сме следващите.
310
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За тези които са против Русия всички са нацисти а тези които са против САЩ всички са терористи. Нищо ново под слънцето. Дайте си сметка за какво става въпрос.
309
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама молдовците и те ли са нацисти бе, госпожа?! Обърках се вече. Всички, които не слушат русия са нацисти, нацистки режим ги управлява и най-важното - представляват заплаха за масква. Лоши 2,5 млн молдовци, вместо да се подчините на другаря стали... путин, моя грешка, вие искате да си купите оръжие, и да нападнете русия, да я унищожите един вид. Щот сте нинджи и другарят владимир владимирович се стряска насън напоследък от това ваше оръжие.
308
3
 
4
 
! Отговори
Разбирачев преди 1 месец
Правилно, както винаги от Кремъл. Кремъл отново предупреждава какво се задава и ако *** от Запад продължат, могат и да си го получат. Всъщност ще си го получат молдовците прости. След Украйна ако не са се поучили, ще си го получат и те. Боят по каските и измитането им от териториите им.
307
1
 
0
 
! Отговори
Разбирачев преди 1 месец
Drrr brrr
306
2
 
3
 
! Отговори
Виктор Суворов преди 1 месец
тази от снимката и другите около нея не са от най-умните, въпреки че се считат за такива. В началото на войната много експерти, военни, политици казаха, че раша няма да се спре в Украйна. Приемаха го с насмешка. Сега обаче кремлин сам се изобличи..
305
7
 
5
 
! Отговори
Джон преди 1 месец
Вие всички коментиращи как рашистите ще изпепялт света , ако "еди кво си", сте *** български. Не е трябвало да се раждате безмозъчни амеби. За вас е по лесно да говорите тотални глупости, вместо да помислите. Лека и пръст на българия с такива като вас.
304
3
 
8
 
! Отговори
Z. преди 1 месец
Американците търсят "месо".....
303
0
 
5
 
! Отговори
Z. преди 1 месец
До 0009... ИСТИНАТА!!!
302
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другарко Захарова..... всички комунисти и фашисти.... идете в търсачката на "YouTube" и напишете на български език: "Фаргат Българина" ....след като изгледате филмчетата на най - големият Българин в света.... милеещ за Българите по света.... се замислете и с усмирение се поклонете на Божествения Български Народ - творец на народите по Света!
301
6
 
8
 
! Отговори
Лили Петрова преди 1 месец
Какви решения взимат суверенни държави не е на руското магаре работа.
300
3
 
1
 
! Отговори
ХА ХА преди 1 месец
Зинахте си сричките републики и мирясвайте, нас ни изпуснахте още по времето на бай Бережной. Айде воскурец гига.
299
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парцалите от НАТО ще ядат лобут и там май
298
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, никаква милост за режимите, служещи на ФАЩ и дестабилизиращи региона ! Да е ясно отсега какво ги чака, ако продължават !
297
11
 
14
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Ква Молдова към Кишинев им е в устата на тея руснаци? Немат ли си Росия да си я гледат та говорят за другите?
296
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами тя и Украйна беше неутрална....
295
9
 
23
 
! Отговори
Тия пиянки преди 1 месец
не осъзнават ли ,че всички драпат към европа, и ссср 2.0 няма да има?
294
15
 
26
 
! Отговори
Натовец преди 1 месец
Значи Крепостна рус може да въоръжава Беларус, която е на границата с ЕС, а Западът не може до въоръжава Молдова, която е част от Европа и Цивилизования свят? Аре чупката...
293
11
 
22
 
! Отговори
Ха така преди 1 месец
До войнаА ти как точно си представяш русия да победи нато бе червен русофилски плъх.Или по точно в момента 54промишлено развити страни са категорично срещу 4 безаналогови диктатури.Е как ти се вижда тая работа бе умник че ще оставят да се върне феодализма