Лавров: Саботажът на „Северен поток“ е нареден от САЩ

Виждаме опити да се прехвърли вината на пияни офицери
19 авг 2024 15:43, Александър Попов
102
Лавров: Саботажът на „Северен поток“ е нареден от САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Саботажът на газопровода „Северен поток“ в Балтийско море през 2022 г. е поръчан от САЩ, каза министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, цитиран от Франс прес.   

„Въпреки че (...) са участвали украинци, ясно е, че те не биха могли да се справят сами. Ясно е, че за да се извърши такава атака, заповедта е дошла от най-високо ниво, както се казва, а най-високото ниво за Запада, разбира се, е Вашингтон“, посочи Лавров във видеоинтервю за руската медия „Известия“, публикувано и в канала му в „Телеграм“.

Външният министър каза още, че Германия е длъжна да отговори на всички въпроси, поставени ѝ от Русия относно атаката.

„(Германия) е длъжна да отговори на всички въпроси. На първо място те категорично трябва да спрат да отказват да (ни) представят факти, които не биха могли да не са установили. И когато информацията, която изискваме, не се предоставя по официални канали, а се появява във вестникарски статии, и то едновременно в три, мисля, германски издания, в американския „Уолстрийт джърнъл“, това навежда на мисълта, че всичко е инсценировка, разбира се“, каза министърът, цитиран от ТАСС.

„Сега започваме да виждаме опити да се хвърли цялата отговорност върху група от някакви пияни офицери, които заедно с пиещи с тях бизнесмени или са наели някого, или са решили сами да се научат да се гмуркат. Това е несериозно“, подчерта ръководителят на руското дипломатическо министерство.

По думите му „цялата тази операция е замислена, за да се отклони по някакъв общественото внимание и в Германия, и в света от истинските изпълнители, виновници, поръчители на този терористичен акт“.  

„Ние ще настояваме за прозрачно международно разследване. Позорно е за Германия просто мълчаливо да се примири с това, след като беше лишена в дългосрочен план от енергийно и произтичащото от него икономическо благополучие, което, като цяло, беше ключът към нейното развитие в продължение на много десетилетия под формата на устойчиви доставки на руски газ на разумни цени. Германия преглътна (това) мълчаливо, без каквито и да било коментари“, каза Лавров.

Той добави, че Русия не се съмнява, че настоящият киевски режим е престъпен и терористичен и е изначално създаден „в резултат на държавен преврат, организиран с директната поддръжка на САЩ“.

„И тези, които дойдоха на власт през февруари 2014 г., веднага обявиха война на своите собствени граждани, заплашиха да забранят руския език, което в крайна сметка и направиха, заплашвайки да изхвърлят руснаците от Крим“, посочи Лавров./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от За да се разбираме
Фините знаци, които показват, че мъжът ще ви остане верен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 седмици
Уморените коне ги убиват...........
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Братушките правят на пух и прах западната военна техника в покрайна, а р0ба русофоба потен жули ракия, гняса салата и гледа новините по нова и бтв какво се случва на фронта, докато жена му си чати с любовника.
21
5
 
3
 
! Отговори
Путин преди 4 седмици
Кон бе, кон! Пиян кон!!
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Курска област нахлуха и продължават да нахлуват ярки и надъхани нацисти, забелязани са подразделения на нацисткия батальон "Айдар". Заедно с укронацягите действат западни наемници, които всъщност са опитни натовски бойци. В мястото на нахлуване са изчезнали повече от 800 местни жители. Предположително са отвлечени от укро-натовските окупанти.
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия създаде нов ФПВ-дрон камикадзе под името "Княз Вандал Новгородский". Този дрон работи с оптичен кабел и нито една система РЕБ не може да му противодейства. Сигналът е отличен, а изображенията са супер изчистени. Руснаците ви пръскат русофоби, нацяги и джендери. За да живеете трябва да се предадате.
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вие наистина ли си мислите, че украинците с 5 бригади/полка, това са максимум 25 хил човека, ще успеят да завладеят Русия? )))) Навлезнаха в Курска област в квадрат 30:30 км и отделни малки групи навлизат с бърза скорост на още макс 10 км навътре. Прилича на набезите на тер. групировка Боко Харам в Нигерия, Чад и Нигер. Ефективност нулева. Брутални самоубийствени рейдове. Американският генерал направил тази стратегия със сигурност е някой некомпетентен джендър ))))
17
9
 
4
 
! Отговори
Ахмат Сила преди 4 седмици
Изгледах маса клипове как в Курска област унищожават БТР-ите, които нашето пр0дажно правителство предостави любезно и безплатно на киевския нацистки режим. Много ви е мощна техниката бе натовци муахахаха Братушките бая белканто ще съберат ))))
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много стар и уморен е този кон. И цвили фалшиво!
15
6
 
9
 
! Отговори
Дядо от село преди 4 седмици
Този застаряващ политик, айде няма да го обиждам на физиономия,каква извратена ценностна система има.Не разбираш ли Лавров, че никой не иска да си има взимане даване с вас, след като показахте истинското си лице.. Не ви щем ни жилото ни меда.Всеки който се е хванал с вас, го е закъсал..Да не говорим пък какъв късмет е да имаш обща граница с вас и да си по-малък или да не си ядрена държава (грешката на Украйна, че ви повярва и се отказа от ядреното оръжие...
14
5
 
8
 
! Отговори
Ха ха, преди 4 седмици
Десетина човека отидоха на излет, и Малкото Фюрерче беше ощипано с милиарди ? А смятаха цяла Европа да рекетират? Още не са осъзнали , какъв го отнесоха?
13
8
 
8
 
! Отговори
Смешник преди 4 седмици
Какво сериозно разследване да направи Германия след като начело на държавата стои мишока Шолц марионетка на краварите Прави това което му наредят от САЩ
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А саботажа на южен поток от кой беше нареден ??? Всички помним как един сенатор ,даже не и правителството на САЩ а пр.ос.т сенатор дойде и го саботира . А АЕЦ Белене ??? От кого беше саботирано ??? Не беше ли пак от големите задокеански началници на тиквата от Банкя ???
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не мога да разбера-някои хора дори директно да им предават нещо по телевизиите, пак няма да повярват и ще кажат не не е така, понеже Лавров казва, а той е руснак. Като не вярвате на Лавров, що не вярвате на Шолц? Най-пострадаха германците. Аре млък, глобалистки тиквуняци такива.
10
3
 
14
 
! Отговори
САЩ или ЮКей :D преди 4 седмици
Тая смехория с пияните водолази не може да заблуди никого.
9
13
 
5
 
! Отговори
И тоя бил дипломат? преди 4 седмици
Че къде са ти доказателствата другарю Лавров? На това ли в Русия му казват "дипломация"?
8
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много стари манджи, бе Лавров, гледайте си Курск.Там бг танкове вече стоят пред града.А в Ростов на Донписали - Курск , с вас сме.Къде са обаче.Пак ли чакате някой Рузвелт да ви спаси като първия път.Е, тоя път помощта е за Киев срещу вас.
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То е осъществен от САЩ, а не нареден. Вие да не сте глухи? Байдън го обяви няколко дена преди да се случи. Лично и сатанинската му злокобна усмивка. Върнете лентата малко назад. Докато не са забранили всичко в ютуб все още.
6
4
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 седмици
Ахмед Муса ме обича:)))
5
8
 
9
 
! Отговори
смеехххх преди 4 седмици
Я тоя от къде изпълзя
4
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Човек като чете в тези канали, ще си помисли че рашките са стигнали почти до Берлин ...