Британското разузнаване: Кремъл праща "космическа пехота", за да защити Курск

Специалният полк е сформиран от бойци на Въздушнокосмическите сили
22 авг 2024 09:15, Петър Бойчев
456
Британското разузнаване: Кремъл праща "космическа пехота", за да защити Курск
Снимка БГНЕС

Кремъл се опитва да защити Курска област от настъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), като привлича части, формирани от специалисти – т.нар. "космическа пехота“. Това се казва в ежедневния доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа Х.

Сводката на британското разузнаване е базирана на доклад на руското разследващо издание "Важни истории“. По данни на медията една от тези части в Курска област е специализиран мотострелкови полк, сформиран през май от личен състав на Въздушнокосмическите сили (ВКС).

Отбелязва се, че тя включва оператори на радиолокационни системи (РЛС), които обикновено работят с бомбардировачи от далечната авиация.

Според британското разузнаване набирането на хора от тези преди това приоритетни области показва липса на жива сила. Използването на тези специалисти за други цели, освен като пехота, също може да намали способността на Русия да си върне загубените територии.

"Русия продължава да създава нови части и да набира повече персонал, за да подкрепи подхода си към широкомащабна, изтощителна война срещу Украйна. Високите нива на жертви, произтичащи от това, означават, че Русия трябва постоянно да попълва пехотния си състав на първа линия, което почти сигурно ще продължи да ограничава способността на Русия да формира звена с висок потенциал“, уверени са военните на Лондон.

Военното ръководство на Русия не изтегля части от Донбас за района на Курск, а се опитва да привлече други ресурси, по-специално като формира "космическа пехота“, предупреди по-рано военният експерт Олег Жданов, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от За да се разбираме
Зодиите, които ще усетят любовен разцвет през септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
427
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Нептун ти си какел,какво правиш тук, марш на украйна
426
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
о.крайна свърши..
425
1
 
4
 
! Отговори
ясно преди 2 седмици
Значи са направили и космически ковчези
424
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
A защо британското разузнаване не направи анализ поради що всекидневно в Укрия ТЦК лови нещастни хохли, тика ги в бусове и после - пушечно месо на фронта? Или трябва да се включат и Британските "учени", че казусът е много сложен и на никой не му идва на акъла за к'во е цялата тази работа с отвличаните хохли?
423
6
 
12
 
! Отговори
(^_^) преди 2 седмици
Товарищ путин да не е колонизирал Марс, че от там да набира зелените си космически къшици ... доколкото знам космическите подвизи на раССия се заключават само в една обиколка в стратосферата на Земята от времето на Гагарин, завършила с аварийно кацане и една допотопна орбитална станция, която едвам бере душа в своята старост ... !!!
422
1
 
8
 
! Отговори
До 424 преди 2 седмици
И ся кво? Ше емигрираш ли в русия в търсене на по-добър живот?
421
0
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 2 седмици
Космическите пехотинци ги хвърлят от космоса,
420
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Една йена няма и стотинка това означава ли, че БГ икономиката е 200000 пъти по-силна от Японската господин НПО-ЛГБТ-НАТО икономист? Курса за днес е - 0,012 една десета част от стотинката! Русия всеки нормален и мислещ човек знае, че ще победи ОSSрайна - като в 90% от времето тя обучава своите войници там. За това ги ротира непрекъснато - 2 седмици на терен, после почивка. Ако стане истински глобален сблъсък познайте кой ще има най-трениранаъа и използвана в реални действия Армия! Не е ЛГБТ-Нато
419
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До кефя се Кефи се на каквото си искаш,не можеш да заредиш долари в оръдие,да си построиш къща,да си гги сипеш в резервоара,да ги изядеш,да се стоплиш...а стова,което бедните руснаци притежават в огромни количества МОЖЕ!
418
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ми то по последни данни космонавтите ритат яко украинските кимандоси,каква стана тя сега?Това пък ако пратят и счетоводството и комуналните услуги по една рота,ще се спрат на полската граници,...може би!
417
8
 
13
 
! Отговори
кефя се преди 2 седмици
1 рубла е равна на 2 ст....а преди войната бе 35 ст. Достатъчно красноречиво за далновидността на руснаците и интелекта на путин................Дори и Копейкин не спестява в рубли.......... А В ДОЛАРИ И ЕВРО.....ЧАКАЙКИ ДОЛАРА ДА ЗАГИНЕ И ЗАПАДНИЯ СВЯТ ДА УМРЕ----КОПЕЙКИН ЖИВЕЕ В ЛУКС С ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПРОЕКТИ, ПОЛЗВА САМО ЗАПАДНИ СТОКИ И СИ ПОЧИВА НА ЗАПАД, А НЕ В МАГАДАН!
416
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Глупости. Украинците ги правят тези неща понеже нямат радари и друга техника, която обучените войници със специалности да ползват. Руснаците имат предостатъчно техника и си пазят обучените специалисти.
415
16
 
15
 
! Отговори
Фани преди 2 седмици
Ресурсите на Русия са безкрайни.И Русия за никъде не бърза!
414
17
 
14
 
! Отговори
Нептун преди 2 седмици
Всичкото русофил към мацква - ходом Марш!
413
4
 
10
 
! Отговори
1ъъ преди 2 седмици
Какво е това понятие "космическа пехота"?
412
14
 
11
 
! Отговори
космическа пехота преди 2 седмици
ха ха ха, и тези типажи ще наторяват земята благодарение на братята украинци.
411
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руснаците не оказват съпротива на бандеровските нашественици при Курск и това е част от стратегията. Чакат ги да влязат още навътре, след което ще им отрежат пътя за отстъпление и ще ги изпържат със Солнцепек
410
5
 
11
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 2 седмици
Уф, ся ша извадят светлинните мечове и ша пyкнат тъpбyха на Джаба Хътянина от където ше потече водка за да се напият безпаметно!
409
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Егати бозата. Социализъма победи в най-развитата капиталистическа държава, както каза комрад Фридрих Енгелс. И аз се съгласих с него като прочетох днешния брой на Ню йорк таймс. Все едно чета Работническо дело от 1984 г., точно преди 40 години. Разликата е, че езика е друг, но заглавията, стила на писане и миризмата на мастилото са същите, другари комунисти или либерали, все тая.
408
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има, праща. Какъв е проблема?