Да не се прави политика във ВУЗ-овете, зове Клисарова

Демокрацията е да не се нарушават правата на другите
70
Да не се прави политика във ВУЗ-овете, зове Клисарова
Анелия Клисарова. Снимка: архив, БТА

Не трябва да се прави политика в университетите. Така министърът на образованието Анелия Клисарова коментира студентската окупация на Софийския университет, към която се присъединиха и други висши учебни заведения.

Още по темата

По думите й студентите имат право да изразят гражданската си позиция, но това не трябва да става за сметка на други.

„Студентите са млади, образовани хора и трябва да изразяват своята гражданска позиция, а как да стане това е лично право на избор, но не бива да се нарушават правата и на другите, които имат друга гражданска позиция, това е демокрацията", подчерта министърът в Шумен.

По думите й предвид университетската автономия, министерството няма как пряко да се намеси в създалата се ситуация.

„Това е решение на Ректорския съвет на университета. Трябва да се организират така нещата, че учебният процес да не прекъсва. Тези, които искат да учат, трябва да получават своите знания", каза още Клисарова. Тя допълни, че е готова да се срещне с протестиращите студенти.

Студенти окупираха вечерта на 25 октомври централната сграда на Софийския университет и се обявиха в декларация за оставка на 42-то Народно събрание и за предсрочни избори.

Днес ги последваха техни колеги от НАТФИЗ, НБУ и Великотърновския университет "Св.Св. Кирий и Методий".

Заради прекъсването на занятията днес ръководството на Софийския университет свика извънредно заседание на Академическия съвет.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: ШуменАнелия Клисарова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
18
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Тая са и сложили снимка на Майчето май!
41
3
 
20
 
! Отговори
надежда преди 10 години
БРАВО студенти! има надежда. другарки и другари НЕ успяхте да удавите всичко в чалга и посредственост последните 12 години...
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно така, госпожо, забранете на младите интелигентни хора да мислят, тъпчете им главите с хартиена сухоежбина, че току виж разбрали колко силни могат да бъдат и в един момент да изметът вас и подобните ви от политиката. Много по-полезни ще ви бъдат с промити мозъци и действайки на принципа "со кротце, со благо", за да не ви развалят хатъра...
39
1
 
8
 
! Отговори
Веско преди 10 години
До ДОЛУ БСП Какво друго да правят, като толкова им е и науката?
38
2
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Ами вие непрекъснато правите политика за сметка на болшинството! Я си припомнете, колко изобщо са гласували за вас от имащите право на такъв! Чиста диктатура завоалирана с празни приказки!
37
2
 
17
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
38 Браво Конраде , както е имало на времето в Германия денацификация , така у нас трябва да има ефективна декомунизцаия , за това народе сте на опашката на Европа а Германия е локомотива на Европа понеже германците оставиха на спокойствие 20 години десните на Конрад Аденауер да вдигнат страната от руинирте а ти народе мой си се прегърнал с комунзима и не го пускаш а после ревеш , реви колкото щеш.
36
4
 
15
 
! Отговори
danitz3 преди 10 години
Понятията "морал" и "достойнство" нямат даже бегли допирни точки с политиката, така че за какво правене на политика, ***, како?! Как пък в никоя правителствено-ориентирана глава не протича малко по-самостоятелна и оригинална мисъл?!
35
4
 
15
 
! Отговори
Аденауер преди 10 години
90 год.комунистическите изверги нарушават правата на всички българи.Тази метреса любимка на всички режими произлезли от едно змииско гнездо БКП и ДС.,говори за правата на другите ,които искали да учат.Ужас,при комунизма са несъвместими наука и комунизъм.,53 комунистически и агентурни ВУЗ в комунистическа България.Студентите трябва да издигнат искането за Декомунизация на обществото и науката ,Лустрация на комунисти и агенти за срок от 35 г.на всички нива на управление ,Национализация на заграбен
34
3
 
24
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Тази пък никаквица , е ако не се прави политика във Вузовете къде да се прави в оборите при кравите ли , май точно тази никаквица е за там
33
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според тъпите комуносоциалисти,като тази г*ска... политиката не трябва да се прави в университетите, а в ромските квартали...*))) Червени ***! Вън от правителството и парламента - веднага гадове!
32
3
 
20
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Tezi sa nagli do bezobrazie
31
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно студентите трябва да се занимават с политика ,за да си изградят БЪДЕЩЕТО.А ти другарко Клисарке си затвори чофката ...Политиката НЕ е за теб...и не се мъчи тепърва да я учиш..."От всяко ДЪРВО- *** НЕ сатава"...и призови останалите от правителството на ЧРВЕНАТА МАФИЯ за ОСТАВКА!
30
1
 
24
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Ако "Демокрацията е да не се нарушават правата на другите", то би следвало да всички управляващи от началото на прехода да бъдат пребити до смърт, като наказание, за поголовни нарушения на правата на хората живеещи в България. Дори това е малко, така че и семействата ви също.
29
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tazi varnenska chervena podloga da ni dava akal...znaem kakvi politiki varteshe iz universiteta.
28
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aз пък не виждам мястото на Анелия Клисарова в политиката... Kлисарке,що дириш у политиката *** ,а си оставила у наше село кокошките и мажо си на произвол...?!ОСТАВКА!!!
27
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ЩО НЕ СИ Е..Ш М..А *** ЧЕРВЕН ***...СКОРО ЩЕ ВИ ПРИПАРИ ЯКО!!!
26
5
 
32
 
! Отговори
ДОЛУ БСП преди 10 години
Клисарова - *** *** назначена от ДПС !
25
3
 
19
 
! Отговори
Grrrr преди 10 години
Мъдро, светло и законно като управлението й на Фонда! Да не започнем да питаме и Вас Г-жо Защо? Кой? и т.н. Например, защо доубивате българската наука, като селянин със сопа болно куче?
24
4
 
14
 
! Отговори
Bastor преди 10 години
До платен БСП драскачНай-демократично ще е обаче ако излязат на манифест с червени флагчета на които пише БКП....ъх...пардон! БСП!
23
5
 
23
 
! Отговори
34501 преди 10 години
Тая вещица да се измита от парламента!