Софийският университет обяви допълнителен прием

Срокът за регистрация за класиране е от 9 до 13 септември
22 авг 2024 19:38, Красимир Ангелов
13

Софийският университет "Св. Климент Охридски" обявява допълнителен прием за учебната 2024/2025 година, съобщават от висшето училище в сайта си.

Това става за попълване на незаети след окончателното класиране места, субсидирани от държавата.

Срокът за регистрация за класиране е от 9 до 13 септември 2024 г. Процедурата по регистриране за класиране и подаване на документи за класиране е електронизирана и се извършва единствено на адреса: https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на университета - http://www.uni-sofia.bg. Достъпът до електронния портал изисква задължителна начална регистрация чрез валидни лични данни и валиден адрес на електронната поща.

В допълнителния прием могат да участват кандидати, които са участвали в класиранията, но не са приети в рамките на броя на приетите студенти в съответствие с утвърдения капацитет на висшето училище, професионалните направления и на специалностите от регулираните професии, както и кандидати, които не са участвали досега в кандидатстудентската кампания на Софийския университет, но отговарят на условията за прием.

Класирането ще бъде обявено на 17 септември 2024 г. Записването на новоприетите студенти ще бъде на 18, 19 и 20 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Образование
Георгиев: Публикуването на списък с имена на учители, е недопустимо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
До 6, продължение преди 2 седмици
... само деца на милиционери, други младежи успяваха да влязат там само по изключение. Та да не се чудиш защо правосъдието ни днес е на това дередже. В СУ, във всяка специалност само по няколко младежи годишно ставаха студенти, след като са кандидатствали на общо основание, тоест без да имат право да ползват предимства по някакъв параграф.
11
0
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 2 седмици
Не знам какво е било през 2005 г., но за да разбереш какво беше през соца, потърси в мрежата статията на Александър Тацов "Комунисти или активни борци против фашизма и капитализма". Децата на тези влизаха с ДВОЙКА на приемните изпити, отделно от това за т.нар. същества от изоставащи окръзи отделяха 40% от местата - тях ги приемаха с тройки, вкл. и с обща оценка (3) от дипломата. Разни работнически набори за ВУЗ-овете влизаха без конкурс. В специалност "Право" - само деца на
10
3
 
0
 
! Отговори
ОФФ до 8 преди 3 седмици
Никой не те гарантира, че ще доживееш да се пенсионираш, но няма как да не можеш да се пенсионираш, защото няма как да ми обясниш, че до 65 годишна възраст не можеш да направиш 40 години трудов стаж. Нормално хората почват да работят на 18 и до 58 годишна възраст са направили тези 40 години.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
закриваай нема деца кйорави ли сте???
8
1
 
1
 
! Отговори
до оффф преди 3 седмици
Ти откъде си сигурен, че ще се пенсионираш?
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Закривай!!!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Брей! Аз като кандидатствах 2005та за едно място се биеха не знам си колко души, сега има чак допълнителен прием. Не им се учи ли вече или заминаха като мене да учат навън? Между другото, препоръчвам в чужбина - в България няма практика, излизаш един гол теоретик с ръце в джобовете.
5
2
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Хахахааа, че то в БГ има 100 университета със 100000 места. Пък завършват годишно 40000 ученици :)))))))))))))))))))))))))))))))))) От къде толкова студенти??? От маалъта.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
наскоро се доказа че там масово са жендьри
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СУ не може да си попълни бройките. Буахахахха. Вече няма кой да им се вързва. Аххахахах.
2
1
 
7
 
! Отговори
Офф преди 3 седмици
Записал да учи безсмислени специалности като право, международни отношения, психология или бизнес администрация, после реве как няма работа и пари. Започне на 31 години първата си стабилна работа - плаче как няма да се пенсионира и трябва да работи до 71 години.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Парата следва глуупака. Произведено от НДСВ и ГЕРБ!