"Възраждане" с "черни списъци" на учители

Търсят сметка на онези, подписали се против закона срещу ЛГБТ- пропагандата
22 авг 2024 10:46, Стела Стоянова
412
"Възраждане" с "черни списъци" на учители
Снимка БГНЕС

Депутатът от ДБ Манол Пейков разпространи призив на "Възраждане" - Варна да потърси сметка на учителите, които са се подписали против Закона срещу ЛГБТ пропагандата.

"Активисти от местната организация на "Възраждане" във Варна публично заплашват част от 460-те преподаватели (онези, които работят на територията на Варна), подписали петицията срещу новия закон срещу "пропагандата на нетрадиционни сексуални практики в българските училища", съобщи Манол Пейков в профила си във Facebook.

"Като за начало – призовават родителите да "поискат обяснение от директорите на училищата, където паразитират въпросните джендъри". Пиша това, за да бъдете нащрек. Но най-вече – с надеждата да се опомнят онези, които все още не си дават сметка, че щурмоваците от "Възраждане" страстно мечтаят за своята "Кристална нощ". И че този одиозен закон (чиста проба копие под индиго на идентичния руски закон от 2014 г., който впоследствие бе ревизиран нееднократно, докато достигна мракобесни и човеконенавистни размери) е просто поредната стъпка в предварително начертаната посока", казва Пейков.

Учителят по български език и литература Борис Илиев от НПМГ е инициатор на петицията срещу закона. Снощи той съобщи във ФБ, че спира публичния достъп до имената на подписалите се, за да избегне злоупотреби:

"Заплахи срещу учители. Заплахи срещу университетски преподаватели и учени. Призиви за "втори народен съд". Всичките неграмотно написани. Съграждани и апаратчици от Вие-знаете-коя-партия, не знам дали да Ви оставя на поправка по български език, или да Ви изпратя в Германия през 30-те или просто в България след 9 септември. Такова време би Ви отивало, в него ще се чувствате добре. Георги Марков Ви е дал много сполучливо име - "малки сталинчета". Не на великите диктатори се крепи силата на големите тоталитарни режими, а на Вас; на тези, които са склонни да донасят, да предават, да "сътрудничат", да бият. И всичко изброено правят хем със злоба, хем неграмотно. Крещят, без да могат да разговарят; драскат, без да могат да пишат. Не се безпокоя толкова за заплашените колеги, защото те ще преодолеят обидата, ще намерят подкрепа и съчувствие. Вие обаче сами сте се обрекли да живеете в непрогледен мрак. Сигурен съм, че ще се присмеете на това, което пиша, защото този, който живее в свой ад, няма представа за това. Жал ми е не за нападнатите колеги, на тяхната смелост се възхищаваме, за Вас ми е жал. Колеги, имате пълната подкрепа на всички ни така сякаш ние самите сме били заплашени. Ако имате нужда, пишете ни, свържете се с нас. Вашето унижение е и наше.

PS. Достъпът до таблицата с подписи е ограничен оттук нататък, защото няма да допуснем злоупотреба с достойнството на колегите си", написа той.

Няколко петиции бяха отправени до президента Радев да спре закона на "Възраждане" миналата седмица, но той не се съобрази и не наложи вето. Насърчена от институционалното одобрение на закона, "Величие" внесе в парламента законопроект, който предвижда четирицифрени глоби за учителите, които "пропагандират нетрадиционна сексуална ориентация".

Еврокомисията поиска от просветния министър Галин Цоков обяснение за този закон. България е заплашена от наказателна процедура заради нарушаване на човешки права. В ЕС само в Унгария има подобен закон и страната е в наказателна процедура, пише "Сега".

Учителят Борис Илиев съобщава, че идната седмица в парламента ще бъдат внесени петициите на учителите, на преподавателите във ВУЗ и на гражданите срещу закона на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от Образование
Бакалавърският прием във ВУЗФ продължава и през септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-големите фашисти не са във Възраждане а са именно в ППДБ. Затова понеже се имат за монополисти на фашистките сили от завист реват срещу Възраждане. Все пак Възраждане не рушиха антифашистки паметници а активисти на ппдб. Следователно ППДБ са най-екстремистка и най-крайнорадикална партия. Освен това с измама манипулират лгбт избиратили да гласуват за тях а ги ненавиждат и са хомофоби.
269
3
 
5
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Пак ме не разбрахте какво ви казвам: На тия теми мястото им е най-малко в класната стая. И по закон нямаме право да ги повдигаме даже! И не разбирам при условие, че закона е категоричен в това отношение министъра къде блее ми не скъса всичко в кофата и не покаже два средни пръста с думите : Не през мойта смяна!
268
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 277 Децата явно са по-умни от родителите си от Възраждане, но това така или иначе не е много трудно.
267
3
 
2
 
! Отговори
Опаа преди 3 седмици
До До 277 Ако не можеш да разбереш какво общо има темата да си ИНФОРМИРАН с темата за толерантността и приемането къде си тръгнал да дискутираш? Не разбрахте ли, децата имат избор къде и как да се информират - точва, че ще покарате един фашистки закон няма да свърши работа - трябва да наложите тотална цензура на всичко по темата - трябва да се превърнете в Северна Корея или Русия. Щели да "мислят за децата" те.
266
1
 
14
 
! Отговори
До 277 преди 3 седмици
И това какво общо има с въпроса да е позволено ли или не на НПО-та да влизат в българските училища? Децата в свободното време и вкъщи да си гледат каквото си искат, по техен избор, но да им се натрапва някаква адженда извън учебната пеограма и то в рамките на училището, това е недопустимо.
265
10
 
3
 
! Отговори
Опаа преди 3 седмици
До Анонимен 275 Личи си, че нямаш деца. Иначе щеше да знаеш, че децата гледат каквото им харесва, следят още сто хиляди други източника, по цял ден висят с другарчетата си в групи, в които се споделят какви ли не неща. Избор на родителите било хахахах. Впрочем, ако родителите са симпатизанти на фашистите от Възраждане, защо ще спират децата си да гледат Лорда, нали той работи с лидера им? :))
264
1
 
15
 
! Отговори
Стотинков преди 3 седмици
Тея "учители" на собствени разноски да бъдат принудително командировани до Мъртво море, където нагледно да се образоват до какво води ЛГБТ !!! Ако и след това не си променят мнението-последна командировка до действащ вулкан !!!
263
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Опаа ""Ватманът" влиза във всеки български дом" --------------- избор на родителите е кой да влиза в техния дом.. схващаш ли нюансите или пак обяснявам?
262
0
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Интересно ще ми бъде не колегите какво доводи ще извадят, а искам да видя двамата кретеноиди в небрано лозе! Защото няма един довод дето да извадят в защита на тая реформа!
261
2
 
5
 
! Отговори
Транс европеец преди 3 седмици
Американски ли е го лапам до дъно защото обичам да правя дълбоко гърло за без пари.
260
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Баща Муахаха. Значи трябва да му спреш и интернета и това да контактува с други, които не са под твоя контрол. Поредната фашистка акция на Възраждане, която предизвиква само още по-елементарни "аргументи".
259
0
 
2
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Колеги искате ли да направим един малък експеримент свързан с ония двамата кретеноиди Д. Вълчев и С. Игнатов? Даваме им да напишат по едно есе на трите теми: За ползата от делегираните бюджети. За ползата от общинско-държавната собственост върху училищната мрежа и ползата от общинските първостепенни разпоредители. За научните доводи за нормативите. На колегията даваме същите теми с една дума промяна: За вредата ....
258
4
 
2
 
! Отговори
Опаа преди 3 седмици
До Анонимен 265 "Ватманът" влиза във всеки български дом ТОЧНО със съвместната си дейност с лидера ви и се промотира. Но понеже защитава един руски фашистки проект Копейката не се интересува от това, че се промотира Лорда.
257
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 седмици
До ФютВие да знаете нещо за учебно-възпитателния процес, който трябва да тече задължително в училището?
256
0
 
26
 
! Отговори
Баща преди 3 седмици
Аз не бих изпратил детето си в училище, където учителите провеждат джендър-пропаганда. Трябва да се знаят кои са тези училища и учители.
255
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тръгваме по пътя на Унгария, а той е спиране на всички евросредства и пълна изолация от останалите членове на ЕС! Това ли искате Българи, излизане от ЕС и редене на опашки за визи за Гърция и другите държави? Напускане на НАТО и завръщане под Руско владение, както беше по време на комунизма! Да Ви е честито! Тук няма да остане нормален човек!
254
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 259 В България няма да са руските подметки, които да казват кой къде да ходи. Всъщност, с наближаването на края на руската фашистка държава каквато я познавате наближава и края на марионетките на власт, които ви поддържат да съществувате по този начин в българското обществено пространство. България е на българите, не на руските еничари.
253
0
 
10
 
! Отговори
Бг преди 3 седмици
На такива "учители" да им слагат клеймо -ЛГБТ симпатизант - да ги жигосват !!!
252
4
 
2
 
! Отговори
Опаа преди 3 седмици
До Анонимен 256 Вашия лидер се снима и си другарува с Лорд Минчев, и ходи във фашисткото руско посолство, ти ще ми обясняваш кой правил децата ни "извратени". Не виждаш ли на какво приличате? Децата ни искат да са в ЕВРОПА другарю
251
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само за ваша информация! Учителите и работещите в Образователната система са над 5 пъти повече от психично-болнитее фенове на Възраждане, заедно с фалшивите политици от Възраждане!