"Възраждане" с "черни списъци" на учители

Търсят сметка на онези, подписали се против закона срещу ЛГБТ- пропагандата
22 авг 2024 10:46, Стела Стоянова
412
"Възраждане" с "черни списъци" на учители
Снимка БГНЕС

Депутатът от ДБ Манол Пейков разпространи призив на "Възраждане" - Варна да потърси сметка на учителите, които са се подписали против Закона срещу ЛГБТ пропагандата.

"Активисти от местната организация на "Възраждане" във Варна публично заплашват част от 460-те преподаватели (онези, които работят на територията на Варна), подписали петицията срещу новия закон срещу "пропагандата на нетрадиционни сексуални практики в българските училища", съобщи Манол Пейков в профила си във Facebook.

"Като за начало – призовават родителите да "поискат обяснение от директорите на училищата, където паразитират въпросните джендъри". Пиша това, за да бъдете нащрек. Но най-вече – с надеждата да се опомнят онези, които все още не си дават сметка, че щурмоваците от "Възраждане" страстно мечтаят за своята "Кристална нощ". И че този одиозен закон (чиста проба копие под индиго на идентичния руски закон от 2014 г., който впоследствие бе ревизиран нееднократно, докато достигна мракобесни и човеконенавистни размери) е просто поредната стъпка в предварително начертаната посока", казва Пейков.

Учителят по български език и литература Борис Илиев от НПМГ е инициатор на петицията срещу закона. Снощи той съобщи във ФБ, че спира публичния достъп до имената на подписалите се, за да избегне злоупотреби:

"Заплахи срещу учители. Заплахи срещу университетски преподаватели и учени. Призиви за "втори народен съд". Всичките неграмотно написани. Съграждани и апаратчици от Вие-знаете-коя-партия, не знам дали да Ви оставя на поправка по български език, или да Ви изпратя в Германия през 30-те или просто в България след 9 септември. Такова време би Ви отивало, в него ще се чувствате добре. Георги Марков Ви е дал много сполучливо име - "малки сталинчета". Не на великите диктатори се крепи силата на големите тоталитарни режими, а на Вас; на тези, които са склонни да донасят, да предават, да "сътрудничат", да бият. И всичко изброено правят хем със злоба, хем неграмотно. Крещят, без да могат да разговарят; драскат, без да могат да пишат. Не се безпокоя толкова за заплашените колеги, защото те ще преодолеят обидата, ще намерят подкрепа и съчувствие. Вие обаче сами сте се обрекли да живеете в непрогледен мрак. Сигурен съм, че ще се присмеете на това, което пиша, защото този, който живее в свой ад, няма представа за това. Жал ми е не за нападнатите колеги, на тяхната смелост се възхищаваме, за Вас ми е жал. Колеги, имате пълната подкрепа на всички ни така сякаш ние самите сме били заплашени. Ако имате нужда, пишете ни, свържете се с нас. Вашето унижение е и наше.

PS. Достъпът до таблицата с подписи е ограничен оттук нататък, защото няма да допуснем злоупотреба с достойнството на колегите си", написа той.

Няколко петиции бяха отправени до президента Радев да спре закона на "Възраждане" миналата седмица, но той не се съобрази и не наложи вето. Насърчена от институционалното одобрение на закона, "Величие" внесе в парламента законопроект, който предвижда четирицифрени глоби за учителите, които "пропагандират нетрадиционна сексуална ориентация".

Еврокомисията поиска от просветния министър Галин Цоков обяснение за този закон. България е заплашена от наказателна процедура заради нарушаване на човешки права. В ЕС само в Унгария има подобен закон и страната е в наказателна процедура, пише "Сега".

Учителят Борис Илиев съобщава, че идната седмица в парламента ще бъдат внесени петициите на учителите, на преподавателите във ВУЗ и на гражданите срещу закона на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от Образование
Бакалавърският прием във ВУЗФ продължава и през септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
4
 
3
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Тръгнали да ми приказват за образование .... И за неща дето и в момента са тотално забранени за учител при настоящия закон..А за истинските проблеми в образованието никой не гъква с лобистките си езичета....
289
2
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Не аз ще ви кажа една велика приказка: И за трите поставени теми колегията може да ги съсипе двамата *** по всички критерии и аспекти - по три законодателства! Което много говори и за настоящите не взимащи отношения по тях! Можем да ги съсипем по конституционно право, по международно търговско право, по трудово законодателство, по дискриминационни условия на труд, по нарушения на човешки права, по престъпления срещу младежта ....да изброявам ли още! Какво ще напишат двамата кретеноиди
288
2
 
24
 
! Отговори
Срам и позор сте преди 3 седмици
Работата на учителите е да преподават наука на децата а не пропаганда на сексуална ориантация. Казва се училище там а не лгбт училище. Не ги искаме тези учители в училищата .
287
8
 
4
 
! Отговори
До 297 преди 3 седмици
И кой ще учи децата? Или ти си мислиш, че хората горят от нетърпение да стават учители за минимална заплата, при положение, че като продавач в Лидл взимаш 2 пъти повече?
286
3
 
10
 
! Отговори
Уволнение за тях преди 3 седмици
Какво ще преподават тези? учителите Тези дето не могат да обяснят колко пола има?
285
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На всички от списъчето да им се забрани да преподават за две години, както предвижда закона и да ги уволнят веднага.
284
3
 
23
 
! Отговори
! преди 3 седмици
да потърсят сметка на учителите, които са се подписали против Закона срещу ЛГБТ и ла ги уволнят.
283
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На всички от списъчето да им се забрани да преподават за две години, както предвижда закона.
282
17
 
2
 
! Отговори
Hhh преди 3 седмици
Гласувайте масово да видим дали копейката ще дава акъл, народа не иска комунизъм и копейки
281
7
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
И едно цивилизовано общество, светско в което човечността е надделяла над диващината би осъзнало, че това : Аз не съм расист, мразя всички ви еднакво! Е единственият път напред в нашето време! Законовият път! Светският път! Колко е възможен обаче след двамата кретеноиди и божието им слово!
280
1
 
6
 
! Отговори
shorturl.at/qZBW5 преди 3 седмици
До един "Като родител на двама ученици, настоявам да знам дали някой от учителите им е подкрепил подписката." ----------- ето ти списъка, чети
279
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен "Работата на учителите е да преподават наука на децата" ------------------- коя наука? Тази дето не може да обясни какво е жена и колко пола има? Тази, която допуска мъже да бият жени по олимпедиадите? Тази, която 10 пъти промени дефиницията за ваксина за да може разни експериментални генни терапии да се наричат така? Уви, науката не е това, което е.. и скоро ще трябва да се обърне много сериозно внимание и на този въпрос!
278
1
 
21
 
! Отговори
един преди 3 седмици
Като родител на двама ученици, настоявам да знам дали някой от учителите им е подкрепил подписката. За да преместя моите деца от съответното училище. Не желая извратеняци да обучават децата ми, ако ще и да са нобелови лауреати
277
2
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Закощо закона не ми дава правото да правя тая разлика, закона не ми дава правото да съдя пола, етноса ти, религията ти , мислите ти....закона ми дава правото да те уча на сферата в която съм експерт, ако искаш да учиш ....
276
1
 
8
 
! Отговори
Стоян Стелий преди 3 седмици
Напълно очаквани е сега неолибера3тията от ПуПуДейБъ + и платените НПО-и33вратеняци да започнат да пищят истерично и да се търкалят по жълтокафявите павета,както Ристю Мравояда и Иво С8ин4еф се търкаляха на Росенец пред Доган-Сарай за мазно турско кафе в скута на Шиши Магнитски и тавичка турска баклава...Айде неолибералфаши3ти,почвайте да к8и4ите и да развявате знамената на прайда с дъгата,която откраднахте от децата :) :) :)
275
3
 
6
 
! Отговори
Vol'Jin преди 3 седмици
Толерантност ? Много хора не я разбират тая дума , а това което разбират под толерантност е толерастия! Думата толерантност според мен е невъзможна имайки предвид малцинството , което бива промотирано по лобистки интереси. Някой ще вземе едни пари за защита правата на малцинствата! За мене думата толерантност означава едно единствено нещо-осигуряване на равни условия за всички в образователния процес, но с мисъл за различието в образователните сфери!Думата толерантност означава равнопоставеност
274
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След като ППДБ направиха такъв антибългарски план за възстановяване, е далеч по-доходно да не изпълняваме унизителните задължания, които ще ни завлекът икономиката на дъното вместо да получим техното силенце в капана 7 милиарда по този план за съсипване на икономиката ни. ППДБ вършете си с вашите деца каквато си пропаганда искате и дано им промиете мозъците, жилаем ви успех, оставете децата на хората на мира и училищата на мира.
273
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ППДБ са най-нетолерантните най-тоталитарните, ксато взеха властта заради Радев, се показаха като най-несъобразяващите се с избирателите. Имат за евродепутат човек като Хазарта. Какво повече да се говори за тях и фалша им с който въвоняват българското общество.
272
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До НенормалоАхмет по-добре руска окупация отколкото турска. Яж свинско-. Вкусно е, не се прави на българин. Даже и за турците руско е по-добре от турско.
271
10
 
2
 
! Отговори
Ненормало преди 3 седмици
Руско болшевик Путин дейност на Путин робите тук. Внуци и синове на руската окупация и робство, те са единствените по света които обичат и искат да са руски Путин роби в България. Браво, руски Путин еничари.