Ева Борисова: Сексуална пропаганда в училището няма

Сегашната ситуация е изключително притеснителна, казва тя
23 авг 2024 22:23, Нели Христова
157

"Възраждане" с "черни списъци" на учители. Търсят сметка на онези, подписали се против закона срещу ЛГБТ- пропагандата.

"Сегашната ситуация е изключително притеснителна, а защо се стигна до "черните списъци" могат да кажат хората, които правят "черни списъци". Това, че по този начин се комуникира и се заплашват учителите, се показват истинските мотиви на вносителите на този законопроект. Направих си труда да прочета мотивите и интересното в това е, че тези законопроекти се виждат като някаква форма с борба с демографската криза, което е супер впечатляващо. Това, че ще кажеш, че някой е лош, не ти помага ти да си добър", каза Ева Борисова от Асоциация "Родители" в студиото на "Денят ON AIR".

Самата тя призна, че е доста консервативна.

"В никакъв случай не бих се определила като много либерален човек, но текстът сам по себе си написан по този начин, е изключителен проблем и последствията ги виждаме всички. Политиците много подценяват интелигентността на избирателите си", допълни Борисова.

"Възраждане" няма нищо патриотично в себе си"

Според Александър Сиди от ВМРО правенето на списъци не е прерогатив на хората, които подкрепят тази политическа формация.

"Тя го прави единствено и само за политически дивиденти. Правенето на списъци започнаха либералите. И това не е списък, това са хора, които са излезли със своята позиция и се казали, че не подкрепят този закон. "Възраждане" няма нищо патриотично в себе си, но не те са тръгнали да правят тези списъци. Други хора са си ги направили. Това, което правят обаче "Възраждане", е безумие, но този закон има смисъл, защото реакцията срещу него показва, че има едни неправителствени организации, които се хранят с тези теми", подчерта Сиди за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че Костадин Костадинов е получил политическите си дивиденти.

На прага на учебната година

"Фашизъм е да излезеш и да кажеш: "Вие сте лоши, защото сте го подписали", това означава, че не приемаш другата гледка точка. И така се прави много по-лошо, защото този закон, който по принцип има смисъл, ще бъде неглижиран и оспорван, и отменен", добави представителят на ВМРО.

"Ние сме на прага на учебната година и много може да си говорим за насилието в училище. А именно това ще повиши насилието в училище и ще доведе до напрежение както между родители, така и между деца. Категорична, че сексуална пропаганда в училището няма. Психолозите трябва внимателно да говорят с децата, да внимават с всяка дума, която употребяват", коментира Борисова.

Александър Сиди пък е категоричен, че училището не е мястото, където трябва да се говори по тези теми.

"В нашата държава си купуваме кувьози с капачки"

"Реакциите на хората, които следват тази политическа формация, е безумна. Говорим за смисъла на закона и за това, че законът забранява нещо, което го няма. ПП не бяха ли тези, които дойдоха да защитават световния ред, мир и право, и техният лидер не беше ли канадски гражданин, когато нямаше право. Така че нека първо да видим текстовете на ПП. Най-великият юрист там - Христо Иванов, се оттегли", лаконичен бе той.

Според него НПО-тата нямат място в училище.

"Това е пропаганда срещу българското общество, това е опасно. Ние сме държава, с която купуваме кувьози чрез капачки. За разлика от политическите партии, НПО-тата си публикуват докладите. Ние имаме едни деца, които минават през много тежки периоди и травми. Училището е мястото, където те трябва да се чувстват спокойни. Този закон всява страх да се говори", поясни тя.

И двамата се съгласиха, че в българското училище няма място за пропаганда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от Образование
Вижте верните отговори от втората задължителна матура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
15
 
! Отговори
Евала преди 3 седмици
Това даскалче дето защитава подписката си е жив извратеняк. Как да си пуснеш момчето в класа на този "сладур". Той може да тръгне в рокля да преподава. Това нормално ли ще е?
15
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лошите американци те са виновни :) Тук в България и в Русия няма ЛГБТ, ама никога не е имало. Всички са вярващи християни.
14
2
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 3 седмици
Ама направо да ги отписват! В никакъв случай да не ги пращат на запад да учат!
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добре, бе щом няма сексуална пропаганда срещу какво протестират? Щом няма, значи няма. Що скочиха срещу закона? Кой ги подтикна да протестират нещо, което според тях го няма? Списъците тези учители сами са си ги направили. Те дори са се подписали и са били уведомени, че няма да са тайни списъци. Значи когато Киро прави списъци с хора финансирани от Кремъл може, а списъци, собственоръчно направени от тези учители не може. Как протестираш срещу нещо, което не съществува? Недоумявам.
12
4
 
16
 
! Отговори
Атмаджа преди 3 седмици
Американците от години хвърлят цял свят в огъня,само за да спасят своята покварена държава.Като искат да защитават някаква идеология,да си я налагат в своята държава,а не да търсят платени съмишленици в чужди страни.Болните можеш да ги лекуваш,престъпниците можеш да ги реабилитираш,да ги амнистираш и да им помогнеш да се поправят,но не може да си кривиш душата и да казваш на болния,че е здрав и на вършещия престъпление,че прави нещо добро.Това е изопачаване на истината.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дали няма пропаганда е рано да се твърди.Хубаво е родителите на ученици учещи при "учители" от тоя списък да си поговорят откровенно с децата си какво се случва и да си направят изводите.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пропаганда нямаше до днес. Вече от сутрин до вечер за това се говори. Мисля, че този закон постигна нещо, което дори създателите не са предполагали.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Подписката на преподавателите е фалшива. Сигурно е нарисувана в ЦРУ и донесена от директора на ЦРУ, който беше в България наскоро.
8
1
 
13
 
! Отговори
Атмаджа преди 3 седмици
Нямате причина да се оправдавате нито с "Въжраждане",нито с фашизъм,комунизъм и т.н.Тези измишльотици никого няма да заблудят.Проблемът е в самите вас.Хрумва ви някаква идея и се започва коментирането й с дни,от сутрин до вечер;и се почват разни внушения за някаква въображаема опасност.Всяка държава е суверенна и автономна,така че цялото това вживяване на шепа хора като световни господари трябва да спре.Да принуждаваш някой да изучава нещо което не иска също не е демократично.
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
4, Камен, каква руска пропаганда те гонли ве, льоольо? Статията говори за сатанистката античовешка лгбт дегенерастична проказа, оня руска пропаганда му е в празнатаТиква.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След като няма пропаганда, какъв е проблема, че това е записано и в закона. Защо реват, нали няма или плановете им да има такава пропаганда се осуетяват лека полека.
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма пропаганда досега щото има хора дето противодействат на опитите.
4
19
 
4
 
! Отговори
Камен преди 3 седмици
Трябва да се приеме закон, който да забрани изучаването на руски език в детските градини и руската пропаганда.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом няма значи закона е супер, какво врещите против него.
2
3
 
23
 
! Отговори
разпространете преди 3 седмици
Примери за лгбт пропаганда са гей анкетата в училищата, за която писаха наскоро ,,Гласове'' и ,,Труд''. Ежегоден Ден на розовата фланела в училищата. Преди години пък имаше скандал с гей листовки в училищата под паравана за сексуално образование.
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А защо е това скачане, щом законът забранява нещо, дето го няма? Приемете го тогава като превенция срещу появяването на това нещо, дето го нямало.