Ева Борисова: Сексуална пропаганда в училището няма

Сегашната ситуация е изключително притеснителна, казва тя
23 авг 2024 22:23, Нели Христова
157

"Възраждане" с "черни списъци" на учители. Търсят сметка на онези, подписали се против закона срещу ЛГБТ- пропагандата.

"Сегашната ситуация е изключително притеснителна, а защо се стигна до "черните списъци" могат да кажат хората, които правят "черни списъци". Това, че по този начин се комуникира и се заплашват учителите, се показват истинските мотиви на вносителите на този законопроект. Направих си труда да прочета мотивите и интересното в това е, че тези законопроекти се виждат като някаква форма с борба с демографската криза, което е супер впечатляващо. Това, че ще кажеш, че някой е лош, не ти помага ти да си добър", каза Ева Борисова от Асоциация "Родители" в студиото на "Денят ON AIR".

Самата тя призна, че е доста консервативна.

"В никакъв случай не бих се определила като много либерален човек, но текстът сам по себе си написан по този начин, е изключителен проблем и последствията ги виждаме всички. Политиците много подценяват интелигентността на избирателите си", допълни Борисова.

"Възраждане" няма нищо патриотично в себе си"

Според Александър Сиди от ВМРО правенето на списъци не е прерогатив на хората, които подкрепят тази политическа формация.

"Тя го прави единствено и само за политически дивиденти. Правенето на списъци започнаха либералите. И това не е списък, това са хора, които са излезли със своята позиция и се казали, че не подкрепят този закон. "Възраждане" няма нищо патриотично в себе си, но не те са тръгнали да правят тези списъци. Други хора са си ги направили. Това, което правят обаче "Възраждане", е безумие, но този закон има смисъл, защото реакцията срещу него показва, че има едни неправителствени организации, които се хранят с тези теми", подчерта Сиди за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че Костадин Костадинов е получил политическите си дивиденти.

На прага на учебната година

"Фашизъм е да излезеш и да кажеш: "Вие сте лоши, защото сте го подписали", това означава, че не приемаш другата гледка точка. И така се прави много по-лошо, защото този закон, който по принцип има смисъл, ще бъде неглижиран и оспорван, и отменен", добави представителят на ВМРО.

"Ние сме на прага на учебната година и много може да си говорим за насилието в училище. А именно това ще повиши насилието в училище и ще доведе до напрежение както между родители, така и между деца. Категорична, че сексуална пропаганда в училището няма. Психолозите трябва внимателно да говорят с децата, да внимават с всяка дума, която употребяват", коментира Борисова.

Александър Сиди пък е категоричен, че училището не е мястото, където трябва да се говори по тези теми.

"В нашата държава си купуваме кувьози с капачки"

"Реакциите на хората, които следват тази политическа формация, е безумна. Говорим за смисъла на закона и за това, че законът забранява нещо, което го няма. ПП не бяха ли тези, които дойдоха да защитават световния ред, мир и право, и техният лидер не беше ли канадски гражданин, когато нямаше право. Така че нека първо да видим текстовете на ПП. Най-великият юрист там - Христо Иванов, се оттегли", лаконичен бе той.

Според него НПО-тата нямат място в училище.

"Това е пропаганда срещу българското общество, това е опасно. Ние сме държава, с която купуваме кувьози чрез капачки. За разлика от политическите партии, НПО-тата си публикуват докладите. Ние имаме едни деца, които минават през много тежки периоди и травми. Училището е мястото, където те трябва да се чувстват спокойни. Този закон всява страх да се говори", поясни тя.

И двамата се съгласиха, че в българското училище няма място за пропаганда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от Образование
Вижте верните отговори от втората задължителна матура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво с господа.Поздравления всеки ден така
35
2
 
6
 
! Отговори
До бачкатор преди 3 седмици
Живееш в САЩ и имаш деца, които ходят на училище и го казваш от собствен опит или?
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи шефа им спи обаче ралито продължава.Всяка нощ гонки пияни друсани тия личните карти им виновни
33
11
 
7
 
! Отговори
Камен преди 3 седмици
Трябва да се приеме закон, който да забрани изучаването на руски език в детските градини и руската пропаганда.
32
6
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 седмици
В САЩ децата нямат право да си купят бира (което е правилно) но имат право да поискат хормонални препарати за подтискане на естественото полово развитие и последващи операции за смяна на пола??? ЗАКОННО! Родителите нямат право да откажат ,или щата им отнема детето . Това ли искаме и тук? Айде мерси от толкоз демокрация и цивилизация! Не и у нас!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия да не са като полицаите полудяло.За лични карти актове пишат обаче че е Монте Карло в Ловеч никои не го интересува реване стъргане по цяла нощ.Къдее полицията къдее шишииски
30
15
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
Ще умра от смях. Хора които по цяла нощ пиянстват гледайки пред децата си клипове на Азис , обвиняват учителите, че развращавали децата. Половината живеят с майките си и нямат деца, на другата децата им отдавна са възрастни. И сега не ми обяснявайте как имате по 5 деца, щото ако имахте (както имам аз) щяхте да сте влизали в българско училище. Щом и Евгени Минчев стана великия моралист и даже вече го харесвате , работата е ясна, аман от фалшиви моралисти.
29
0
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 3 седмици
И аз го видях, но не разбрах какво е. Много женствени ръце и лице.
28
1
 
10
 
! Отговори
Тоя с обратната преди 3 седмици
Резба цял ден го въртят по различните телевизии! Ще го бият! И още как! Ние не искаме децата ни да се гаврят с тях! Я покажете, колко от тия безполови, които са подписали позорния списък имат деца?
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Протестират заради закон срещу пропагандата - ама нея я нямало - ами какво протестирате тогава?
26
1
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 3 седмици
А ти срамуваш ли се? Я си напиши името в списък заедно с твоите съратници и го пуснете във фейсбук!
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да бе няма пропаганда изобщо.Те от америка за българия ги спонсорират да преподават питагоровата теорема сигурно.Защо си заравяте главите в пясъка?На всички им е пределно ясно нпо-тата за какво плащат.Щом са давали пари ,знае се какво са искали.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Разбира се, че няма. Няма и да има. Ако има ще видят звезди посред бял ден. Българинът не е французин. Макрон без пропаганда се влюбил в 24 години по-възрастната си учителка. В България такова животно няма. Може да се пробват, но удариха греда.
23
6
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 3 седмици
О, не, трябват списъци, как иначе ще се ориентираме в тази джунгла от меки китки. Трябва ни навигатор, трябва ни фар, трябва ни Копейкин!
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аве, съвсем нагли станахте вече. Имайте малко срама! Щом няма пропаганда защо ревете?!? Списъкът не е черен, а списък на учителите искащи пропагандата, дето уж я няма! Сами, доброволно са го подписали! Срамуват ли се? М?
21
1
 
17
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 седмици
Докато едно дете не стане на 18 години , важните решения за него ги вземат РОДИТЕЛИТЕ МУ ! Никой друг няма право да решава и определя светогледа на едно дете освен родителите ! Пeдaлитe да си гледат тяхната къща, те с сеца работа нямат!
20
1
 
13
 
! Отговори
До 16 преди 3 седмици
Сутринта го видях и чух автора на списъка. Родителите още като видят един учител и могат да преценят дали е мека китка. То си личи много явно. Не им трябват списъци.
19
12
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 3 седмици
Абсолютно, да спрем и пропагандата по телевизията, вестниците, киното и интернет. Край! Децата са любопитни и неузрели, как може, горката им психика. Недай си боже някой да спомене за ЛГБТ ще се заразят, ще ги манипулират, ще ги хипнотизират да правят избор, грешен избор!
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ДАНС да видят какви пари са им превеждани от Америка за България или от други ОПГ и да се сложи точка на тази мъка!
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Законът не е против ЛГБТ, а само Против пропагандирането им в училище! Чиста реклама и пропаганда си е това! След 18 год да правят каквото искат, но под 16 - деца любопитни, неузрели още в главата, а последиците са основно ЗА ПСИХИКАТА ИМ. ТАКА КАКТО ИМА ПСИХОСОМАТИЧНИ БОЛЕСТИ, ИМА И СОМАТОПСИХИЧНИ, тоест едно телесно преживяване може да доведе до психични изменения. Факт!!!