10 големи играчи в бизнеса с боеприпаси в България

Има реална опасност инцидентът да се повтори, но този път в складове на частни фирми
4 юли 2008 16:26,
27
10 големи играчи в бизнеса с боеприпаси в България
Взривът в Челопечене роди признания. Снимка: Булфото

Има реална опасност инцидентът във военните складове в Челопечене да се повтори, но този път в складове на частни фирми, които са под контрола на МВР.

Това е заявил председателят на Сдружението на специалистите по боеприпаси в България полк. Валентин Радев, съобщи Mediapool.

През последните години голямо количество боеприпаси с изтекъл срок на годност се продава на частни фирми, които са ги закупили след процедури, обявени от Министерството на отбраната.

Фирмите от своя страна препродават цветните метали в тях, уточнява Радев и допълва, че в бизнеса има около 10 фирми, които са големите играчи.

Сдружението е против продажбата на боеприпаси на частните фирми.

Между 35 хиляди и 45 хиляди тона са ненужните боеприпаси с изтекъл срок на годност в България. Само до преди три години са били 96 хиляди тона.

Според полк. Радев, от НАТО са идвали сигнали, че България бави утилизацията /обезвреждането/ на боеприпаси и затова проектът е станал приоритетен за Министерството на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
...... преди 16 години
Tези частни фирми защо изкупуват боеприпаси дори и с изтекла годност,нетрябвали да бъдат претопяване,все пак може от тез частни фирми да попаднат в недоброжелателни ръце.Има частни бизнесмени които си държат в колите си базука,гранатоменти, от каде се сдобиват.....взривове и т.н. сигорно в цивилното население има повече оръжия от военните.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Nalagat cenzura - triqt postove
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Горе над заглавието на статията има с червени буквички указател къде точно се намираш в йерархията на статиите:"НАЧАЛО България ..."Ако си попаднал тук посредством случайни попадения с мишката, просто цъкни "Начало" или пък си харесай друга тема в лявата колонка в светлосин цвят.
3
0
 
0
 
! Отговори
ХА ха ха... преди 16 години
Има реална опасност инцидентът във военните складове в Челопечене да е за прикриване на далавера с продажба на боеприпаси.Казаха че е трябвало да има ревизия там тези дни.Вече не се налага да се прави ревизия .Много удобно за някой.
2
0
 
0
 
! Отговори
KpucTuH4eTo преди 16 години
С какво да ни занимават ако не с България!?!...ако имаш проблеми с нервите пий успокоителни
1
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 16 години
10 големи играчи в бизнеса с боеприпаси в България?????? АЙ СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С ТАЗ БЪЛГАРИЯ ДАЙТЕ НЯКОЙ СВЕЖА И ИСТИНСКА НОВИНА ОТ КЪДЕТО И ДА Е НО СТИГА С ТВА СТАНАЛО В БЪЛГАРИЯ ОНОВА ЩЕ СТАВА НАМ КОС И ?? ЧЕ СПРЕТЕ С ТАЗ БЪЛГАРИЯ ТО БЪЛГАРИЯ НЯМА БЪЛГАРИЯ ОТ КЪДЕ НАКЪДЕ ЩЕ ИМА ? АБСУРДИСТАН?? СЪМ СЪГЛАСЕН АМА БЪЛГАРИЯ ЪЪЪЪЪЪЪЪ ТЦЪ