Нашенци арестувани в САЩ за измама

Чака ги до 60 години затвор и глоба до 250 хиляди долара
18 фев 2009 12:05,
57
Нашенци арестувани в САЩ за измама
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Двама българи се явиха пред американския федерален съд в Атланта по обвинение в кражба на номера на кредитни карти, предаде The Atlanta Journal-Constitution.

Николай Николов и Йордан Кавоклов, на 23 години, са били арестувани с над 57 хиляди долара кеш. Двамата са прикрепили сканиращо устройство на банкомати в областта на Атланта, за да откраднат банкови номера и пароли от истинските им притежатели. Смята се, че жертвите на кражбата са стотици.

Според прокурора Дейвид Нахмиас, устройството на двамата е записвало автоматично информацията от дебитната карта при използването й, а скрита камера е записвала автоматично набраният на клавиатурата личен код.

Двамата са изпращали информацията в Русия и България, като в замяна са получавали информация за сметки на клиенти извън щата. Двамата са качвали информацията на неактивирани карти, откраднати от магазини.

Двамата са арестувани на 6 ноември, след като свидетели са съобщили, че са ги видели да използват множество карти на банкомат. В тях са намерени 80 откраднати карти с променен магнитен код и записани пароли, както и 3000 долара в дребни банкноти.

Последвалото претърсване довежда до откриването на 57 хиляди долара кеш, половината от които са били скрити във вратата на ягуара на един от двамата.

Ако вината им бъде доказана, всеки от тях може да получи до 60 години затвор и глоба до 250 хиляди долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Фалконе преди 15 години
Ще сключат споразумение с прокуратурата.
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Сигурно тези са от хората на Б. Борисов дето се срещна с тях и каза че те са истинския материал, а в България са останали хора само те с Цветанов. А па може и да им е показал туй унуй от занаята нали преди да дойде цара ги е вършил тези работи . Айде на целия некачествен материал много здраве
14
0
 
1
 
! Отговори
конс преди 15 години
Стига си говорил глупости :). След 60 години няма да има нито банкомати нито нищо за което в момента тези юнаци са чували. Само си представи някои който е влезнал в затвора през 1948г. сега как гледа компютрите и автомобилите. След 60 години стреса ще е по-голям благодарение на нанотехнологиите сигурно нема да може да види ;) къде е банкомата :)
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
hahaa ti kolko si lud bratle! evala
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Предлагам да пратим в САЩ и 2-мата убийци на българския студент в Париж - които първо варненския съд отказа да съди - понеже бащата на единия бил известен адвокат от Варна, а пък след това и Великотърновския съд ги оправда и пусна на свобода - въпреки че Франция е изпратила в България много доказателства че те са извършители на жестокото убийство.
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Защо не писахте, че са ***? В България единствено *** са крадливо племе и трябва да ги направим ***!Трябва да отнемем българското гражданство на ***, защото само ни рушат репутацията пред света!!!
10
0
 
1
 
! Отговори
jiko преди 15 години
ne sa li chuvali za US zakonodatelstvo? Sega ste chuiat! Taman dokato stanat na po 80god ste imat otnovo dostap do bankomati!
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ако в България бяха извършили убийство, щяха или да се отърват, или да получат по-малко от половината от присъдата за измама, която ги чака в САЩ
8
0
 
1
 
! Отговори
rainbou1 преди 15 години
51-ви щат да ставаме и тва е. Само институциите да дойдат.
7
0
 
1
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
ама не съм ли прав, в бг с милиони и както чувам с милиарди се крадат ,а за некви си 50 -60 хиляди.....та за тях кой ли ще им обърне внимание в бг
6
0
 
1
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
ако бяха крали в бг хем повече щеха....хем никой внимание нямаше да им обърне,.... амааа балъци :)
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Браво! Добрата новина в този случай е че всичко се е случило в САЩ и че ще ги съдят там, защото знаем какво щеше да се случи в България - безкрайно отлагане и размотаване на делото в съда, неявяване на адвоката - който след това щеше да се разболее... тези 2-мата и те щеше да се окаже че страдат от най-различни болести - и затова трябва да се лекуват - я в къщи, я в чужбина... - и така никога нямаше да влязат в затвора.Сега обаче бандюгите са заловени в САЩ и всеки от тях може да получи до 60 години затвор и глоба до 250 000 хил. долара.Да видим дали някой ще направи нещо на техните съучастници в България - аз съм сигурен че няма и с пръст да ги пипнат!
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ей на тва янките му викат BUSTED!!!
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
да бе.... тука щеше да им е много по лесно. Щяха да платят само глоба в размер на 700-1000 лева и да си пият уискито
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
da beha krali v Bg...nikoi ni6to nqma6e da im napravi
1
0
 
1
 
! Отговори
Titillator преди 15 години
Какво общо имат тия с мене, бе?!Гражданството ли?Ае, нема нужда!