"Добър 3,84" в бележника на Борисов

MBMD: Доверието към Станишев е безвъзвратно загубено
145
"Добър 3,84" в бележника на Борисов
Снимка: БГНЕС

Добър 3,84. Това е оценката, която дава българският избирател на кабинета “Борисов” след първите 100 дни от управлението му, сочи проучване на MBMD.

Самият премиер и неформален лидер на ГЕРБ регистрира най-високо доверие сред политиците, след като среща 63,6% доверие сред хората.

Сред министрите пък на най-висок рейтинг се радва Цветан Цветанов с 51,6%, следван от Йорданка Фандъкова с 48,4 и Божидар Димитров с 45,8.

Въпреки широката обществена подкрепа рейтингът на Бойко Борисов далеч не е рекорден за най-новата ни история, отчетоха социолозите.

През февруари 1997 г. тогавашният току-що встъпил в длъжност президент Петър Стоянов закова 88% подкрепа, припомни социоложката Мира Радева.

Данните от проведено проучване сочат още, че ако изборите за парламент бяха днес, то ГЕРБ би имал абсолютно мнозинство в Народното събрание – 147 депутати.

БСП и ДПС пък биха загубили общо около 20 от досегашните си места.

“Хората дават сериозен аванс на правителството да се справи с кризата и това е една от основните причини за високата обществена подкрепа”, подчерта още Радева.

Тя определи доверието към бившия премиер Сергей Станишев като “безвъзвратно загубено” и показа резултатите от проучване, според което Татяна Дончева е най-желаната личност за лидер на социалистите.

По отношение на предстоящите местни избори за кмет на София социолозите бяха категорични в убедителната преднина на кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

“Кампанията обаче е изключително вяла и немотивираща и при ниска активност е възможно и да се стигне до втори тур, прогнозира на финала Радева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Муци преди 14 години
бойко плямпалото
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Б.Б. по говорене заслужава 10.Единственото което направи правителството бе да уволни чест от висшите чиновници които около 60% са бели корумпирани и да сложи активисти на ГЕРБ.За дупката в бюджета която уж бе 2милиарда пък след това 500 мил.явно излезе кьорфишек .След като без да актуализират бюджета той вече е на" +" означава ,че дупка не е имало защото съкращения на чиновници ще е догодина.Те в момента изпълняват бюджета на Орешарски.
52
0
 
0
 
! Отговори
:)))) преди 14 години
сам герб :))))
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ай оди ближи *** на серГЕЯ.
50
0
 
0
 
! Отговори
Гуги преди 14 години
Не го "нацепи" той на БСП, а народа. Народа ги свали от власт. Той е само новият избранник. Като ги вкара в затвора, като върне откраднатите пари, като промени законовата рамка, като наложи стабилност и реален растеж на икономиката, като намали престъпността, увеличи заетостта и т.н., тогава ще го призная за добър политик и ще му пиша 7.
49
0
 
0
 
! Отговори
Тошев преди 14 години
ББ си е комунист! Самонацепва ли си го Гешев?
48
0
 
0
 
! Отговори
ОТВОРКО преди 14 години
Те тия всички са един, двама заклети ***, я платени, я идеалисти нещастни. Няма комунизъм вече другари. Има само една масонска ложа, наследник на бившото ДС, ЦК и т.н. Тези "дргари" нямат нищо общо с утопията на милите ни баб и дядовци. Това е една нагла олигархия, която сеа изпусна кокала и вие като бесно куче.
47
0
 
0
 
! Отговори
мбмд преди 14 години
МБМД - кажете ни какви резултати искате от изследването и ние веднага ще намерим подходящата формула за изчисления!
46
0
 
0
 
! Отговори
АналиЗнаОко преди 14 години
Оставете ги тези анкети...те са на база 1000-1500 човека от различни соц. и етностни групи. За реални извадки се взимат минимум 3000-4000 човека, но кой ще анкетира толкова хора и т.н.
45
0
 
0
 
! Отговори
баба Дойка преди 14 години
ami moje i pove4e rabota da svar6im 6toto pone nqma da se pravim na cirkadjii :) toq Boyko e palq4o golqm :) radost za naroda :) iskahte nqkoi da vi zabavlqva,izbrahte si go :)
44
0
 
0
 
! Отговори
гешев преди 14 години
ББ заслужава 7,защото е първият който го нацепи на ***,предишните продадоха вота на народа за 30 сребърника
43
0
 
0
 
! Отговори
Caleb преди 14 години
До всички критикуващи Бате Бойко - Вие по-добре ли щяхте да се справите на негово място? Ако ей сега ви дадат премиерския пост за 100 дни, ще постигнете ли нещо повече?
42
0
 
0
 
! Отговори
Жо преди 14 години
МИРА /Янева/Радева от MBMD винаги е с победителите. Какви са тези анкети, с кого ги правят не знам. През последните 20 години никой не ме е анкетирал, а хиляди анкети се публикуват.
41
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Живееш с много месеци назад. Въпросните "циркаджии" ги насметоха но изборите и се га Станишев играе ролята на "неродена мома".Той е човек без достойнство и чест. Абе, като "улична мома".
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В MBMD има една устакярка ...но, там срещу солидно заплащане получаваш резултат, какъвто си поръчаш!
39
0
 
0
 
! Отговори
Грехопадение преди 14 години
Всичко на този свят може да се докаже при наличие на желание и/или интерес. Но...какво да се прави. Философията на политиката е ясна - от големият казан с грехове се взимат само удобните за момента. Това обаче е нож с N-бр. остриета. Разбирай грях=острие.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много ясно, че ще е изгубено доверието към Станишев, егати. Впечатление обаче прави, че MBMD май пак изпълняват политическа поръчка с това за Татяна Дончева. Да я питат шефката на тази агенция как си е купила къщата в Бели Искър - дали е от заплата от социологически проучвания, а?
37
0
 
0
 
! Отговори
Сравнение преди 14 години
ББ е завършен нарцис, но сравнен с Ватмана, Доган и Цар Симо е направо върха !Не очаквайте чудеса и от него. Малко да се стабилизира тази "държава", пак ще е добре.
36
0
 
0
 
! Отговори
Gerhard do 33 преди 14 години
ami mnogo prosto,*** takav - sobstvenicite na 4astnite medii sa sponsori na vlastta :) ama ti tova nqma kak da go razbere6 na selo ot radioto4kata :) xaxaxaxa
35
0
 
0
 
! Отговори
стати преди 14 години
свестен човек е, но не е случил с медиите