"Добър 3,84" в бележника на Борисов

MBMD: Доверието към Станишев е безвъзвратно загубено
145
"Добър 3,84" в бележника на Борисов
Снимка: БГНЕС

Добър 3,84. Това е оценката, която дава българският избирател на кабинета “Борисов” след първите 100 дни от управлението му, сочи проучване на MBMD.

Самият премиер и неформален лидер на ГЕРБ регистрира най-високо доверие сред политиците, след като среща 63,6% доверие сред хората.

Сред министрите пък на най-висок рейтинг се радва Цветан Цветанов с 51,6%, следван от Йорданка Фандъкова с 48,4 и Божидар Димитров с 45,8.

Въпреки широката обществена подкрепа рейтингът на Бойко Борисов далеч не е рекорден за най-новата ни история, отчетоха социолозите.

През февруари 1997 г. тогавашният току-що встъпил в длъжност президент Петър Стоянов закова 88% подкрепа, припомни социоложката Мира Радева.

Данните от проведено проучване сочат още, че ако изборите за парламент бяха днес, то ГЕРБ би имал абсолютно мнозинство в Народното събрание – 147 депутати.

БСП и ДПС пък биха загубили общо около 20 от досегашните си места.

“Хората дават сериозен аванс на правителството да се справи с кризата и това е една от основните причини за високата обществена подкрепа”, подчерта още Радева.

Тя определи доверието към бившия премиер Сергей Станишев като “безвъзвратно загубено” и показа резултатите от проучване, според което Татяна Дончева е най-желаната личност за лидер на социалистите.

По отношение на предстоящите местни избори за кмет на София социолозите бяха категорични в убедителната преднина на кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

“Кампанията обаче е изключително вяла и немотивираща и при ниска активност е възможно и да се стигне до втори тур, прогнозира на финала Радева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
ПИТАМ! преди 14 години
ВСЕ ПИТАМ И ОТГОВОР НЕ ПОЛУЧАВАМ! ЗАЩО НИКОЙ НЕ ЗАКАЧА ДОГАН? ЗАЩО БОЙКОВЦИТЕ СЕ ПРАВЯТ НА РАЗСЕЯНИ? "ПОРИЦАЛИ" ГО, ЧЕ НЕ ХОДИ НА РАБОТА И ТОЛКОЗ /МАЛКО ПРАХ В ОЧИТЕ НА НАРОДА/! ТО ДЕТО ГЕРБАДЖИИТЕ МЪЛЧАТ, АМИ И ВОЛЕН СИДЕРОВ КРОТИЧКО СИ МЪЛЧИ. ПЪК ДПС ПАК СИ ИЗБИРАТ ТЕХНИ КМЕТОВЕ ПРИ ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ, ПАК СИ ПРОВЕЖДАТ ТЯХНАТА ПОЛИТИКА, ПАК ВСИЧКО СИ Е ПО СТАРОМУ И НИКОЙ НЕ ГИ ЗАКАЧА. ЗАЩО ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ НЕЩО ПАК НИ ПРЕЦАКАХА???
73
0
 
0
 
! Отговори
do 65 преди 14 години
Вече сме около 7 000 000 с работещите и живеещи чужденци у нас, но както Димитров се кани на година да дават българско гражданство на 50 000 "нуждаещи се" ще ги стигнем.
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко е мутра, бандт от симеоново знам го аз
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко ще излезе накрая агент от държавна сигурност като ГОЦЕ
70
0
 
0
 
! Отговори
Демокрация е преди 14 години
Борисов и Станишев да се оженят и да се *** колкото искат. И без това в Европа *** политици са на мода. Така ще станем ептем европейци
69
0
 
0
 
! Отговори
Макавели преди 14 години
Борисов ако е умен ще мълчи, ама като го гледам колко е ***, само говори говори и говори. Ще те видим и тебе накрая ква оценка ще ти дадат и дали въобще някой ще има доверие в теб ***.
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А кого харесваш тогава? Бойко не е идеален, но е най-добрия вариант, който може да предложи нашата смешна политика. Колкото и да ругаем и псуваме, това е.....няма кой друг да се нагърби да направи нещо. И като гледам много хора са недоволни и ми се иска да кажат щом ББ не става, кой СИРЕЧ :) става....
67
0
 
0
 
! Отговори
Не е сериозно преди 14 години
Бойко изпитва лични чувства по отношение на Станишев и се разправя с него все едно, че борчески бос притиска млада п.. да я нае.. Каква ли полза има за държавата от отмъстителни обидчиви премиери, дето гледат да накажат тоя дето му се опънал и казал нещо напреко. Ако ще се оправят нещата Станишев дай си *** на Бат Бойко да те опрай и се успокойте накрая.
66
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 14 години
Ей, до голяма олигофрения доведе за 20 години тая демУкрация, бе!
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГОсподин 64 населението на българия е 6 млн а не както вие се изразихте 7млн
64
0
 
0
 
! Отговори
ДвоенСтандарт? преди 14 години
Лошото е, че младите /под 30 г./нямат нито достатъчно знания, нито достатъчно професионален и житейски опит, за да се назначават на отговорни позиции. Все пак живота на 7 000 000 човека зависи от техните решения. А по-големите /над 30 г./ са с много резерви по въпроса. Така се получава един вакуум.Незнаещите искат, знаещите не искат. А в действителност трябват разумни, образовани, интелигентни и морални хора. Но досега виждам само двоен стандарт.
63
0
 
0
 
! Отговори
до 43 преди 14 години
разбира се, при всички случаи никой няма да направи по-малко от Бойко за 100 дни. Ще ми бъде интересно да отбележиш какво точно е направил, освен НОМЕРАТА ОТ СЕЛСКИ ВЕЧЕРИНКИ и ЦИРКА, който разиграват със Сергей Станишев. Нивото е за деца от Детската градина, според мен. Не е поведение на сериозни хора.
62
0
 
0
 
! Отговори
Дарт Вейдър преди 14 години
Няма алтернатива щот мутрите ги поизтрепаха нормалните политици целенасочено.
61
0
 
0
 
! Отговори
sasho преди 14 години
Мутри, мутреси и мутроподобни - това е правителството на ББ !!
60
0
 
0
 
! Отговори
ММX преди 14 години
Може и съкращенията да са след Нова година, но ми е интересен подбора. Нещо критериите са доста субективни до сега. Приятели, познати, съпартийци, родата на познати и приятели. Разбирам, че е нужно обкръжение от доверени хора, но това не гарантира нужните качества за определени длъжности. Или ще си оставят мълчащите и кротките, и след това ще си патят от това. Нежеланието за разумни замени води до много отрицателни изводи.
59
0
 
0
 
! Отговори
до 50 преди 14 години
На мен също са ми много смешни промитите мозъци, които не спират да папагалстват как Бойко го "нацепил" на БСП. Ако под нацепване се има предвид изритването им от политическата сцена, то това го направихме ние, народът - всеки с гласа си, а не Бойко. Бойко засега нищо не прави, освен да говори ГОЛЕМИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. Ще се радвам да видя действие и клиенти на панделата. Това е.
58
0
 
0
 
! Отговори
циркаджия преди 14 години
бойко,ние не те заслужаваме,ние не сме достойни за теб,не сме достойни да целуваме земята по която ходиш!Прости им те не знаят какво правят!Аз лично ти пиша 7!Ц и Б,не е цецо и бойко,а Цирк Буш!
57
0
 
0
 
! Отговори
Идиот преди 14 години
Абе до вчера доверието беше над 70% ,а сега е около 60%.Все се чудех кой ден тези социолози щяха да ни изненадат с около 140% подкрепа ама май малко от малко се усетиха ,че се оливат.А резултатите зависят от въпроса.Ако питат хората дали подкрепят замразяването на заплатите и пенсиите и вдигането на цените на алкохола и цигарите дали пак ще е толкова подкрепата
56
0
 
0
 
! Отговори
987 преди 14 години
Здравейте верни ФЕНОВЕ НА БАНКЯ-БОЙКОВИЗМА. Слагайте ми минуси, защото аз не харесвам Бойко (нито пък Станишев и Доган, за да спите спокойно, все пак)
55
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 14 години
ОМАСКАРЯВАТЕ ХОРА,БЕЗ ДА ИМА ВСЕ ОЩЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА.ТОВА СА ПРОЙМИ НА ДС ОТ ПРЕДИ 1989Г.ТЕЗИ ПРИЙОМИ МНОГО ДОБРЕ ГИ ВЛАДЕЕ МУТРАТА БОРИСОВ.