Кризата си тръгвала през 2012-а...

Борисов предлага данък "лукс"
21 мар 2010 15:32,
879
Кризата си тръгвала през 2012-а...
Снимка: БГНЕС

Данък "Лукс" и таван на заплатите на държавните служители са част от антикризисните мерки, които правителството обсъжда на работно заседание в неделя.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на извънредна пресконференция в Министерския съвет.

Над 48 мерки са разгледани от правителството, синдикатите и работодателите, като по голяма част от тях има пълно съгласие, посочи премиерът.

Мерките ще бъдат обявени официално в средата на следващата седмица.

Според прогнозите на управляващите, цитирани от БТА, България ще може да излезе от кризата в началото на 2012 г.

Мерките, които се обсъждат днес, ще позволят да не пипаме осигуровките до края на 2011 г., допълни Борисов.

Правителството няма да променя плоския данък. 

Няма да има промени и при пенсиите и помощите за майките с деца и за социално слабите.

"Пипаме" само големите заплати и имоти, за да може в условията на криза солидарно да понесем тежестта, каза министър-председателят.

Работещите пенсионери ще плащат данъци и осигуровки само върху допълнителното възнаграждение, а не и върху пенсиите.

Борисов обясни, че данък "Лукс" ще бъде налаган само за определен вид имущество - автомобили над 150 конски сили и над 3000 куб. см. обем на двигателя; жилища с площ над 250 кв.м.; частни самолети; яхти.

Ще бъде въведен и данък върху лихвата на депозити над 100 000 лева, каза премиерът.

Сред другите мерки, приети от участниците в Националния съвет за тристранно сътрудничество, е да се наложи таван на заплатите на държавните служители.

Считам, че заплатата на премиера трябва да бъде таван за възнагражденията на служителите в държавната администрация, каза Борисов.

Още по темата

По думите му сега има държавни болници, в които средната заплата е 35 000 лева на месец.

Премиерът заяви още, че ще даде на прокурор 150 договори и анекси за около 2,1 млрд. лева, подписани от предишното правителство, които не са осигурени със средства в Закона за държавния бюджет.

Той определи тези пари като скрит от предишното правителство дефицит.

Като пример той даде Министерството на регионалното развитие и благоустройството със сключени договори за над 302 млн. лева, а в Министерството на отбраната договорите са за 644 млн. лева.

Целта ни е бюджетът да остане балансиран и в същото време да излезем от този капан, в който сме поставени, каза Борисов.

Фискалният резерв на държавата в момента е 6,5 млрд лева и той гарантира сигурността на борда, на лева и на държавата, заяви още Борисов

След пресконференцията в Министерския съвет Борисов отпътува на официално посещение в  Катар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


879
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
712
1
 
6
 
! Отговори
разбрахме ви преди 14 години
При една атака се правят много фал шиви маневри -- ударът ще се нанесе в/у наи-дребния бизнес с номера,, увеличение на минимална работна заплата,,-те много добре знаят,че на богаташите ще им вземат налъмите,а пък разни магазинчета таксиджии,етъта ивсичко друго дет си плаща в/у 1или повече мин.заплати ще яде дървото...
711
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
През 2012 няма да излезем от кризата. Най-вероятно това ще стане през юли-август 2013, когато свършва мандата на ГЕРБ и ще имаме ново правителство.
710
2
 
10
 
! Отговори
Любопитен преди 14 години
Къщата на баба ми дето се руши и е в едно село дето стана ***, прибавя ли се към апартамента на наще, та да стане всичко лукс от 250кв.??? И ако имам един родител живея по-луксозно, отколкото ако имам двама... така ли, че нещо не схващам.....
709
2
 
17
 
! Отговори
az преди 14 години
Като първа антикризисна мярка май е най-добре Боко ЕООД де подаде оставка възможно най-бързо и едва тогава може да има теоритични шансове за излизане от кризата
708
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
2012 си отива бойко и дянков и си отива и кризата
707
1
 
14
 
! Отговори
Enya преди 14 години
Докато правителството мисли антикризни мерки, тя кризата ще вземе да си отиде :-)
706
0
 
19
 
! Отговори
наблюдателен преди 14 години
"Фискалният резерв на държавата в момента е 6,5 млрд лева и той гарантира сигурността на борда, на лева и на държавата". Задачка по аритметика - за два месеца благодарение на некадърния бюджет на Дянков дефицита е 2 млрд. лв. За колко месеца още ще стигнат тия останали 6,5 млрд.?
705
2
 
12
 
! Отговори
ох боли преди 14 години
правителството въвежда евтаназията за платилите всички задължения лично бойко ще сложи инжекцията
704
1
 
4
 
! Отговори
Gabriel преди 14 години
2012? Хмм... то тогава е краят на света :D
703
2
 
14
 
! Отговори
Колт преди 14 години
И кой шегубиец е кръстил тия мерки антикризисни? Това са си направо про кризисни мерки. Единственият начин за излизане от кризата е ограничаване на държавните разходи и насърчаване на инвестициите. С всичко това, което става в последните седмици се прави точно обратното. Определено пожарникаря печели приза за нанасяне на най-много вреди на държавата за най-кратко време. Абе Боко, като си толкова безхаберен *** си преди резултатите от управлението ти да са дали резултат.
702
2
 
14
 
! Отговори
diadoto преди 14 години
Генерале,как ще стане това което си го замислил? Данък върху имущество в особено големи размери придобито по незнайни пътища и далавери.Да вземем един "мастит олигарх".Преди време е бил да речем "ген.директор".Годишното му възнаграждение в "енергетиката"например е около 50 "каймета".Но същият олигарх четири години "смуче"дивиденти,рушвети и пари под масата.Днес той няма нито "вила"нито "замък"в България.Гол е като *** и сметка в банките няма.Но по начинът на живот ще го познаеш!
701
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Недейте много да мучите, изчакайте спокойно и ще се куртулисате...
700
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То и 2012 ще дойде,но тогава да не ни обещае,че кризата за нас ще свърши в 3012.
699
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Недейте много да мучите, забравихте май какви бяха предишните...
698
0
 
11
 
! Отговори
ртр преди 14 години
до сега само казва кой колко е откраднал да каже защо няма нищо върнато има фирми за издирване на длъжници има съдия изпълнител какво като раследват тоя или онази никой не съм чул да въне откраднатото ако продължаваме така и 100 процента данак да сложи няма излизане от кризата стига с оправдания искам резултати крадците да върнат откраднатото
697
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ми да вкарат в затвора виновниците за този голям минус на който е държавата,Доган бил взел 1,5 млн. лева комисионна...в затвора,Станишев и шайката му подписваща тези договори,също в затвора,така обикновения човек ще види,че има възмездие и ще си пие по-спокойно ракийката и кризата ще я понесе на гърба си по-леко някак си ..
696
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нали щяхме да излезем от кризата тази пролет а сега стана 2012
695
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
отиде ни животецът в кризи ееей
694
1
 
19
 
! Отговори
наблюдателен преди 14 години
Едно е ясно безхаберието и некадърността имат много висока цена, която ще се наложи да бъде платена. Да е честито на гласувалите за пожарникаря и покрай тях на всички останали. Абсурдността вече е взема изключително застрашителни размери и определено нищо добро няма да последва.
693
1
 
18
 
! Отговори
Болници преди 14 години
Че има, има. Защото от държавната болница частникът те вика в частният си кабинет, където само посещението е 40 - 50 лв., за тези пари няма фактура и касова бележка. Някой да е видял от зъболекар ценоразпис, касова бележка. Да се подгонят всички частни медицински центрове и зъболекарски кабинетчета. Трябва да останат болница като Токуда, там е ясно колко плащаш и за какво.Да махнат направленията за прегледи, че е срамота, по план трябва да се разболяваме. Много некадърници направиха луди пари.

Спонсорирани публикации