БАН не иска политизирана реформа

На 19 май Академията организира митинг-шествие
17 май 2010 19:00,
169
БАН не иска политизирана реформа
Снимка: БГНЕС

В декларация от Общото събрание на БАН се посочва, че академията не би искала въпросите, които се отнасят до нейното реформиране, да се политизират.

БАН пристъпи към своето реформиране, наложено от изискванията на времето, е записано в документа.

Академията на науките - като национален научен център в България, разполага с нужния опит и авторитет, което означава, че тя не се нуждае от каквото и да било излишно драматизиране на проблемите й. Напротив, нужен е откровен и сериозен диалог, се посочва в декларацията.

В нея се припомня, че на 10 май Общото събрание на БАН взе решение за митинг-шествие, който ще се състои на 19 май.

На него ще изразим протеста си срещу заявеното намерение на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов за внасяне на нов закон за БАН, целящ фактическото отнемане на нейната автономия и нейното разформироване, пише в декларацията.

Още по темата

Учените от БАН категорично заявяват, че действията им нямат никакъв политически характер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Калин е с диплома от БАН да ви светна хахах
42
8
 
1
 
! Отговори
Калин преди 14 години
хаха училищата са ваша територия .. на пенсионирана повлекана отишла да преподава на децата, взела щерка си и родата :)Лекуваща алкохолизма на мъжа си, минала покрай преподаване.. освен *** друго произвеждате ли? Докога ще опростачвате децата? Ти да не мислиш, че ще ти се плаща до гроб пенсията за която си отишла там да не мислиш, че като си взела щерка си заплата ще получава? ПЕТ ЛЕВА НА МЕСЕЦ СОЦИАЛНА ДОБАВКА ТОВА ЗА ВАС!ТОЛКОВА СТЕ ЗАСЛУЖИЛИ!много вие даже....
41
4
 
4
 
! Отговори
Лифтерка преди 14 години
Да не забравят да носят червени знамена със сърп и чук...
40
6
 
2
 
! Отговори
Ванко преди 14 години
Нова научна длъжност в БАН.Общото събрание на БАН, оповести своето намерение да бъде въведена нова научна титла - Носач на цукала I-а степен и Носач на цукала III-а степен. На въпроса"А къде e втората степен?", ръководството не можа да се сети поради старческа деменция.Нуждата от новите научни титли бяха оправдани с нарастналите потребности от цукала в БАН и тяхното редовно обслужване, което изисква, както високи познания по логистика, така и умения за работа с дърти комунисти.
39
3
 
5
 
! Отговори
Deltichko преди 14 години
Ела поработи ти няколко дни в училище, та да узнаеш някои неща. :) Много интересно как всички, дето казват колко били лесни тия или ония професии, не им стиска да опитат. Места има - гледаш в сайта на областното РИО и хоп! - намери си...
38
3
 
3
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Като умни отговорете капацитети.. къде по нормалният свят има подобни "научни" звания .. "научен" работник и съдрудник ...?БАН е имало и преди вас болшевишки *** ще я има и след вас:)Освен съветски разработки да сте внедрявали нещо? по нещо да сте работили и заслужили.. и почивките по творческите си домове т.нар на държавна маса .. не сте заслужили, то само с идеология сифилис и алкохолизъм не става!
37
6
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Слави Трифонов подлогата на бракониера минал покрай президент ще ни ограмотява .. Собственика на Пловдив .. свинаря на БРАКОНИЕРА, Г. Гергов ще води изпитната комисия ....това са насадили БАНАНАДЖИИТЕ от съветската "научна" академия .. подобия на Искра Баева да ме учат на нова история.. откога идеологията минава за наука? в което нормално общество го има.. и а ко го има нормално ли е обществото в европейски условия:)
36
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
много си *** бе пич.децата ти сигурно са по-прости от теб.***.
35
5
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
няма грамотно писане за вас, колко да ви го повтарям?:)не е и нужно да е правописно издържано това което искам да кажа!И вас ви знаем какво мислите за обора на болшевшки ***, искате да си остане болшевишко свърталище.. като си го щете изнасяйте се в съветският съюз .. дам да ви търсят издръжка.. дирете си го нейде!
34
2
 
4
 
! Отговори
Softlier преди 14 години
Със софтуер се краде ДДС - при износ.Тук - само чрез общесвени поръчки .Мултомилионер може да си, но битрябвало да си почнал с милиарди.Или си за затвора. Повтярям: или сикрал ДДС, или си гепил от държавнипоръчки, или не си никакъв милионер.Нескромността ти доказва това. Реализираният човек не се пърчикато мизерно парвеню.
33
7
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Вище им академиците .. на т.нар научна академия ... тя нагли същества тръгнали за политизиране да говорят, цялата номенклатура на БКП е вътре .. начело с вожда Александър Лилов ... каква наука е това?
32
3
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
От хора не приемащи бойлера за уред ..на мнението им не държа :)
31
7
 
4
 
! Отговори
ДЪРТИ ,НАГЛЕЦИ... преди 14 години
ДЯНКОВ, НЯМА КАКВО ДА СЕ ПАЗАРИШ С ТИЯ ,ДЪРТИ"КУКУРИГИ", ОТ БАН!!!ОПРЕДЕЛИ ИМ ,ДЪРЖАВНАТА ИЗДРЪЖКА, ПЪК ТЕ ДА СИ РАЗПРЕДЕЛЯТ ПАРИТЕ!!!АКО ИСКАТ ЗА НАУКА....АКО ИСКАТ ЗА ПАМПЕРСИ!!!!ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА,ТЪНЕ В КРИЗА......ТИЯ ЗА ПАРИ РЕВАТ!!!!...КОМУНИСТИЧЕСКА ,НАГЛОСТ!!!!!
30
4
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Отговорете дайте един смислен отговор лишен от *** идеология? къде в норма страна има научини звание и прочие титли, като научен работник ..научен сътрудник и прочие .. как пък ги произвеждате тези академици.. и представители на научната мисъл по брой специализации т.нар в Москва ли ..какъв ви е подбора ценза .. каква е тази наука ваща.
29
4
 
4
 
! Отговори
Калин преди 14 години
и две нули да съм.. твоето мнение слабо ме вълнува.... :P
28
7
 
5
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Бихте ми казали другари от академията и техните сподвижници, къде по нормалния свят ги и какво значат въпросните научни степени и звания.. като научен сътрудник ..какво значи научен работник.. и прочие?И какви са тези печати с петолъчки които БАН бие по документи 20 години след колапса на системата на ***?
27
5
 
5
 
! Отговори
Ванко преди 14 години
БАН е буркан лютеница затворен пред олющен панелен блок една есенна вечер на дивното комунистическо минало. Феодални старци, които си раздават добавки към и без това високи пенсии от 2500 лв. месечно (които впрочем чарвените им гласуваха тъкмо преди изборите, та да ги подкупят и да реват срега срещу реформата в образованието и науката). Нали сте в криза бре банаджии, защо гласувате 1 млн. наши пари за добавки към такива огромни пенсии? Феодални, алчни, старци с памперси.
26
6
 
3
 
! Отговори
Калин преди 14 години
плашам им заплатите .. като единица население, търпя им простотията и бездействието..и прочие а ти анонимко?
25
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Направи справка с чичко Google после пак пиши глупости. Но първо се снабди с тоялетна хартия
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Do Kalin...a tretite puskat studentkite samo ako im pusnat.