Овчаров: Скокът на газа е следствие от подвизите на Трайков

Бившият енергиен министър иска акция “Плямпачите”
30 юни 2010 16:34, Красимир Ангелов
289
Овчаров: Скокът на газа е следствие от подвизите на Трайков
Снимка: БГНЕС

“Само около четири процента от увеличението с близо 25 на сто на цената на природния газ е свързано с клаузата по договора за транзита с "Газпром", сключен от предишното правителство”.

Това обясни в парламента бившият министър на икономиката и енергетиката и настоящ депутат от "Коалиция за България" Румен Овчаров.

Той бе категоричен, че останалите проценти от увеличението са "следствие от подвизите" на министър Трайчо Трайков по задържане на цената на природния газ, неприлагането на механизма на формулата от предишното увеличение и от елементите по нея.

Бившият ресорен министър обясни, че преди 5 години "Газпром" и Русия са поискали природният газ да се плаща по пазарни цени.

Поради тази причина българската страна е взела решение, че е по-добре да се предоговорят условията на договора, за да се постигне плавно повишаване на цената.

“Ако го нямаше новия договор, от 1 януари 2011 г. цената на природния газ трябваше да се увеличи с около 30 процента и то независимо от всички останали увеличения, които сега се извършват”, продължи Овчаров.

Червеният депутат иронично предложи на премиера Бойко Борисов да бъде извършена операция "Плямпачите".

Още по темата

Според него "на няколко души трябва да им бъде отнет звукът" и тяхното мнение да не се слуша от обществеността и от министър-председателя, защото вредят и "от плямпането" им има вреда за държавата.

От своя страна бившият министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров заяви, че с подписването на новия договор с "Газпром" България е избегнала криза, каквато претърпя Украйна.

“До 2013 г. единственият шанс за доставка на газ се нарича "Газпром", заяви Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
5
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТ НА РЪБЪ преди 14 години
ПЪРВАНОВ ДА МОЛИ СВОЯ ГОСПОДАР ПУТИН ЗА ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ЗАРОБВАЩИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ДОГОВОРИ.
100
2
 
5
 
! Отговори
Калин преди 14 години
*** си обичат загробващите договори, скъпа газ за потребителите за тях големи комисииони!как може една Германия и ред други страни да потребяват около 25 30% съветски газ а ние изцяло съветски?Казвам съветски понеже газта не идва от Путин идва от онова що е заграбил Путинян от азиятските страни около Кавказието *** си обичат родината а *** нещо дори и в Беларус не искат да плащат от любов по съветското корпоративно конгломератче!Путин не може да гарантира собственото си потребление!
99
1
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
Какво задържане на цените бе *** дали два пъти по петнайсет или на веднаж, разлика от пет месеца какво значение има
98
3
 
13
 
! Отговори
Menn преди 14 години
Комунистическа Нагла Гад!
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти за кой съд говориш бе?За тоя дето осъди маргините илигалеви или нагли или кой още не.Бесилка пред парламента и да се качват един по един наред
96
7
 
4
 
! Отговори
Stalin111 преди 14 години
Който не слушка Кремъл плаща скъпо.Чичо сам газ няма да ни даде така ,че *** демократи ние ще властвамe завинаги.
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Боко и Овчаров разиграват театро....Доброто и лошото....Овчаров няма да влезе в затвора,защото Боко му пази гърба !!!! Иначе няма логика,дългият инкасатор да му се подиграва така показно,а Боко да е толкоз безпомощен,че вече на всички снимки по вестници и сайтове да е със плачлива физиономия !!! ПОСТАНОВКИ !!!
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
крайно време е този да го съберат с другаря му по партийна линия луканов да си правят там мръсните сделки.
93
2
 
6
 
! Отговори
ЕС преди 14 години
ТОЯ Е ВЕСЕЛ ЩОТ СИ ПРИБИРА КОМИСИОННИТЕ, А НА НАРОДА ЖАЛНА МУ МАЙКА
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е ми р овч и тиквата да седнат и да се разберат,кой да обесим-тоя,оня или тези от дквер и булгаргъз
91
3
 
3
 
! Отговори
къри преди 14 години
Договора подписан при Костов,валиден до 2011г,беше на цена около 100$ за 1000куб.м.Р.Овчаров,преподписа договора 5 г по рано с уговорката,че ако не изпълним исканията на руснаците,като изтече срока ще ни го изкарат през носа.Овчаров подписа за цена 3-4 пъти по висока.И сега се смее и гледа сеир.Независимомо от всички обещания,руснаците пак ни го изкараха през носа та и отгоре.Със старият договор,5 г щяхме да ползваме евтин газ,да спестим почти 1млрд$.Изхода щеше да е същият...
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Изхода е не ние да се караме кой е виновен,а да скочиме нощеска и да ги ступаме.Само да обиколиме парламента и да ги видя каква цена ще ни кажат за газа и ги почваме!
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Щастлив е че хората са нещастни и че цените ще растат.Така се радваше и Луканов.
88
3
 
8
 
! Отговори
W преди 14 години
ПРЕПАЗГЛЕЖДАНЕ НА ЗАРОБВАЩИТЕ ДОГОВОРИ / ДОГОВОРЕНИ МЕЖДУ ГОЦЕ И ПУТИН,ОДОБРЕНИ ОТ СТАНИШЕВ И ПОДПИСАНИ ОТ Р. ОВЧ./И ДАВАНЕТЕ ИМ НА ГЛ.ПРОКУРОР ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
87
2
 
8
 
! Отговори
oho преди 14 години
До тук е ясно че Р.Овч. е подписал секретен договор, с който прекрати изгоден действащ договор и в замяна е договорил доставки до 2030-та без да уговори ЦЕНИ. Какво означава да договориш нещо без цена? Р.Овч. и Станишев още ли се бъзикат с нас? Дайте просто да ги обесим двамата.
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не разбрах като договора е до 2011,защо от сега вдигат газта? И те като енерго разпределителните бандити-новият ток-със стара дата!
85
2
 
8
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 90 ДАНС е още техен. Абе, в тази България няма читави българи. Сега ще скокнат червени ***, да го защитават. Професионалист бил. Професионалист е в краденето.
84
2
 
13
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Отдавна не влизам тук. Но този наглец ме вбеси. Кога ще има операция "Върнете кинтите, червени *** или ще си ги вземе сами!" Лъжливото Овчарче, Станишчето и Гоце, да се скрият, че в тази криза един Пиночет ни трябва, един стадион и от стадиона да излизат само тези, които са с изпразнени сметки. От 1976 г. насам. Пълна ревизия на имоти и сметки от тогава, до наши дни.
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Скоро ще си прави протеза другаря Овчаров!
82
3
 
5
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
В договора има известна конфендициалност по отношение на конкретните цени, но не и в ценообразуването им. Говори се за престъпно ценообразуване и ако е така какъв е проблемът да се заемат с тях органите призвани за това. Говореше се и за други необезпечени договори за два милиарда...Къде са...? Опозицията ги иска непрекъснато. И те ли са секретни. Бълтария плаща една от най ниската цена на газа в ЕС. /на дребно/ Колкото и да има разлика в "на едро и дребно" все пак в основата е цената на едро.