Не всички роми са на гърба на обществото, твърди Еюп

"Има роми, които работят, търсят, намират, има и джебчии"
2 авг 2010 07:45,
153
Не всички роми са на гърба на обществото, твърди Еюп
Снимка: БГНЕС

"Решението се търси постоянно и постоянно трябва да се работи по въпроса за интеграция на отделни социални слоеве. Ромското малцинство е най-голямото в ЕС. Ако се говори, че не е интегрирано, то значи е и най-изолирано".

Това каза пред БНР Кемал Еюп, председател на Комисията за защита от дискриминация в коментар за интеграцията на ромите.

"Европа набляга за спазването на правата на човека, затова има директиви, както от ЕС, така и от Съвета на Европа, и се следи за спазването на правата на човека", допълни Еюп.

Още по темата

"Когато нарушават обществения ред и обществото не може вече да търпи това, естествено е, че ще ги върнат в тяхната си страна", категоричен бе той.

"Всеки, който престъпва законите, получава санкция. Въпросът е, че става дума само за ромите в момента. Български служби са поканени там (Франция, която обяви, че ще върне в родината им стотици български и румънски роми - бел.ред.), за да уредим въпроса с хората, които ще бъдат експулсирани, това е въпрос на взаимодействие.

Аз съм „за” да има статистически данни, примерно да знаем колко роми имаме, колко от тях работят, колко деца от такъв произход не посещават училище, иначе как можем да направим перспектива за икономиката на нашето общество, както и в социалната сфера?", попита Еюп.

"Аз съм против всички роми да се причислят към обществена група, която е на гърба на цялото българско общество", допълни още шефът на Комисията за защита от дискриминация.

"Има роми, които работят, търсят, намират, има и джебчии. Към отделните групи трябва да има отделна целенасочена политика. Имаме стратегии, програми, но работата там ми се струва, че замира. Ние сме пъстроцветно общество, такова сме били, такова и ще бъдем. Когато има неравно третиране, обикновено това води до дискриминация", категоричен бе Кемал Еюп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: ФранцияНикола Саркози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не е вярно,че са мързеливи-войничетата-трдоваци бяха все *** и турчета Толкова много работеха и стоеха и то съзнателно" - глупости на търкалета!!! По мързелива и нагла *** и от двата вида няма. Работили са защото са яли много бой, бой с лопатата по главата. Ама тогава нямаха привилегии като малцинства!
56
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тея не са хора .... това са ***.
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** са "децата на света", така че не прехвърляйте топката, а си ги поемете и превъзпитавайте. То си е много лесно да цитираш само закона за човешките права...
54
3
 
6
 
! Отговори
Vanhorn преди 13 години
А бе Еюп ли си какъв си,що не вземеш 2-мацигани да ти бачкат а ?? Па да видим какви са ??Само приказки от вас,а файда никаква !!!Всички са търтеи и нищо не става от тях.........това е истината !!
53
2
 
3
 
! Отговори
Жо преди 13 години
До 45 ДАНИЕЛА: Евтаназия- актът, с който някой отнема живота на друг по негова изрична молба.
52
4
 
20
 
! Отговори
Дам преди 13 години
Работят те,работят професии който не се облагат с данъци-просяк,крадец,***.....Най-масовата им професия е -секс без презерватив с цел увеличаване на гнусната им популация.....и живеене от помощи
51
3
 
9
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Съмнява ме да има ***, който да НЕ Е на гърба на обществото. Справка от последните събития:"*** си *** бебето в клозет и чака за това благородно деяние социална помощ". Но съм СЪГУРЕН че Еюп е на нашия гръб!
50
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички *** са на гърба на обществото - 5-те процента, които работят, спокойно могат да бъдат засенчени от 95-те процента джебчии, обирджии, ***, сводници и т.н. Стерилизирайте ги, лишете ги от българско гражданство и ги изгонете от страната. Друго решение няма.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не всички да - само живите !
48
3
 
3
 
! Отговори
Аууу преди 13 години
Ми щом си с висшО значи хептен я втасахме...
47
4
 
21
 
! Отговори
нервна преди 13 години
в България няма роми - нашите са си 100% циганиНапротив- ***,идва от" Си Ганг",което на санскритски означава хора от Ганг.*** си е просто етнос като всички други.Проблемът е,че в *** *** са малко,а останалите от етноса са ***- тъпоумни,мръсни,миризливи,крадливи,мързеливи ***.В нормалните народи свестните са много,мършата е по-малко.При *** е обратното-свестните са малко,мършата е много.Просто съотношението е обратното.
46
5
 
15
 
! Отговори
9 преди 13 години
Всеки, който пристъпва законите трябва да бъде санкциониран.Въпросът е, че *** никой не ги санкционира.Най големите безобразия в страната вършат те, а възмездие няма.Това много притеснява обществото.Чувстват се безнаказани, затова правят така. По соца не смееха, защото ги беше страх.*** трябва да се страхува, иначе е опасен, защото е *** и примитивен.Няма с какво да мисли.Той задоволява само животинските си страсти.Не ми говорете за интеграция, те не желаят товаи няма как да стан
45
3
 
11
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Има интегрирани ***,като белите лястовици са!Ама за дугите оправия няма.Даже и французите се отказаха от "нашите" ***-не стават за нищо цивилизовано!
44
4
 
32
 
! Отговори
bg преди 13 години
Какво нтегриране какво чудо. Като изнасилят и убият бабата на някой такъв защитник тогава че ги питам дали пак ще ги защитават. За това само газови камери и крематориуми....
43
5
 
14
 
! Отговори
ДАНИЕЛА преди 13 години
Само евтаназията ще ни спаси от тях !!!!!!!!!
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Даа.. Индия стигнаха до там 65% от населението да има достъп до канализация.
41
3
 
6
 
! Отговори
Даниела преди 13 години
само евтаназията ще ни спаси от тях ...
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как вингаи ще сме били пъстроцветно общество бе??? Тия всякак се опитват да ни втълпят глупости и да отслабят инстинкта ни за самосъхранение. 500 год. сме били под турско РОБСТВО и вкрайна сметка ... нямаме нищо общо с турците. Или ние или ***. Държавата явно избра ***. А дали и българите...????
39
2
 
12
 
! Отговори
....... преди 13 години
Не мога да се интегрирам,не умея да играя кючек.
38
2
 
14
 
! Отговори
фил преди 13 години
в България няма роми - нашите са си 100% ***, има разлика между понятията ром и ***