Не всички роми са на гърба на обществото, твърди Еюп

"Има роми, които работят, търсят, намират, има и джебчии"
2 авг 2010 07:45,
153
Не всички роми са на гърба на обществото, твърди Еюп
Снимка: БГНЕС

"Решението се търси постоянно и постоянно трябва да се работи по въпроса за интеграция на отделни социални слоеве. Ромското малцинство е най-голямото в ЕС. Ако се говори, че не е интегрирано, то значи е и най-изолирано".

Това каза пред БНР Кемал Еюп, председател на Комисията за защита от дискриминация в коментар за интеграцията на ромите.

"Европа набляга за спазването на правата на човека, затова има директиви, както от ЕС, така и от Съвета на Европа, и се следи за спазването на правата на човека", допълни Еюп.

Още по темата

"Когато нарушават обществения ред и обществото не може вече да търпи това, естествено е, че ще ги върнат в тяхната си страна", категоричен бе той.

"Всеки, който престъпва законите, получава санкция. Въпросът е, че става дума само за ромите в момента. Български служби са поканени там (Франция, която обяви, че ще върне в родината им стотици български и румънски роми - бел.ред.), за да уредим въпроса с хората, които ще бъдат експулсирани, това е въпрос на взаимодействие.

Аз съм „за” да има статистически данни, примерно да знаем колко роми имаме, колко от тях работят, колко деца от такъв произход не посещават училище, иначе как можем да направим перспектива за икономиката на нашето общество, както и в социалната сфера?", попита Еюп.

"Аз съм против всички роми да се причислят към обществена група, която е на гърба на цялото българско общество", допълни още шефът на Комисията за защита от дискриминация.

"Има роми, които работят, търсят, намират, има и джебчии. Към отделните групи трябва да има отделна целенасочена политика. Имаме стратегии, програми, но работата там ми се струва, че замира. Ние сме пъстроцветно общество, такова сме били, такова и ще бъдем. Когато има неравно третиране, обикновено това води до дискриминация", категоричен бе Кемал Еюп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: ФранцияНикола Саркози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
5
 
! Отговори
sts преди 13 години
ХАХАХАХ ЗАЩО *** НЕГРАМОТЕН РЕШИ ЧЕ СЪМ ТЯ АХАХАХАХ,ТОЛКОВА СИ КУХА ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕШ В КАКЪВ РОД ПИША ХАХАХАХ.ОТИВАЙ НА УЧИЛИЩЕ,АЗ СЪМ 100 % БЪЛГАРИН А ТИ ДОРИ НЯМАШ ДЪРЖАВА,НЯМАШ ИСТОРИЯ ВИЕ СТЕ ЕДИН ЦЕРЕЙ И НИКОЙ НИКАДЕ НЕ ВИ ИСКА,ТАКА ЧЕ НЕ МИ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ
76
7
 
1
 
! Отговори
CIGANKA ANNA преди 13 години
AZ VLADEJA 7EZIKA PA SI POMISLI AZ LI SAM NEGRAMOTNA ILI TI PA STOM I IMETO NESI NAPISALA TOVA GOVORI CE TI SAMA NEZNAES KOJA SI.MOZE I *** DA TE PRAVIL
75
2
 
7
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 79Проблема идва ,че живеят в незаконно строенни къщи водят се че нямат собственост по този начин прецакват държавата и смучат пари! Продават гласовете си и после политиците са им задължени ,и си затварят очите за безчинставата които вършат по селата дори вече по-малките градове!
74
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 13 години
Политиците ни крадат от горе,*** ни крадат от долу и пак българина е расист и виновен за всичко.Това трябва да спре
73
2
 
6
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Снощи даваха по ТВ една баба в някакво село която трябвало да връща помощ за отопление защото синът и живеел в същия двор в друга къща но щом са в един имот се водят общо домакинство.Сега жената ще връща с лихвите макар че това твърдение за домакинството е спорно.А при *** как е.Колко семейства живеят в един "имот" и колко домакинства са.Къде е Борисов сега да застане на страната на справедливостта а не да допуска селски конфликти да ръководят социалните служби.
72
7
 
1
 
! Отговори
FATME TURKINJA преди 13 години
ABE BGARI STIGA S TAJA ANONIMNOS VIJE IMATE LI IMENA PONE NA VAS T ZIVKOV VI E OSTAVIL AKO NA NAS NIJE VZEL.TA ZA *** U VSEKO STADO IMA MRSA PA DAZE I U B L G A R S K O T O
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Има роми, които работят" хахахахах най-големия виц! Сигурно 1% работят някаква професия, 15% метат улиците (което се състои в 5 мин.метене и 30 мин.лежане под някое дърво) и останалите 84%+тези 15% крадат и са на помощи! КАК ЩЕ СЕ ОПРАВИМ, като само те ни оправят?
70
2
 
10
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Това *** да каже на Българин *** е голям виц!*** не можете да живеете самостоятелно трябва да има от кой да смучите 60% сте на социални помощи аз на това му казвам ***!Писна ми да ви храним станахте прекалено много заради Доган спряха детските на Българксите деца за да гласувате за този долен крадец!
69
7
 
3
 
! Отговори
рокамбол до 73 преди 13 години
ще ти кажа какво мислят за вас европа крадлив народ , гъзо лижещи,*** народ,който неможе да се намира кой даги води и си търсат царе от чужбина да ги оправи
68
2
 
7
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 65 *** АННАИма богати *** вярно е ,но бедните са много повече смучат Българите трябва да ви храним децата източвате държавата по най-долния начин дори икономическа сила като Франция не ви иска!
67
3
 
9
 
! Отговори
! преди 13 години
хаха..Баси вица дето каза ***.*** ще нарича ,тези,дето го хранят.Наглостта им отдавна мина всички граници! Ало..***..Какво сте постигнали вие ,че нас ще наричаш ***.Едно нещо ми посочи...Европа какво мисли за нас не знам,но от вас направо и се гади.
66
6
 
0
 
! Отговори
рокамбол до sts преди 13 години
еееееехххххеее та от вас колко души пиши на латиница бе прос бг. та ти видя анна тога повечето от форума значи са неграмотни
65
3
 
2
 
! Отговори
Stoian преди 13 години
А ти какъв си бе ***,къде живееш ***,на личната ти карта какво пише *** такаеа
64
2
 
3
 
! Отговори
sts преди 13 години
Първо пиши на български,или си неграмотна.Гледам че ти е трудно и на латиница да пишеш,по добре не се мъчи
63
11
 
1
 
! Отговори
до stoian преди 13 години
вие бг. сте болен народ от вас по-*** хора не съм видял така мислят и в европа за вас
62
2
 
7
 
! Отговори
sidi преди 13 години
в покрепа на 42 У нас българите, патриотизмът и българщината трябва да е над всичко !! Да съхраним единтичността си на всяка цена ,това трябва да е задължение на всеки от нас.
61
2
 
12
 
! Отговори
!!!???? преди 13 години
От облас в страната съм където има много ***.Вярно е това,че има богати ***.Имат къщи като палати,демонстрират буквално благополучие,пред гаражите луксозни автомобили.Апропо,как вземат книжки за правоуправление на МПС,когато дори не знаят да четат?..Та ,тези *** "работят" като джебчии в чужбина...Защо никой не им търси сметка с какви доходи са натрупали демонстрираните блага непосилни за много българи.Същите тези вземат и помощи ,представете си,водят се безработни...
60
3
 
5
 
! Отговори
омбре преди 13 години
Аман Роми та Роми ,не са Роми а *** и това е име не се употребява защото е станало нарицателно.Естествено ,че има честни,работливи и достойни за уважение,но това са вероятно по малко от2 или 3 % останалото е генетично увредено за жалост.Именно тая част се възпроизвежда неимоверно бързо и е в тежест на обществото.Едва ли ще се намери някога начин да се интегрират ,може би след 1000 години дано ,не им мисля лошото.
59
4
 
12
 
! Отговори
Stoian преди 13 години
Едва ли има трезвомислещ БЪЛГАРИН който да не мисли че мангалоидната раса са *** в държавата.Истината за това че не се взимат мерки срещу професията "РОМ" е заради *** гласове покрай изборите.Кажете ми толкова ли е трудно да въведът прости правила,като например:Без основно образование нямаш право на помощи повече от 3 месеца,без средно нямаш право да гласуваш,да имаш шоф,книжка.Искам да се изчистиме от тази НАПАСТ,ама някои имат интерес да не искат
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Работеха,защото иначе тоягата...и те разбират само от това! Тояга! Ха,войничетата ми дава за пример...И кога беше това?.....Строителни войски вече ги няма...Излишно е да се говори какво е било.Днес как ще се справим с тази *** е въпроса..