Пращаме одеяла в помощ на Япония

На този етап няма да изпращаме човешки ресурс в далечната страна
17 мар 2011 14:24,
112
Пращаме одеяла в помощ на Япония
Снимка: Булфото

Засега България няма да изпраща човешки ресурс в пострадалата от земетресения и цунами Япония, съобщи премиерът Бойко Борисов.

По думите му нашата страна ще изпрати хуманитарна помощ във вид на одеяла.

"Поддържа се ежеминутна връзка с еврокомисар Кристалина Георгиева, за да се уточни пунктът, на който трябва да бъде доставена помощта. Ако се наложи, ще пращаме още“, уточни министър-председателят.

Придружен от министъра на околната реда и водите Нона Караджова и от министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, Борисов откри новата пречиствателна станция в Хисаря.

Модерното съоръжение е на стойност над 32 милиона лева, 18 млн. от които дава държавата.

На местните жители Борисов съобщи добрата новина, че се ангажира да върне за стопанисване от общината пет минерални бани, които сега пустеят с цел развитие на туризма.

След като се окъпа във всенародна любов и засия пред аплодисментите на присъстващите, Борисов се разяри на журналистите.

"Няма да ви отговарям на въпросите, защото аз едно казвам, а вие отразявате друго. Какво ме питате за АЕЦ "Белене", като ида там, тогава ще говоря за него, като ида в парламента, ще ме слушате оттам за Белене“, сепна се премиерът.

Той не уточни дали горивата, обект на протести през последните дни, ще поевтинеят. „Пратили сме писмо до ЕС, питайте си кореспондентите там“, отбеляза Борисов и уточни, че финансовият министър Симеон Дянков е в Брюксел и оттам ще даде пресконференция по темата.

"Следим непрекъснато радиационния фон. Знаете, имаме такава агенция. На този етап няма опасност от ядрена радиация за България“, каза още премиерът по повод опасенията на хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
11
 
! Отговори
до 41 преди 13 години
И кво да каже Кранталина?Тя нали е хранениче на тиквата бе.
27
12
 
5
 
! Отговори
от 19 преди 13 години
Човека изявява някакво желание за помощ. По- добре одяла от колкото нищо. Ама те , Българина да плюе е въпроса, да се подиграва ...абсолютна простотия си е това . А защо ? И те не знаят. Чешат си езиците !
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
41-И като си толкова добър ти лично какво направи за да го покажеш! Дари ли нещо? Лицемер мизерен!
25
2
 
13
 
! Отговори
верно бе преди 13 години
Мдааа ако Весо Маринов-потния отиде във Фокушима да попее на реакторите и тъй хем с потта си ше ги охлади хем борещите се с кризата хора ще се убедят,че има и по-лошо от тва да те залее цунами и да ти гръмнат атомните реактори.
24
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз повече няма да гласувам за герб
23
11
 
13
 
! Отговори
Браво преди 13 години
Какво пак мрънкате бе , снощи комисар Кристалина Георгиева , каза че за сега САМО 3 страни от ЕС са предложили помощ и една от тях е България.Бъдете хора, стига с този негативизъм.Одеала и минерална вода, може България да няма възможностите на големите страни, но важното е желанието да помага на засегнатите хора от природни бедствия. При пожарите в Русия , отново Борисов бе от първите изпратили огнеборци на помощ на руснаците. Браво , най накрая някой да покаже че българите сме добър народ.
22
5
 
13
 
! Отговори
Тикволюб преди 13 години
Да им изпратим и дюнерите...
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
37 - И кой реши, че са прости? Ти ли?:) Откога ти е това състояние:)
20
5
 
22
 
! Отговори
Онанимен преди 13 години
евала,Бойко :) пратете и чаршафи,и възглавници ... и подвижна шкембеджийницапратете самоходна система за разпръскване на айран,пратете Веско Маринов да им попее малко.
19
16
 
3
 
! Отговори
от 19 преди 13 години
Трият се , защото са прекаленно прости!
18
4
 
22
 
! Отговори
До 31 преди 13 години
Застъпи ГЕРБавия *** на смяна, и заедно със Боко Тиквуня проверяват коментарите :) А във началото всички коментари бяха свързани със Премиеро Слънце :)
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
31- Защото не са ласкави за Боко:)
16
2
 
14
 
! Отговори
Пешо Клошаря преди 13 години
Кой ми открадна одеалото, бе...
15
3
 
18
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
*** наистина журналята са си виновни.И що му обръщат внимание на тиквата?Остайте го бе.Направете бойкот на публичните му и всякви други изяви.Не пишете нищо за него все едно не съществува.Направо ще го съсипете.Той ако не си види снинмката у некой вестник и получава душевни кризи.
14
1
 
18
 
! Отговори
??? преди 13 години
Какво става, защо всички постове се трият?
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
28 - Какво да правят хората - изнемогват!
12
4
 
6
 
! Отговори
неДоволен преди 13 години
Стига с тая София бе , стигаааСофия не е България ...опсс извинявам се тези 30 мнл инвестиции са били в Хисаря....както и да е дее , нищо че новината е хубава пак Ууууууууууууу :))))
11
2
 
17
 
! Отговори
Toni преди 13 години
Охоооooo, Цензура :)
10
7
 
15
 
! Отговори
Луди са преди 13 години
Тези ГЕРБавите наистина пощуряха :)) Предусещам, че във най скоро ще ни забранят да пишем по форумите ! И ще ни арестуват ако разказваме вицове за Боко !Това и при комунизма го нямаше....Не пишете срещу МУТРАТА възхваляйте го и няма да ви изтрият коментара :))
9
2
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
tia odeala sa mai ot amerikanskia rezerv.balgaria e kato rim hliab i zrelishta na talpata ,....