Три гиганта се целят в "Булгартабак"

Бритиш американ табако, Джапан табако и Кореан табако го искат
Обновена: 10 юни 2011 07:06 | 10 юни 2011 07:00, Красимир Ангелов
91
Три гиганта се целят в "Булгартабак"
Снимка: Булфото

Три сериозни инвеститора купиха тръжни документи за участие в конкурса за приватизация на "Булгартабак" до изтичането на крайния срок в 17,30 ч в четвъртък, твърди "Труд".

Става въпрос за втория в световен мащаб производител на цигари Бритиш американ табако, Джапан табако интернешънъл и Кореан табако груп .

Японската и корейските компании се опитват да започнат производство в ЕС, което да им позволи да избегнат плащането на високите вносни мита за своите цигари.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че през май стана ясно, че държавата стартира поредната приватизация на тютюневия холдинг "Булгартабак".

В „Държавен вестник“ бе публикувана заповедта на изпълнителния директор на Агенцията за приватизация, с която се обявява конкурс за продажба на холдинга.

Според обявата се продават 5 881 380 броя акции, които са около 79,83% от капитала.

Този път купувачът ще бъде задължен заедно с работещите да придобие и отдавна неработещите фабрики на "Булгартабак".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: Булгартабак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
до 60 преди 13 години
и да ги заплюеш никаква файда трябва да стане като в арменския парламент *** политици гнусни -крадци .
78
0
 
6
 
! Отговори
до 71 и 72 преди 13 години
Ей църльо, не всеки който е против тези грабежи наречени продажба е комунист. Аз лично съм от дисидентско семейство и нямам нищо против държавата да беше прибрала 2 млрд долара от продажба вместо смешните 200 млн, да плащам по-нисък ток, защото държавния монопол бил по-лош от частния, да се продават само губещи предприятия и то на честна пазарна цена - затова се плащат толкова осигуровки и данъци, защото хазната е празна като твоята пробита кратуна, увреден индивит такъв!
77
0
 
6
 
! Отговори
do 71 преди 13 години
до 71. Ти си чугунена тиква, а не другите. До преди продажбата БТК правеше по около 50 млн щатски долара на година. Продадоха я за малко повече т 240 млн, а след това последваха 2 препродажби за над 1 млрд долара от частници! Да не говорим в енергетиката какви врътки се направиха. Те тези мерцедеси, хотели и пр. ги виждаш не заради добри безнес идеи, ами заради плачкосване и разграбване на държавно имущество. Затова хазната е празна и затова пенсиите са по 80 евро. *** талпа проста!
76
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 13 години
единия гигант е гигантка Цветелина Борисова.
75
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
българина разбра нещо много важно през годините....а именно че нищо хубаво не го очаква когато нещо се продаде от правителство и държава...и всичко рефлектира върху самият него...продадоха нефтохима и енергийните ни източници ..и какво ли не още..резултатът го виждаме всеки ден...увеличение след увеличение всеки ден...няма да има край всичко това
74
0
 
3
 
! Отговори
пушач преди 13 години
Три гиганта се целят и не могат да го оцелят!
73
1
 
4
 
! Отговори
stg преди 13 години
ако не се продаде Булгартабак до 3 години ще спре да съществува това е положението и не вярвам аз в големите играчи основния заподозрян за мене е КТБ сиреч Доган, срещу подкрепа на ББ
72
0
 
5
 
! Отговори
до 63 преди 13 години
И аз съм градил!Ама питаш ли се защо беше изграден безсмисления завод Завод за тежко машиностроене в Радомир например? Завод без никакви пазарни перспективи?!?Ами сега вече е ясно Трябваше да се похарчат няколко милиарда долара, които ги гушнаха големи доставчици на оборудването "Манес Ман", "Круп" и др.И дали безкористно другарите от ЦК и Полтбюро са взели това решение или то е било смазано с по някой и друг милион комисионна!Сам си отговори, като имаш впредвид с какви кинти стартира
71
4
 
9
 
! Отговори
2121 преди 13 години
До всички разбирачи: ами да върнем държавната собственост бе ***!То в СССР и апартаментите бяха държавни/наричаха се комуналки/!Боже и след 45 г. комунизъм има апологети да държано-плановата икономика!"Лош е матряла"! Прав е Царя, а и Боко!За тоз "Матрял" само диктатура!Демокрацията е противопоказна!!
70
2
 
6
 
! Отговори
2121 до 69 и др. преди 13 години
Другарко, колко пъти да обясняваме, че по принцип държавата е лош сотопанини и собственик!Какво другао трябва да се случи за да вденеат чугунените мозъци, след като 45 г. комунизъм /чети държавна собственост/ доказах това по безапелационен начин!Ами вижте БТК бе товарищи, преди приватизацията беше на загуба! За какви печелби за държавата бълнуват няко *** тука бе! Има загуби за държавата от държавните компании, които се покриват от бюджета!Вижте БДЖ в момента, чугунени мозъци, какви загуби
69
0
 
4
 
! Отговори
blackradio преди 13 години
57 те са опитаха да ни изкризисират жилищата *** ние здраву стискаме и не пущаме...че тая криза за кво беше мислиш...ще ни дръпнат още 2-3 кризи и ше клекнем
68
3
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Булгартабакът е вече ясен-отече...Да се готвят НЕК, БДЖ.След това-МВР и МО.Училищата няма да са частни-никой не ще инвестира ограмотяването на общите си работници и обслужващия персонал от домашни помощници.Но това още не е страшно.Страшно ще е, ако някоя сутрин по новините на някоя телевиция чуете, че поредния търг за продажба на сградите на НС, министерския съвет и президентството се е провалил, и няма да има пенсии за много хора.Дано да съм лош пророк.Още има соц.сланина да ***...
67
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
japan tabako zigarite 6te svetiat bez da gi palime.
66
1
 
4
 
! Отговори
до 65 преди 13 години
Абсолютно съм съгласен с теб - по-лошото от държавния монопол е само частния! И не трябваше да се продават ЕРП-тата, ВиК /концесиите/ и БТК!Не стига, че го направиха на мижави цени, без търг конкурс бивши управници, но го отчетоха като "сериозни" чужди инвестиции! Малко след това БТК го препродадоха в пъти на по-висока цена! Сега ни дерат както си пожелаят!С Булгартабак обаче не е точно така, защото е предприятие опериращо в силно конкурентен отрасъл!
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това е до контрол 64 и до алчни началници . щом е държавно значи трябва да е в услуга на народа и за народа дори и да работи без печалба а само да потдържа системите си в изправност. но нещата не се разбират тъка от нашите оправници
64
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 13 години
Така е 64, само че пак говорим за хора и управление. Защото по-лошо от държавен монопол е само частен монопол. Примерно в Швейцария цената на топлоенергията не е мръднала от 10г. Ама там не уравляват дупедавци и няма ДКЕВР и шушулувци, които за една комисионна са готови и майка си да продадат, камо ли някакъв си народ. Мен от това ме боли, че в днешните управници как няма поне чатичка от Левски, Ботев, Каравелов, та да мислят и за хората, а не само да продават интересите ни срещу трохи.
63
0
 
3
 
! Отговори
до 59 преди 13 години
Производството на цигари няма нищо общо с ВиК и енергоснабдяването, които са монополисти и нямат никаква конкуренция! За сметка на това, обаче бяха продадени без търг и конкурс, но това е друга тема! Но например "Топлофикация" София като е общинска /или държавна - не знам/ какво добро са видяли хората от нея! Монополист, който не допуска конкуренцията до себе си /например само някои крайни квартали са газифицирани/, определя каквито му скимнат цени и хората не знаят какво плащат!
62
4
 
10
 
! Отговори
Phantomaa преди 13 години
Най-накрая дойде редът и на Булгартабак сега някоя от тези три компании ще го вземе за жълти стотинки както стана наскоро с Кремиковци ,а преди това и с Вазовските заводи,БТК,Енергото,Балкан и още много други.Навремето нашите баби и дядовци цял живот са градили социализъм и са строили заводи и предприятия и е имало работа за всички.Сега е демокрация(СВОБОДИЯ) и тази *** и *** ,която е в парламента разпродава и приватизира предприятия и заводи и казва ,че при социализма е било лошо да бе да.
61
0
 
11
 
! Отговори
до 60 преди 13 години
Всички ще те подкрепим в начинанието.
60
6
 
2
 
! Отговори
до 56 преди 13 години
Извинявай, но се изказваш меко казано - неподготвено!Няма как една фирма успешно да конкурира само на националния пазар корпорации, които оперират в глобален мащаб! Това да правиш вносните стоки изкуствено по-скъпи от нашите са откровени глупости, които не водят до нищо позитивно в дългосрочен план, дори напротив - може да доведе до международна изолация за страната ни! Проповядваш някакви странни комунистически идеи, дори от преди ерата на СИВ!