Врагове искат да откъснат децата от вярата

Пловдивският митрополит Николай критикува в проповед законопроект
Обновена: 29 юли 2012 15:25 | 29 юли 2012 15:25,
342
Врагове искат да откъснат децата от вярата
Митрополит Николай. Снимка: Булфото

Пловдивският митрополит Николай остро разкритикува текст от проект на Закон за детето, забраняващ въвличането на деца в религиозни дейности по време на проповед в Смолян днес.

Това би означавало не само да се забрани вероучението, но и да забраним на родителите да кръщават децата си, да забраним на децата да се кръстят, посочи той.

Според него отклоняването на децата от вярата е може би целта на "онези врагове на българския народ".

Повод за критика от страна на клира е текст от законопроекта, в който освен забрана за въвличане на деца в политическа и синдикална дейност, вече се посочва и религиозна.

Може би ще забраним на децата 10-те Божи заповеди или да празнуват Рождество Христово или Коледа, каза в словото си митрополитът.

Той допълни, че днес, макар и в свобода и демокрация, "сме под едно по-тежко робство - на бездуховността".

Пловдивският митрополит Николай отслужи Божествена света литургия по повод храмовия празник на църквата "Св. Висарион Смоленски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
6
 
! Отговори
Исус е Господа ни преди 12 години
"Ето иде с облаците и ще Го види всяко око и ония,които го прободоха и всички земни племена ще възридаят за НегоТака е.Амин."
116
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо трябва да приемам тези твърдения за верни? За да съм си виновен сам за всичко. И да се пукам от страх от възмездие? За последните 23 години трябваше да сме съвременници на апокалипсис, заради крадливото престъпно племе, което унижава народа ни!Какви цитати ще ми извадиш за това, че 600 000 души са на ръба на мизерията? Ние ли сме виновни? Дай малко цитати кой на кого за какво да вярва! Справедливост като в съдебната система!Антихристът е този, който ни кара да мислим и да се бунтуваме.
115
4
 
8
 
! Отговори
Svilen75 преди 12 години
О, боже, и този тръгнал да ми говори за духовност. Точно този, който раздава титли на хора, чиято единствена заслуга е, че имат пари (крадени от народа, разбира се). Този, който превърна един културно-исторически паметник в храм на кича.А иначе религията и вярата са си изживели ролята и времето, време е да напуснат сцената. Колкото по-малко вярващи, толкова по-малко и сектанти, и шарлатани. Не бива да се допуска да се промива съзнанието на децата с разни религиозни глупости. Религия не е равнозначно на морал. Първо да научим децата да мислят, а пък после сами да си избират дали да вярват и в какво.
114
4
 
5
 
! Отговори
! преди 12 години
Здраво атеистично възпитание излъчват повечето от коментарите. То и проектозаконът е опит за реализация на една комунистическа мечта-държавата да определя какво може и какво не във възпитанието. Поне имайте здравия разум да не хулите Бога-важно е за душата ви,макар материалистическата ви парадигма да не допуща съществуването и.
113
2
 
3
 
! Отговори
избор преди 12 години
88 Има свобода на избор между антихриста и Господ Исус,между"Геена огнена"и спасение."И тъй вярването е от слушане,а слушането от Христовото слово"-Римляните 10:17
112
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Врагове?! Или алчността на свещениците? Кажи ми как да ти повярвам, че трябва да дам ризата си на ближния като 5 мин. преди проповедта си слязъл от Бентлито? Ти били споделил Бентлито си с бедните или Ролекса?
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
youtube/watch?v=fv49_YZUt3k
110
1
 
3
 
! Отговори
отговор преди 12 години
"ако ги питаш кой е антихриста ще ти кажат,че той е създаден от такива като на"_цитат на "Вагнер"83По-скоро Вагнере подкрепян от теб.Подкрепяш го ,като отричаш Госода Исус."И даде му се власт да говори с устата си горделиво и богохулно,даде му се още власт да действа 42 месеца.И отвори устата си и изрече хули против Бога,да хули името Му и скинията му и онези,които живеят на небесата.И позволи му се да воюва срещу светиите и да ги победи и даде му се власт на всяко племе,език и народ"
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ли е лудото Коле?
108
3
 
10
 
! Отговори
мъдрецът преди 12 години
Абсолютно е прав попа.Само, че никой не смее да го каже: ЗАБРАНА САМО НА СЕКТИТЕ!
107
3
 
9
 
! Отговори
Elementarno преди 12 години
Всички, които говорят срещу християнството, да си слагат забрадките и да започват да се молят по 5 пъти на ден.
106
3
 
3
 
! Отговори
!!! преди 12 години
ЧИСТКА ПРИ СВЕЩЕНИЦИТЕ, КАКТО ПРИ МИТНИЧАРИТЕ! Това е положението.
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямаме право да казваме как да живеят другите след нас! Имаме задължение да опазим това, което са оставили нашите предци.На един, писал преди - истината не е абсолютна! Тя е относителна.Какво ще предложим за зачатието? Невинен мъжки поглед? Или да месим кал и глина и да вадим на мъжете ребрата?Християни и мюсулмани живеят добре, ако не се насъскват. Светско образование за всички, с което идва културата, кръгозорът и се измита посредствеността и бездуховността. Без внушения и догми!
104
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То не само недорязани ибрици, които насаждат най-вече сред помашкия етнос "правоверните" си диарии, ами и хамерикански сектански *** с гнусните си "мисии"...Трябва незабавно да се вземат мерки срещу това!
103
5
 
5
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Вярата, духовността и силата е у всеки един от нас! Не е в молитвените храмове, духовниците, нито пък в ученията им, които все по-често се използват за ограничаване на мисълта и духовността, заедно с различните проповеди на политиците! Религиите съществуват, за да владеят хората...
102
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аллаху Акбар
101
6
 
13
 
! Отговори
! преди 12 години
С такива псевдосвещеници, дето мислят какво и как да завлекат, наистина трябва да им се забрани да наближават децата.
100
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
закрийте църквата
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не на тези мошенеци
98
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На всички ни е ясно, че дядо Николай и други подобни на него божии служители, не могат да ни служат като пример за подражание. Страшното обаче е, че и у нас са плъзнали всякакви видове проповедници - йеховисти, адвентисти, ислямисти...и какви ли още не. Не жалят сили и средства, да вербуват бедните българи и да им промиват мозъците.Така, че ние сме длъжни да пазим децата си от тях, и да опазим православната християнска вяра, независимо от служителите в черквите.