Кой "закова" Бисеров?

Три превода към македонска банка в основата на разследването за пране пари
8 ное 2013 07:00,
217
Кой "закова" Бисеров?
Христо Бисеров. Снимка: Булфото

Три мистериозни превода за 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Христо Бисеров в Швейцария към други сметки на доведения му син Ивайло Главинков в македонска банка сложиха край на 23-годишната политическа кариера на бившия вече зам.-шеф на парламента.

Тези сметки и финансови операции не са били обявени пред БНБ, сумите не са декларирани и пред регистъра на ДАНС, както изисква законът, съобщава "24 часа" под заглавие "Бисеров си тръгнал заради 445 хиляди "лични причини".

Именно тези преводи са в основата на разследването за  пране на пари. Синовете му и шофьорът са с договори за милиони за продажба на зелен ток. Сигналът от Швейцария бил от 2012 г., в ГДБОП забавили проверката.

Своята позиция "Труд" представя със заглавие: "Въпросът Бисеров". Въпросът бил кой е "сготвил" г-н Бисеров. Доган? Станишев? Цветанов? Американците? И не е новина съобщеното за един виден политик - че е правил тайни преводи от Швейцария към офшорки на Сейшелите. Новина е това, което никой не иска да  съобщи: Защо точно Бисеров?

Още по темата
Водещото заглавие на "Стандарт" оповестява: "ЦРУ закова Бисеров". Според изданието сигналът е постъпил в ДАНС от чужда спецслужба.

"ДАНС и прокуратурата разгърнаха мащабна операция срещу  Христо Бисеров", съобщава "Сега".  Все още не е ясна схемата за пране на пари, но е сигурно, че от спецслужбите е изтекла информация към разследвания и други политици. След като е изключен през 2001 г. от СДС, Христо Бисеров се появява като депутат от ДПС през 2005 г. В ръководството на тази партия бе до миналата неделя.

Мистериозно оттеглилият се от зам.- шефския пост в парламента и в ДПС Бисеров е обект на мащабно разследване за пране на пари и данъчни престъпления. Прицелването в политик от толкова висок ранг за тежки престъпления е безпрецедентно за държавното обвинение. Заедно с Бисеров се разследва и доведеният му син  Ивайло Главинков. Делото срещу двамата е образувано светкавично по писмена справка, пратена в сряда от председателя на ДАНС Владимир Писанчев до главния прокурор Сотир Цацаров.

Оправдавайки се с класифицирани данни, от прокуратурата бяха лаконични и не дадоха подробности по случая. Така остана неизвестно за какви суми става въпрос, през кои държави е минавала схемата за пране на пари, както и какъв е произходът им. Не се разбра и откога ДАНС разработва Бисеров и дали папката му не е удобно пазена за подходящ момент. "Сега" научи, че  информацията в справката на ДАНС е за периода след 2008 г. Данните били 7-8 страници, в които не се сочел никакъв източник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още по темата: ДПСХристо Бисеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
13
 
! Отговори
Бай Димо преди 10 години
Ах, другарю Сталин ! Как си ни нужен днес повече от всякога. Да загладиш грузинския мустак, да пратиш Бисеровци, Догановци, Костовци, Станишевци и цялата банда крадци от прехода в Сибир. Там да ги подложиш на глад и нечовешки мъки тия животни отвратителни. Трябва да има наказание, уважаеми другарки и другари, дами и господа - червени, сини, боядисани и пребоядисани. Няма ли наказание, има уродлива демокрация. А чичко Сталин доказа, че най-добрата демокрация е диктатурата !
114
2
 
17
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Д. Пеевски свои собствени пари ли управлява или пере и пари на Йосич ?Кирето, дето го хванаха с 215.000 германски марки и 43.000 щатски долара на сръбската граница, не го ли свързваха и него с Йосич ? Пешо сумиста не беше ли млад цоциалист при Кирето ? Кирето не беше ли ортак с Гоце ? А Пешо сумиста не беше ли съветник и на Гоце ?Кои са ортаците на Йосич и Пешо сумиста, за да разберем кои стоят зад поръчковото изливане на помия срещу Цветанов и Ася Петрова, които бяха многократно хвалени и награждавани от ФБР, ***, Сикрет сървиз, Европол ?
113
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
"Сигналът от Швейцария бил от 2012 "...какво да говорим повече, имаме ли ние държава-ясно е че нямаме....Получава се сигнал срещу човек, не само, че не е разследван, но година по-късно въпросния става зам. председател на Българския парламент......
112
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бисеров, вероятно като повечето нашенски политици, е ояден мошеник. 'пране на пари' обаче и у нас и в Европа, е да изкараш сума от проституция, убийства, грабежи и т.н. и чрез законна дейност да ги осветлиш. всеки започна да ползва тази дума, защото е много модерна за щяло и нещяло, а после се чудят защо обвиненията падат?в случая фирми за зелена енергия са получавали пари от България и после някак си са стигнали до бисеров - държавата ли е прала пари ?по-скоро не декларирани доходи и свързаност
111
0
 
20
 
! Отговори
ЦРУ преди 10 години
Спомняте ли си как Бойко Борисов, след като обяви от трибуната на НС, че е поръчан от Доган, Бисеров му се заканваше?... Последва заканително поклащане на глава от страна на Борисов.:) Следващите да се готвят...И второ... След като Бисеров заделя близо $500 000 долара за финансови еквилибристики от швейцарската си сметка, то представете си колко още има в нея. Готино е да си бил дясна ръка на Костов по време на приватизацията.:)Няма да му се размине на Бисеров, след като е докладван от ЦРУ.
110
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако всяка финансова операция е пране на пари , три мистириозни превода , тия ат ДАНС са *** , вчера и аз извърших три мистириозни превода - към енергийна компания , водна компания и телекомукационна , всичкото ще излезе бошлаф работа и голяма пушилка
109
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И днес онзи *** Стоян Тодоров, който още лятото събираше подписи в подкрепа на правителството, го поканили в БНТ да защитава управляващите и да псува студентите.
108
1
 
2
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
biserov e prinesen v jertva za da ne se razmirishe i za drugi aferi.bog da go prosti choveka-skoro ste se spomine.taka se zamitat sledi.sega nashite ste badat po-sgovorchivi da si plashtat za maricite(blagodarenie na ,,golemiyat politik" ivan kostov).a sega na kade?pari nyama deystvayte!
107
2
 
9
 
! Отговори
ИТ преди 10 години
Защо Бисеров не е бил разследван до момента . Сигналът е бил в ДАНС от поне 1.5 години защо ГДБОП го е забавила.Защо ГЕРБ са опъвали чадър над него а ? Дали са го изнудвали.Какво излиза че в крайна сметка ДПС се чусти от корумпиране хора докато управлява а докато е управлявала ГЕРБ нищо не им се случвало.
106
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мисля че е незаконно да превеждаш суми от една сметка в друга. Също не е незаконно да притежаваш дялове в офшорна компания. Не виждам какъв е проблема
105
1
 
11
 
! Отговори
чукча преди 10 години
Надявам се Бисеров да е МЮРЕ и обстрелите да предстоят
104
1
 
17
 
! Отговори
Христо Бисеров преди 10 години
Кой ме закова, как кой, моите приятели от българската политическо - икономическа, милиционерско - комунистическа мафия. Сега ще стана изкупителна жертва на всички други бандити, с които дружно грабихме. Да не мислите, че шефа Доган няма милиарди или Боко и Цеко нямат милиарди, или Станишко. Всички дето се мотаем, из министерства, из парламент, по разни държавни институции, всички гепиме и сме за пандела до живот или за въже. Обаче, що така сега аз виновен? Само да не взема да избягам на оня свя.
103
0
 
11
 
! Отговори
98 преди 10 години
На мен не ми се вярва да е откраднал пари Бисеров, честно! Хахаааааа
102
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕТО ТОВА СА ХОРАТА, КОИТО СТОЯТ НАЧЕЛО НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. НА ТОЗИ ФЕС МУ ЛЪСНА ***, ЗАЩОТО ГО ЗАСЯКОХА ЧУЖДИТЕ СЛУЖБИ, АКО ТРЯБВАШЕ НАШИТЕ ДА ГО ХВАНАТ, ТОВА НЯМАШЕ ДА СТАНЕ НИКОГА. О С Т А В К А КРАДЛИВИ ЧЕРВЕНИ, КАФЯВИ И ТУРСКИ ***!!!!!!!!!
101
4
 
12
 
! Отговори
Българин преди 10 години
А бе този не се ли "пръкна" от "стройните "редици на СДС ? Те там май бяха всички такива . Президентът П. Стоянов май зовеше -" кажи ги Иване". Ще ги кажат един по един,но ще е късно. Жалко за нас.Пак останахме " с пръст в устата"
100
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали го боли като му вадят зъбите
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо точно Бисеров? Защо точно сега? Така става като си навираш гагата в паницата на дон Доган. Изпържват те набързо. Сигнали предполагам има за всички но отлежават до подходящия момент. ДПС са на власт и това случайно да изгърми точно един от висшите им кадри съвсем не е случайно. Явно дон Доган е заповядал.Но да не си помислите че Бисеров ще го осъдят. Просто го отстраняват от капанката с кльопачката.Чудя се де е настъпил котето? Може да е нещо с Южен поток щото там сега е далаверата.
98
1
 
14
 
! Отговори
ИНТЕРЕСН преди 10 години
Тоя *** и всичките политици ни вдигнаха с кражбите си цената на тока,а РУМЕН ОВЧАРЯ НАПРАВО ДА Е ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР *** И *** МУ КРАДЛИВИ ОТ ТИЯ ПРОГНИЛИ ПАРТИИ.............. ;МИСЛИЛИ БИЛИ ЗА НАРОДА ТОГВА ТОЯ *** ЩО НЕ ДАРИ ПАРИТЕ СИ НА НЯКОЕ СИРИЙСКО СЕМЕЙСТВО ИЛИ НА НЯКОЕ БОЛНО МЮСЛИМ ДЕТЕ
97
0
 
24
 
! Отговори
DDD преди 10 години
Такава е съдбата на предателите! Рано или късно тях също ги предават.... От кармата никой не може да избяга!
96
0
 
21
 
! Отговори
агент бонд преди 10 години
аз го заковах ама то пироните бяха от АЛАХ..