Кой "закова" Бисеров?

Три превода към македонска банка в основата на разследването за пране пари
8 ное 2013 07:00,
217
Кой "закова" Бисеров?
Христо Бисеров. Снимка: Булфото

Три мистериозни превода за 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Христо Бисеров в Швейцария към други сметки на доведения му син Ивайло Главинков в македонска банка сложиха край на 23-годишната политическа кариера на бившия вече зам.-шеф на парламента.

Тези сметки и финансови операции не са били обявени пред БНБ, сумите не са декларирани и пред регистъра на ДАНС, както изисква законът, съобщава "24 часа" под заглавие "Бисеров си тръгнал заради 445 хиляди "лични причини".

Именно тези преводи са в основата на разследването за  пране на пари. Синовете му и шофьорът са с договори за милиони за продажба на зелен ток. Сигналът от Швейцария бил от 2012 г., в ГДБОП забавили проверката.

Своята позиция "Труд" представя със заглавие: "Въпросът Бисеров". Въпросът бил кой е "сготвил" г-н Бисеров. Доган? Станишев? Цветанов? Американците? И не е новина съобщеното за един виден политик - че е правил тайни преводи от Швейцария към офшорки на Сейшелите. Новина е това, което никой не иска да  съобщи: Защо точно Бисеров?

Още по темата
Водещото заглавие на "Стандарт" оповестява: "ЦРУ закова Бисеров". Според изданието сигналът е постъпил в ДАНС от чужда спецслужба.

"ДАНС и прокуратурата разгърнаха мащабна операция срещу  Христо Бисеров", съобщава "Сега".  Все още не е ясна схемата за пране на пари, но е сигурно, че от спецслужбите е изтекла информация към разследвания и други политици. След като е изключен през 2001 г. от СДС, Христо Бисеров се появява като депутат от ДПС през 2005 г. В ръководството на тази партия бе до миналата неделя.

Мистериозно оттеглилият се от зам.- шефския пост в парламента и в ДПС Бисеров е обект на мащабно разследване за пране на пари и данъчни престъпления. Прицелването в политик от толкова висок ранг за тежки престъпления е безпрецедентно за държавното обвинение. Заедно с Бисеров се разследва и доведеният му син  Ивайло Главинков. Делото срещу двамата е образувано светкавично по писмена справка, пратена в сряда от председателя на ДАНС Владимир Писанчев до главния прокурор Сотир Цацаров.

Оправдавайки се с класифицирани данни, от прокуратурата бяха лаконични и не дадоха подробности по случая. Така остана неизвестно за какви суми става въпрос, през кои държави е минавала схемата за пране на пари, както и какъв е произходът им. Не се разбра и откога ДАНС разработва Бисеров и дали папката му не е удобно пазена за подходящ момент. "Сега" научи, че  информацията в справката на ДАНС е за периода след 2008 г. Данните били 7-8 страници, в които не се сочел никакъв източник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още по темата: ДПСХристо Бисеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
26
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Да питат защо МВР то и Прокуратурата през 2012 са били сложили чадър и не са го разследвали? Кой ще понесе дисциплинана отговорност за това. В коя служебна каса е стояла папката? И кой нареди сега да се отвори?
134
0
 
39
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Кой "закова" Бисеров?Ако е на свобода никой не го закова.Щом парите на народа са в чужбина в негови сметки неможе да се каже че е закован.Освен Бисеров има още стотици български политици изкарали парите на народа в чужбина по свои сметкиСъда в България винаги е бил подчинен на политици, *** и мафиоти
133
3
 
7
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Тодор Живков защо не беше в Затвора?Главната прокуратура започва срещу него 5 дела.През 1990 г. е образувано дело за насилствената смяна на имената на българските турци и принудителното им изселване от 1984 г. до 1989 г. В периода до 1998 г. Върховният съдвръща делото 4 пъти за доразследване във Военната прокуратура.На 25 февруари 1991 г. започва процес за незаконно раздаване на апартаменти, коли и представителни пари от УБО. На 4 септември 1992 г. Върховният съд го признава за виновен и го осъжда на 7 год. лишаване от свобода и да върне на държавата 7 млн. лева.
132
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до 138/ Става въпрос за 2012 година , ***, тогава вече са налице данни за престъпление според швейцарците....ти иначе може да си разследваш някога откакто се е родил
131
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Куршум за тоя!
130
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще ми е мъчно за морето и планината 2 дни до терминала!!!!!!!!!!!!време е за евакуация от тези географски ширини!
129
8
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Това с Бисеров го свързвам само с поискания имунитет на Цв.Цв. + опитите за дестабилизиране на правителството. Сценария е да докажат точно в този мом че и Парламента е корумпиран и трябват избори. Защо иначе разследването се е навило толкова дълго. Всичко на времето си.....
128
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте от кога е кадрувал - още от началото на прехода. Ами нали се сещате че не е само той. Миноха вече 23 години, представте си какво се е напъхало в държавните служби. Пълно е с тяхни хора. Е как мислите че едно правителство за 4 години може да ги изчисти - ами неможе.
127
1
 
14
 
! Отговори
Л-С преди 10 години
Крайно време е някой да го отнесе,трябва да даде показания за обръчите от фирми на Доган
126
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Относно Бисеров, за мен е предостатъчен факта, че беше в СДС и с още българи преминаха в ДПС. Напълно достатъчно ми е, за да не го харесвам......
125
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ок - 1 от 240 депутати има бизнес със зелена енергия и прави пари на гърба на обикновения българин. интересно ми е какво става с другите хиляди вятърни, слънчеви и какви ли не централи, които се настроиха и дали няма да излязат всички навързани като свински черва? ами белене, козлодуй, мариците, приватизациите? откъдето и да погледнеш, е едно безконечно крадене и точене на парите на хората. за пътища, вик системи, разни ес програми не ми се говори - има ли един чист политик?
124
1
 
15
 
! Отговори
ф преди 10 години
Бисеров 1) е от ДПС 2) е зам. председател на НС! 3) написа новият закон за ДАНС за Пеевски.ОСТАВКА НА ВСИЧКИ!
123
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 1През 2008г. на власт бяха тройната коалиция! Невежа!
122
1
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 1 (126) преди 10 години
Естествено, че няма да го разкрият сега. ГЕРБ са го пазили като коз, скрито асо в ръкава. Убеден съм, че имат още такива. Въпрос на време (януари, февруари догодина).Сега доверието в Парламента няма да е под 20%, а под 10%.Не виждате ли, че всеки от сегашните управляващи се прави на "изненадан", защото ако заемат позиция в полза на Бисеров ще повлекат на дъното себе си, където всъщност скоро ще бъдат. Всичко си режисират. Не забравяйте, че в момента ни управляват бивши служители на ДС.
121
0
 
6
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 10 години
Пълни глупости, смях в залата.Никакви МРУ-та и ЗРУ-та.Припомнете си към 2009 г., май беше, навсякъде гръмнаха с изискани от европейските банки CD-та за сметки на Бг бизнесмени. Сега се сетете кой сготви Господин за един ден и крах. Може би ДПС-то не са спазили уговорка с друга пол. партия и сега им показват силата си и компроматите:-)Мир Вам.
120
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хак да му е на тоя ***! Само куршуми ще ги оправят!
119
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
А в този ред на мисли, кой, беше тогава вътрешен министър?! Оооппааа, изненада, любимия ни Цецко Цветанов и дружките му герберушки:)
118
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 10 години
вчера попаднах на една проверка в малка бакалия със има няма стока за 1000лв!!!!търсеха под вола теле баси държавата!
117
1
 
11
 
! Отговори
Бай Григор преди 10 години
1. Първо искане на имунитета на Цв.Цв. = блокада на парламента;2. Второ искане на същото = окупация на университета;3. Трето такова = гърми Бисеров и ДПС....Да видим какво ще бъде при четвъртото?????
116
1
 
12
 
! Отговори
Нормалната логика! преди 10 години
Швейцария е информирала българската ГДБОП за далаверите на Бисеров през 2012 г.!Тогава, през 2012 г. нищо не е последвалоТогава, през 2012 г. министър на вътрешните работи беше Цветан Цветанов, а директор на ГДБОП беше Станимир Флоров!ИЗВОД:КОМУНИСТИТЕ СА ВИНОВНИ!