Пенсии по 1300 лв. през 2029 г. за наборите на Калфин

Доходите на възрастните хора скачат поне с 40% до 2026 г.
Обновена: 6 апр 2015 12:14 | 6 апр 2015 08:08, Веселина Йорданова
223
Пенсии по 1300 лв. през 2029 г. за наборите на Калфин
Ивайло Калфин. Снимка: архив, БТА

Мъжете, родени през 1964 г. заедно с вицепремиера Ивайло Калфин, ще получават пенсии и по 1300 лв.

Още по темата
Това ще стане през 2029 г., когато те ще се пенсионират на 65 г., ако бъде приета пенсионната реформа, предложена от Калфин, пише "24 часа".

Сценарий, разработен от НОИ според предложенията му, показва, че пенсията ще е такава за мъж, който в момента е на 51 г. и заплатата му е 1200 лв.

Всъщност този сценарий е разработен за връстник на министър Калфин. В интервю за вестника от миналата седмица той обяви, че ще е първият набор мъже, които ще се пенсионират на 65 г.

Поне с 40% ще се увеличат доходите на пенсионерите до 2026 г. по реформата на Калфин дори при песимистичен сценарий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Менюто ная пенсионера през 3029 г. Омари, телешки филета с бейби моркови и задушени зеленчуци, Джони Уокър черен етикет на 12 години, сьомга на грил, телешки медальони и винен кебап с гарнитура. , водка Смирноф, джин Бифийтър и ликьор Бейлис.по-известни видове безалкохолни напитки, бира в кутийки и минерална вода.Демек днешното меню на Калфин в правителствения самолет.
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То до тогава ,държавата България,ще е в историята :))
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тате обеща да ми купи колело,ама друг път.
102
0
 
6
 
! Отговори
чудно преди 9 години
пенсията по принцип е 60-90% от дохода ти.как ако се осигуряваш на 1200 ще взимаш 1300 -чудно.
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, тия самозабравлите се, защо говоряд в бъдеще време и то много в бъдеще време. То не се знае утре какво ще им се стовари до тъпите кратуни, те мислят за 2029г. Големи оптимисти се извъдиха, но най-лошото е, че си правят сметките без кръчмаря или просто си чешат езиците!!
100
0
 
8
 
! Отговори
Да, бе,повярвах! преди 9 години
Защо лъжете хората!? Дали има някой, който да ви вярва!?И кой ще ги изкарва тези пенсии, след като читавите и работливи млади хора бягат от държавата, а тук остават лентяите, наркоманите и работещите на черно!? Не само че няма да има такива пенсии в БГ-то, ами дори и сегашните жалки, няма да има кой да ги плаща!
99
0
 
12
 
! Отговори
66 преди 9 години
Защо всеки,който се докосне само до Бойко във властта започва да говори същите простотии и да лъже?Вземете и министър Танев-уж професор пък говори на пожарникарско ниво!Това е някаква епидемия вероятно!
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стамболов , в името на България..Станал *** на германските монарси.Затова е убит от македонци.Водейки преговори със сърбите непосредствено след Освобождението е заявил:"Вземайте Македония, барабар с македонците".Не са му простили...
97
1
 
22
 
! Отговори
отвратен преди 9 години
Не мога да разбера тоя Калфин с дефектният си говор какви глупости говори-той понеже цял живот е бил на ВИСОКА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА у не му пука за пенсията си-стига е лъгал и измислял врели-некипели-пуста власт,-омайна сладка пълнеща дебитните карти с пачки
96
1
 
2
 
! Отговори
Страшимиров за Стамб преди 9 години
Султан Абдул Хамид някога е посрещнал Стамболов в Цариград като "свой син". При своето посещение в Цариград Стамболов бил предложил - и султанът склонил - да изпрати турски военни гарнизони по Стара планина, а срещу това Турция да допусне български гарнизон в Солун. За широк кръг политици тоя проект е и до днес нещо сериозно, и се смята, че би бил спасителен за България. Дори се допуща, че всичко това отговаря на английски внушения.
95
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нз хора тия около 60 набор може да хванат пенсия , но след това тия 70-80ти никъв шанс , аз лично съм на 27 и имам не повече от 5 години трудов стаж , където съм работил в България са ме осигорявали на минималното или на 4 часав работен ден.Като стана негоден да си изкарвам прехраната ще трябва да се опъна въжето понеже държава няма.
94
1
 
20
 
! Отговори
Зорба преди 9 години
Тя и сега е такава пенсията бе, Калфин. Само че на гръцките бабички. И то на тези които нямат един ден трудов стаж (били са домакини), и не се знае дали са плащали някога осигуровки или не. Ако са - добре, значи имат право на тези пенсии и си го отстояват и ето къде са заемите на Гърция които тя не иска да връща. А къде са пенсиите на нашите родители, с по 40 и кусур години трудов стаж и платени до стотинка вноски? И защо в България има повече милиардери отколкото в Гърция? Е там са пенсиите.
93
3
 
13
 
! Отговори
Червена баба до 114 преди 9 години
и още нещо бабче -точнозаради това няма да работя в тази държава.Амчи чадо мое, ти и днпес не работиш.Дремеш в министерството пред компа.прегърбваш се и се нервиш.Едно време щеше да си на бригада, да береш домати, да се наядеш до насита с хубав хляб и кашкавал.не само че ограбихте държавата, но съсипахте и това, което остана.Изсякохте горите, наводнихте села и градове, убивате бедняците в моловете, карате младите хора да се запалват, старите да се бесят от глад.Отиди вЛондон и мий тоалетните, пъ
92
0
 
6
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
до 104 " и какво предлагаш ...м/у крадлив дедо и комсомолско *** " - Стамболов , в името на българия е докарал от Австрия цар , ако е трябвало "и турският султан " - какво лошо има да си назначим чужденци да оправляват със законите издадени от народа чрез референдум до прочистване на страната ни от мутри политически разбойници ?!
91
2
 
5
 
! Отговори
дядо преди 9 години
2029 година когато ще се случи това щастие ми изглежда толкова далече колкото и онзи свят, но все пак звучи красиво.
90
1
 
16
 
! Отговори
Браво Калфин! преди 9 години
30 000 лв. на месец заплата за работа няколко дни в месеца. Сигурна пенсия от поне 4 000 лв. след 5 години трудов стаж. Безплатни обиколки на Европа и света и бюджет от почти 50 000 лв. на месец за персонал, който да работи за теб. Секретарка, чиято заплата плаща друг. И всичко това, не след двадесет години, а днес!
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и още нещо бабче -точнозаради това няма да работя в тази държава ,която ми осигури мизерно детство и тийнеджърство,:) та сега бабка мила НИ обвинява че СМЕ ограбили държавата брей .баби.погледни пак- къде са червените унучета? ,бабче, виж Лондон,Париж -гадните капиталистически столици,ама това пак не върви с лозунга ''сините ограбиха бг ,затова сините внучета ще работят за мизерни заплати и ще издържат черените баби''.та чакайте ''младите'' да стоят в Бг /и потърсете си Вие парите от вноски
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Червена бабамиал бабо ,т отрябва да иомаш малко мозък ,едно си баба знае едно си баба приказва ,не ми точи баници а точно отговори как деца под 18 год възраст са крадяли :) и то източвал идържавата чрез фирми ,А акто отговориш на това -кажи също -как пенсионните фондове и бившите държавни фирми бяха окрадени /от бивши БКП кадри естествено ''учени да не крадат''/Икак сега .бабче всички едри земевладелци икапиоталсити са точно БКП членове-настоящи БСП .Ама това не върви с лозунга''те крадат
87
3
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
до червеното бабе - земеделската пенсия беше 3,60 ( три лева и шесдесет стотинки !!! недей да лъжеш , твойта баба е взимала НАРОДНА ПЕНСИЯ 500 лева !да оставим какви привилегии имахте - всичко ви беше безплатно и винаги с предимство !
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много млади хора напускат тази червена територия..Така е, като и през 20-30 те години.От моето село над двадесет души избягали в Америка, Австралия,Бразилия, Аржентина.Да ти кажа, не прокопсаха много. Но те бяха корави хора - минали през войни, глад, мизерия.Още по-коравите остнали в България се бориха и биха на живот и смърт.Накрая изгониха крадливата и *** фамилия на Кобургите По-калпаво поколение от демокрадското не е имало в историята на България.Ще миете кенефите в Щатите и ЕСС.