Българи се самоубиват след измамата "419". Каква е тя?

Баща оставя 3 сирачета, след като праща пари на мнима принцеса
Обновена: 22 юни 2016 10:02 | 22 юни 2016 09:22,
109
Българи се самоубиват след измамата "419". Каква е тя?
Снимка: flickr

Българи посягат на живота си, след като са станали жертва на т.нар. измама по интернет "419", коментират антимафиоти пред "Монитор".

Наимованието й идва от номера на члена в нигерийския Наказателен кодекс, който забранява мошеничеството и искането на пари в нета под какъвто и да е предлог.

В същото време най-често интернет измамниците, които са именно от Нигерия, се представят за богати принцеси, които искат пари, за да избягат от пленичество. В замяна на това обещават да поделят наследството си с добрия човек, който им изпрати 300-400 евро. Измамата се прилага у нас още от средата на 90-те години.

В последно време обаче има регистрирани два случая на самоубили се мъже, които се подлъгали по нея. Те превели и значително по-сериозни суми на нигерийските бандити, които разпращат милиони писма всеки ден, надявайки се някой да се подведе и да се подведе и да им прати пари. Мъжете не успели да понесат резила и загубата и сложили край на живота си.

Според официални данни жертвите от недоброжелатели в интернет са десетки хиляди, но те не са категоризирани по вид измами. Именно затова не е ясна и точната бройка на т.нар. измама "419", но антимафиотите са категорични, че са доста чести, но за по-малки суми.

Регистрираните крупни измами не надвишават 10 годишно, но за сметка на това сумите, с които са се разделили хората при тях, са доста сериозни. Повечето подлъгали се били стари ергени.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
5
 
! Отговори
До 72 преди 8 години
След 1989-та година ни управляват само демократи, а след приемането на новата Конституция през 1991 година, в България има демокрация и пазарна икономика. Няма никакво значение дали един демократ е бил мижитурка, криминален престъпник, дисидент, член на БКП или най-обикновен гражданин преди 1989-та година. При демокрацията и пазарната икономика е така. Това, че ти най-наивно си очаквал реки от мед и масло при демокрацията, не означава че и всички други са измамени като теб.
63
0
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Аз получих писмо лично от министъра на финансите на Нигерия. Поправих правописа и граматиката и му го върнах. :)
62
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ФактАма ти сериозно ли вярваш, че живеем в демокрация?! Знаци трикчето на Дядо ви Тодор и господарите от Москва е успяло. Изиграха ни театър, за една нощ от БКП се прекръстиха на БСП, от видни партийци станаха видни бизнесмени, ама реално я познай кой управлява и до сега? :))
61
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха-ха! Малко са ви "африканските принцеси" от Факултето и Столипиново, че тръгнахте и чужди принцеси да спонсорирате... :))
60
3
 
15
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Най-голямата измама в България - обещанията на демократите от СДС през 1989-1992 години, как ще живеем по-богато при демокрацията и пазарната икономика. Те наистина забогатяха, но за наша сметка. Ние станахме няколко пъти по-бедни. А нигерийските измами си ги има много години.
59
3
 
11
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Господа Дървократи,имахте една песновка,в която ни припявахте Отвори очи да отворихме ги макар и късно и що да видим,мизерия от горе до долу,битова за тези без пари,морална за новоизлюпените богаташи,които нищо станаха нещо окраждайки народното богатсво.Това е края на нашия народ несломен от робство и комунизъм,но с кадифена ръкавица ликвидиран чрез демокрация.
58
2
 
17
 
! Отговори
ДемоКрадец преди 8 години
Обещавахме, обещавахме, а вие вЕрвахте, вЕрвахте.Сега пак е същото, Ние обещаваме, Вие вЕрвате. Нигерийските измамници ряпа да ядат пред нас демоКрадците.
57
8
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 8 години
Комунистите разрпростаняват лъжи, че 89та година на народа е било обещано, че след няколко години ще живее като на запад, ако приеме демокрацията. Истината приятели мои е, че такова нещо никога не е било обещавано, а народа беше наясно, че тръгвайки по пътя на светлото евроатлантическо бъдеще го чакат много тежки години - 30, 40 дори още 70 години трудности и мизерия, но народът направи своя окончателен избор за ЕС и НАТО
56
13
 
8
 
! Отговори
помнещ преди 8 години
До До ТъпонименЛъжеш като дърт комунист !Никой не е обещавал нищо .първо искахме да се махне член 1 от конституцията според който партийците са хора , а всички останали роби!
55
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все бях чувал наши ромки да мамят турци и араби,ама българи да се връзват на африкански принцеси,това е ново.В зората на "демокрацията"се появиха пирамидите.И въпреки,че преди това в Русия изгърмяха много хора,ние тук решихме да забогатеем и изядохме дървото.И тогава много хора се самоубиха изгубили всичките си спестявания.Далаверата и"вторият начин"са заложени генетично у народа.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига бе фамилията Желев Жeлeв се цензурира тук?
53
7
 
11
 
! Отговори
До Тъпонимен преди 8 години
През 1989-1990 година демократите от СДС ни обещаваха, че до 10 години средния българин ще може да си купува нова лека кола с три месечни заплатиДемократите от СДС бяха марксистите Желю Желев и Иван Костов, и който не е разбрал това е глупав като тия, които дават пари на непознати.
52
4
 
23
 
! Отговори
До Тъпонимен преди 8 години
Най-много са жертвите на измамата "Филия с мас". Като се подлъжете да ви управляват тикви, ставате по-бедни и от нигерийците.Да, понеже до преди 5 години като го нямаше тиквата бяхме богати.ЧЕРВЕН ***!
51
3
 
5
 
! Отговори
Минко 47 г ерген преди 8 години
До До 57 черни принцове ли искам ги дано ме порятт от всякадее
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До класика в жанраако искаш класика и да метнеш пари на вятъра зареди си колата с бензин на лукойл хем скъп хем боблукк като качество
49
1
 
9
 
! Отговори
класика в жанра преди 8 години
В моята поща Айшето се върти. Не се смейте, това е Айше Гадафи от Либия, на Муамар Гадафи дъщерята, а тя имала милиарди скътани. Аз само трябва да им дам данните си и банковата сметка и ставам мулти-милионер. Ако има желаещи от вас, ще ви отстъпя моето място и свържа с нея. Вдовица е и търси! Минко, къде си!
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 51Ааа, не по 16 а по 24 часа трябва да се работи. Нека върнем робовладелството!!!:))))А защо не споменеш и за силно родолюбивите български работодатели и техните далавери с осигуровките? Рибата замирисва откъм главата! То че народа е ***, *** е! Дано не ти се хванат на въдицата иначе такива като с твоето мнение се закопават много лесно ако хората се обединят. Просто всички ще стоят и няма да работят. Бизнесменът ще е губещия. Но първо хората трябва да се обединят.
47
0
 
8
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
Всъщност за първи път в тази статия на Днес чувам за "принцеси". Винаги са принцове. Което може би ни дава нов поглед върху "старите ергени"
46
1
 
11
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
На такива писма отговарям с картинка с вдигнат среден пръст.
45
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лелееее, чак в Нигерия са разбрали колко УМЕН е нашия матриал