Българи се самоубиват след измамата "419". Каква е тя?

Баща оставя 3 сирачета, след като праща пари на мнима принцеса
Обновена: 22 юни 2016 10:02 | 22 юни 2016 09:22,
109
Българи се самоубиват след измамата "419". Каква е тя?
Снимка: flickr

Българи посягат на живота си, след като са станали жертва на т.нар. измама по интернет "419", коментират антимафиоти пред "Монитор".

Наимованието й идва от номера на члена в нигерийския Наказателен кодекс, който забранява мошеничеството и искането на пари в нета под какъвто и да е предлог.

В същото време най-често интернет измамниците, които са именно от Нигерия, се представят за богати принцеси, които искат пари, за да избягат от пленичество. В замяна на това обещават да поделят наследството си с добрия човек, който им изпрати 300-400 евро. Измамата се прилага у нас още от средата на 90-те години.

В последно време обаче има регистрирани два случая на самоубили се мъже, които се подлъгали по нея. Те превели и значително по-сериозни суми на нигерийските бандити, които разпращат милиони писма всеки ден, надявайки се някой да се подведе и да се подведе и да им прати пари. Мъжете не успели да понесат резила и загубата и сложили край на живота си.

Според официални данни жертвите от недоброжелатели в интернет са десетки хиляди, но те не са категоризирани по вид измами. Именно затова не е ясна и точната бройка на т.нар. измама "419", но антимафиотите са категорични, че са доста чести, но за по-малки суми.

Регистрираните крупни измами не надвишават 10 годишно, но за сметка на това сумите, с които са се разделили хората при тях, са доста сериозни. Повечето подлъгали се били стари ергени.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
казано е който много лъже му умира детето
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен пък вчера ми звъня една и ми рева по телефона, че е дъщеря ми и е паднала и трябва спешно да платя за операция на крака и даже и някакъв доктор ми се обади... и баща ми като хвана телефона... такива псивни в живота си не бях чувала!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 18Темата е самоубийствата бе ***!!!И се търси "причина" за да ги обясни.А това че всеки ден има някой самоубил се???Или всички са измамени балами от нигерийски "принцеси"?!*** си ама МНОоооГО си ***!
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази статия е пълна препечатка от френска такава има я на немски руски унгарски И ТАМ БАЩАТА Е ОТ СЪОТВЕТНАТА СТРАНА МНОГО ТЪПИИ ЖУРНАЛЯЯ в д н е с
20
3
 
19
 
! Отговори
бабуин преди 8 години
Ами да, това е от алчност плюс наивност до глупост. Очакват да заспят бедни и да се събудят богати принцове.
19
2
 
32
 
! Отговори
Турчина и Томи преди 8 години
Измама баш като за наш Минко. Хем дрът хем ерген, хем палавник. Ако принцесата му обещае и кекс и пиши го изгорел, както е загорел.
18
2
 
16
 
! Отговори
joni преди 8 години
Хихихи ,страшни тъпацииии!
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 16А, тия пенсионери дето хвърлят хиляди през балконите за "операция" на внука. И за тях нещо да кажеш? Или и за тях ББ е виновен. Който и да е на власт, каквото и да икономическото състояние на страната, за простотията лечение няма!!!
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм пленена принцеса... моля ви изпратете ми няколко милиона за да мога да избягам от похитителите си. :)))
15
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тези жеги ви побъркаха.Какви измами, какви 5 лева?!Хората се самоубиват ОТ МИЗЕРИЯ и Бойко Борисов е първоизточника на мизерията.Престанете да "сапунисвате" плебса!!!
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оо много ми е интересно българските служби каква информация имат по случая, освен ексел с чиста статистика :)а дали правят нещо? ъпдейтват ексела, от време на време
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дали повечето измамени наивници не са искали и да се чифтосат с нигерийската принцеса?
12
0
 
50
 
! Отговори
Секс, 27г, надарен преди 8 години
"Повечето подлъгали се били стари ергени."Минко добре ли е? Много съм притеснен.
11
4
 
20
 
! Отговори
a преди 8 години
Дори и да знам, че ще имам изгода от подобна помощ, не бих помогнал на ***, която току-що е слезнала от клона... Няма как да стане :) Иначе, *** бол в България.
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са само принцеси днес получих от някакъв генерал покана за 40% от 15-16 млн. , некой ако има интерес? Американец е &
9
1
 
31
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Народът го е казал - Не е луд, тоя дето яде баницата, а тоя дето му я е дал. И не че нещо, ама щом "Повечето подлъгали се били стари ергени." нещо не ми се струва да са им много чисти и безкористни мотивите. Особено ако трябва да се спаси "принцеса" :D
8
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И забележете:....Нигерийския наказателен кодекс за забрана на мошенничеството и искането на пари по нета ит.н. НИГЕРИЯ- страна от Третия свят. А у нас- всички, включително данъчни и полиция знаят къде са къщите на "алоизмамниците" и никой не ги закача. Търсят доказателства!!! Ами попитайте ги с какви пари са си построили тези къщи! Или за тях законите не се отнасят!!!
7
4
 
3
 
! Отговори
gost преди 8 години
Докато има маистори като моя де си мислят че работят така е валентине носи си последствията аз при теб повече няма да стъпя и благодаря че си плащам 30 лева за преинсталация г-н бояжиев е страхотен човек ама ти като слушаш другия си тръгнал по тоя път отде няма измъкване прави му компите прави каквото знаеш повече не мисля да се занимавам щом си нямаме доверие сега ще ти дам такъв урок спиров които ще го помниш цял живот
6
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един приятел даже си беше направил бъзик с едни такива. Точно му беше изтекла валидността на картата и беше решил да си закрива сметката и в нея нямаше и 1 лев, та най-спокойно им беше дал номера на картата, която вече не беше валидна, да му преведат милионите. Е, получи гневен имайл, че картата била невалидна и как можело да се подиграва така с горката умираща милионерка.
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
:D Natural selection at its best! Нигерийска принцеса, бягаща от пленничество :D