"Свински геноцид" – вегани страдат за прасетата

Клането преди Коледа било нечовешко, трябва да сме състрадателни!
19 дек 2016 11:52,
184
"Свински геноцид" – вегани страдат за прасетата
Снимка: Facebook, Nikola Donev

Свински геноцид – дори и да не сте чували за този термин, скоро ще разберете. Защото Българският вегански съюз се вдигна на бунт срещу клането на прасета в дните преди Коледа.

"Ще се пролеят тонове кръв по НДК, ще квичат живи свини по мегафони с наша помощ. Ще превърнем НДК в свинарник, във фонтана ще блика червена кръв", закани се Никола Донев, лидер и председател на веганския съюз.

Целта на акцията им е да кажат на хората да бъдат "съпричастни с болката и страданието на животните, които също искат да живеят като нас", обясни Донев пред Нова тв.

Според него убийствата на свине са... "геноцид".

"Има една кървава традиция, прасетата масово да бъдат изколвани. За нас това е един геноцид - по селата отиват касапи, убиват ги, те се борят за живота си, а това е една жестокост", обяснява веганът.

"Призоваваме хората да подемат революция в сърцата си, защото животните, които ядем, искат да живеят също като нас. А ние не сме хищници и можем да консумираме само растителна храна", каза още Донев.

Той обясни, че веганите не ядат дори мед, защото процесът по осигуряването му включвал и някои мъчителни за пчелите практики.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
44
 
! Отговори
орк преди 7 години
Да ходи да си ляга с прасетата . Този и цялата му бандичка сектанти трябва да ги вкарат в лудница
2
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ще се пролеят тонове кръв по НДК, ще *** живи *** по мегафони с наша помощ. Ще превърнем НДК в свинарник, във фонтана ще блика червена кръв." Добре бе, нали ви е мъчно за прасетата, защо ВИЕ ще ги колите и ще проливате невинната им кръв по НДК? За да докажете колко сте сбъркани по дефолт, нали?
1
2
 
57
 
! Отговори
Болни преди 7 години
Еми да излезем да ядем трева по Коледа