Още положителни проби, случаите на COVID-19 у нас вече 23

7 от контактувалите с починалата жена са заразени
Обновена: 12 мар 2020 21:33 | 12 мар 2020 19:11, Красимир Ангелов
314
Още положителни проби, случаите на COVID-19 у нас вече 23
Снимка: БГНЕС

Общо 23 са случаите на COVID-19 у нас, съобщиха от здравното министерство.

 
Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ жена доказват новия коронавирус при 7 лица. 
Още по темата
По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица. 
 
В София, в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия, днес са изследвани общо 106 проби, 16 от които са положителни.
 
Общо положителните резултати за коронавирус в страната към този момент са 23, като един от тях е на починалата в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" 66-годишна жена.
 
Министерството на здравеопазването информира, че в момента здравните власти съвместно с органите на Министерството на вътрешните работи извършват активно издирване и карантиниране на контактни лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: коронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои са тия 7, контактували с тая мъpлa от Лом??? Какво се е мъкнала тая при прocтия си син да го гледа при всички предупреждения??? Ясно- той е крайно *** бачкатор на Илиенци, майка му каква да е?! Да вземе да помисли да не я зарази?!- забрави. Да вземе маска да сложи тя или той?! Боже, в никакъв случай- ракия и чесън, *** лекуват всичко. Австралопитеци...
41
1
 
9
 
! Отговори
до 37 преди 4 години
15 000 / 1000 = 15%, грешка ли имам, 4-ти клас съм във ваканция
40
3
 
65
 
! Отговори
stiling преди 4 години
Хората предупредиха още преди 10 дни, който се връща от зона с повишена заболеваемост от Корона вирус да се подложат на 14 дневна домашна карантина, независимо, че се чустват добре и нямат симптоми. Дъщерята на семейството в Пирогов се връща от Италия и отива в ломското село да празнува юбилея на чичо си като заразява и убива майка си, а баща и е много зле. Отделно още 7 души са заразени. Що па трябва тя да спазва карантина? Она си е добре простата *** от ломското село?
39
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започна се! Пандемията е вече факт! Бог да бъде с нас! Пожелавам на всички живот и здраве!
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В заразена и "катастрофирала" Дания, слагат пръдкалки със дезинфректантнки навсякъде от седмица две.... В България смао на едно място видях и нека я открадна... Трябва да има публично разрешение, такива да ги биеш....
37
0
 
36
 
! Отговори
??? преди 4 години
От 106 изследвани 16 положителни проби. А ако изследват 10600 човека дали ще има 1600 положителни проби?
36
3
 
1
 
! Отговори
мерсиНоНе преди 4 години
До леле нещо не разбирам как го сметна това
35
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразените в България вече са 49 (официално подадените от БГ властите). Следете сайта на СЗО.Това в БГ си е пълна манипулация и пишат каквото им нареди оня с Жипката.Нали той ги е назначил всичките калинки.Включително и тези двама смешници, които ни показват непрекъсанато.
34
2
 
40
 
! Отговори
Може би преди 4 години
сега е момента щаба да помисли в преспектива и да освободи инфекциозните отделения от болни от Ковид 19 без симптоми и да ги сложи на домашна карантина. Също така да престане да раздава маски и костюми на митничари и НАП да се кълчат по Илиенци, а да ги даде на докторите и сестрите та да има за повече от две смени. Маската се сменя на два часа по норматив.
33
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го напиша пак. Пишем софтуер, който базирано на редица критерии смята как се разпространява вирусът- миграция, полети, влакове, сезон итн.. Още преди 2 седмици казах, че тук вече има над 150 заразени. В момента не искам да ви плаша колко са, но цифрата надминава тази на огромна Италия, защото българинът е крайно ***, не го интересуват "тия глупости", няма лична хигиена, няма обществена отговорност към себе си и другите. Лекува се с ракия и чесън и свършва в ковчег пръв в цял ЕС.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Вай-вайТой и при вас в Турция влезе коронавируса вече,спомни си и ти.
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм твърд гебрераст и мене аурата на Вожда Борисов ме пази.Той е компетентен по всички въпроси - от Кофопомпите до Кратуно вирусите.
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както върви с тези темпове скоро може да се окаже, че няма с какво да се изследват пробите на пациентите.
29
9
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОТ НЯКОЛКО ДНИ СЪМ С ТЕМПЕРАТУРА В МОМЕНТА ГОРЯ ОТВЪТРЕ УШИТЕ МИ ПАРЯТ И БУХАМ! ПЪТУВАХ МНОГОКРАТНО С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ОТ НАЧАЛОТО НА МЕСЕЦА А ВИРУСА ОБИЧАЛ СТУДЕНИ ПОВЪРХНОСТИ КАТО ДРЪЖКИТЕ В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ КЪДЕТО ОЦЕЛЯВАЛ И 24 ЧАСА!АКО ПУКНА ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ ВИ Е СПУКАНА РАБОТАТА ЩОТО СЕ ТЪПЧА СЪС ВСЯКАКВИ ПРИРОДНИ ИЛАЧИ
28
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аритметична прогресия, ама Винету тая книга не я е чел.
27
4
 
22
 
! Отговори
до 22 преди 4 години
Сега стави ли ти ясно, колко Китай казва истината и че това си е Био Оръжие. А тия продажници от СЗО се кълняха в числата от Китай, че били верни и те ги проверявали!
26
2
 
26
 
! Отговори
мм преди 4 години
от 3 седмици се говори ,че инфекциозните отделения в цялата страна са препълнени с болни от усложнения от уж грип Б ,така ,че няма смисъл да правят повече тестове ,заразата е тук поне от месец
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проведете 14 дни карантина на влизащите в България,преди да влязат в страната!Ако не искат,да се връщат обратно.
24
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВинаги има време за хейт или сочна псувня. На Радев Шипката искам да му кажа *** *** *** *** ***!!!
23
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-рационалното е - всички у дома за 14 дни, поне. Елементарно е. Много е елементарно.