Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки

Решенията ще се взимат според ситуацията, заяви доц. Ангел Кунчев
24 юни 2020 08:53, Александър Попов
355
Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки
Снимка: БГНЕС
Ако заболеваемостта расте заплашително, е отворена възможността за връщане на най-сериозните мерки. Много се надяваме това да не стане", заяви тази сутрин в ефира на Нова тв доц. Ангел Кунчев.
 
Решенията щели да се вземат според развитието на ситуацията.
Още по темата
"Всички възможни мерки са на масата", категоричен бе той и отново призова за спазване на настоящите противоепидемиологични мерки.
 
"Вирусът продължава да циркулира и крие рискове. Последните 2 седмици показаха, че удря там, където не се спазват правилата. Има сериозно повишаване на заболелите, това е факт. Няма как в рамките на седмица да има анализ дали е отслабнал вируса, но е факт, че има по-малко хора в болници. Разбира се, че ако расте заболяваемостта ще се върнат строгите мерките, но това би предизвикало недоволство у хората, заради икономическия сектор. Търсим баланс, затова не затворихме хората, както в Гърция. Вижте всичко е проблемно, и премахването на мерките, и това че хората неглижираха", коментира още Кунчев. 
 
Той уточни, че глобата, която ще бъде наложена на премиера, за това, че беше без маска в Рилския манастир, ще е 300 лева. Ще бъдат глобени и репортерите, и операторите, които не са спазили правилата.
 
Предписания са изпратени и на парламента, защото там също правилата не се спазвали съвсем стриктно.
 
Доц. Кунчев обясни, че не повече от 20% от заразените влизат в болница и не повече от 4-5% имат нужда от интензивни грижи.
 
"Всеки влизащ в болница обаче е добре да бъде тестван с PCR. Подкрепям Лекарския съюз в това искане", заяви доц. Кунчев.
 
"Продължаваме да се чудим как точно се предава вирусът. В едно семейство един заразен и не го предава на останалите. А в Перущица пасторите за нула време заразиха толкова хора. Изведнъж решихме, че проблемът е свършил, слагаме точка, тръгваме на море. За съжаление не е така. Колкото повече се срещаме с вируса, толкова повече хора ще имат имунитет, но не можем да направим като в Швеция, защото там нещата са страшни. Не знам, какво ще стане есента, и никой не може да каже, но ако има няколко дни с по 200 болни, това означава, че вируса се разпространява дифузно и силно", коментира още доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахахах Така е ! сега се хукна да раздава пари ремонти и други благинки та белким го изберат еснафите пак!Ей *** народ !
205
9
 
7
 
! Отговори
мо преди 4 години
е, те растат заплашително вече, какво чакат. Да затварят ресторантите и кафенетата и това е.
204
1
 
26
 
! Отговори
Чоко преди 4 години
Чия заръка изпълнява Бойко сотварянето на нощни клубове и чалготеки. Там са най-големите зарази. Лице в лице и надвикване , за да се чуеш. Пречат му стадионите, където хората си изкарват негативните емоции от неадекватното управление на този щаб. А самия щаб замина в Гърция, за ди похарчи огромните средства заделени от бюджета за това вирусче.
203
12
 
13
 
! Отговори
andros преди 4 години
естествено че ще пламне България, като глдеам как всички се държат все едно вирус няма, и по кафенетата и по ресторантите. Тия дървени глави ще ви изядат главите. Маските пазят не вас, ***, а другите ако вие вече имате вируса.
202
2
 
28
 
! Отговори
123 преди 4 години
Записа на Тиквата и простата кърджалйска ...., снимките на Тиквата с нощното шкафче, къщата в Барселона, скандала с фурмите, сагата Божков, скандала със земеделската министърка, скандала със Севдалина, протестите срещу Гешев, водния режим в Перник, убиеца на Милен Цветков, незавършеното метро, поскъпването на парното, има и още, ама вече не се сещам, защото от 4 месеца всичко е потулено под сянката на короната. Какво ли си вика Тиквата - аз ги лъжа, ама тия балъци пак ще ме изберат - и е прав.
201
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как с бариери маски и глоби ще спрат вируса?Това е все едно да сложат бариера срещу вятъра за да го спрат.Мися че целта е друга,да се задържи тулупа до края на мандата.
200
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте препоръка на Гешев да забрани на Мангъра и Станислав плешиви да коментират обстановка и коронавуриса, какво искат да говорят, само не по тези теми, че плашат народа
199
4
 
28
 
! Отговори
претоплена манджа преди 4 години
Сигурни сме, че ще растат случаите за да можете да сложите пак карантина. Заложено на карта е престпното управление на мутроида Борисов, заради него надувате статистиката и не ви поука ни за хората ни за бизнеса им за нищо. Всички сте *** на ГЕРБ затова пеете в един хор и една песен. Оня дебелак банкянски го дава че е против мерките но тайно разчита на тях за да си запази властта и да не тръгне с раиран костюм там където отдавна трябваше да бъде - в кауша!
198
1
 
4
 
! Отговори
На мен ми е мъчно преди 4 години
Само за Един от Щаба, за Един-подчертавам, как можа да попадне този прекрасен човек там...... Как
197
3
 
24
 
! Отговори
хахахах преди 4 години
Съвсем случайно това се случва точно когато видяхме снимки как "Баце нанка".
196
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как вирус, които огромното мнозинство от хората го карат леко или дори нямат симптоми да е обществена заплаха. Опасен е за малък процент хора, много възрастни и с тежките заболявания. Те да са под Карантина, Ок. Но за мнозинството от хората, които може дори и да не разберат, че носят вирус, тези мерки са безумни. Живейте си нормално, а с бабите си общувайте по телефона.
195
2
 
28
 
! Отговори
Делянчо преди 4 години
Ще върнат мерките, щото Тиквата го е страх от протести. Не иска да хвърля сега оставката, щото чака пари от Европа, та да не ги открадне някой друг. Не иска и служебен кабинет от Радев. Ама най-много не иска за нов коалиционен партньор Делянчо-Свинята, ама Делянчо ще го притисне, щото "ДПС действат изотзад". Мотото на следващите избори ще е: "Гласуваш за Тиквата - получаваш Свинята". Но ако народът пак се върже на тия номера с короната, то си заслужава и Борисов, и Пеевски да ги управляват.
194
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия индивиди от НОЩ са по-вредни в пъти от короно-вируса!
193
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махнете вече тези *** мерки! Който иска да се крие, да се крие, да си взима неплатена отпуска и да се крие цял живот! Мен не ме е страх от никакви корони и искам нормален живот! Закрийте НОЩ, спрете да тествате и всичко ще се оправи. Общата смъртност тези месеци дори е по-ниска от предходни периоди. Никой нямаше да забележи този грип, ако не беше тази медийна истерия.
192
9
 
8
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Ако не сега на есен ще е страшно
191
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айди бойко стига спа като толуп в бояна, ставай взимай пищова от шкафчето и изкарвайте танковете тия *** само от бой разбират
190
1
 
12
 
! Отговори
ефвегвр преди 4 години
До SS Кротни се, ненормалник, герберски
189
1
 
1
 
! Отговори
GOLEIA преди 4 години
До ШашиDA LOCAT OT GERBERSKATA KOPANIA I DA KVICAT ZA DA NE BADAT IZBUTANI
188
2
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
БОЙ ПО ГЛАВИТЕ НА КРАДЛИВИТЕ ГЕРБЕРИ !!!!
187
2
 
22
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
От цялата статия не разбрах какво знаят. От март месец седят в щаба взимат пари и Кунчев само обяснява че не знаят нищо. Единственото сигурно е че септември вируса щял да се върне. Какъв е смисъла от Кунчев Мутафа и компания?